Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Badania w plenerze - wskazówki, rady - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Badania w plenerze - wskazówki, rady (/showthread.php?tid=2853)

Strony: 1 2

Badania w plenerze - wskazówki, rady - Benito - 24.10.2023

Jej usypujecie linie w plenerze? Jakieś sprawdzone sposoby żeby zmarnować jak najmniej/nic? 
Ja polecam wcześniej wszystko skruszyć i rozsypywać w plastikowym pudełku z lekko wysokimi ściankami tak, aby wiatr nie był w stanie przeszkodzić.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - kot_kreskowy - 25.10.2023

Wiatr jak będzie chciał, to i z kasty do betonu wywieje Podobno kultowa
Jak wieje, to trza znaleźć miejsce bezwietrzne, proste. Linie robię normalnie jak człowiek, czyli na telefonie😎

Gorzej jak pada. Wtedy rozgniatam temat w worku, do worka z tematem wsuwam rurkę i cyk😁
Tylko przypadkiem nie robić tak z:
alfa/hex/mdphp bo nie mamy kontroli nad ilością wciąganego prochu.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - Martin - 25.10.2023

Co do gniecenia polecam położyć temat na blacie i przykryć szczelnie samarką żeby nie strzelało. Odradzam kruszyć wewnątrz samarki a tym bardziej używać do tego torby w której trzymam temat gdyż wystarczy jeden kryształek żeby rozerwać plastik.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - SztywnyMisza - 25.10.2023

Wkładam rurę do smary i prosto z smary wale szczura po co się pierdolic Podobno kultowa

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - kot_kreskowy - 25.10.2023

Martin 
Nie napierdalaj w samarę młotkiem to się nie rozerwie.
Nie zliczę ile razy gniotłem 3/4 cmc w samarze i jeszcze nic nigdy nie rozerwałem.
Folie stosowane przez vendorów są stosunkowo mocne i gdy kruszysz temat na gładkim, równym i twardym podłożu to nic nie powinno się wydarzyć.

Deska na ławce w parku może być zbyt miękka, wtedy kryształek może ją rozerwać wbijając się w nią, natomiast na matalu już tego nie zrobi😉

Odpowiednio do tego podejść trzeba.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - horsii - 25.10.2023

Samarę w zeszyt, następnie w zeszyt tłuc butelką wódki Podobno kultowa

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - Lukas1985 - 25.10.2023

(24.10.2023, 22:50)Benito napisał(a): Jej usypujecie linie w plenerze? Jakieś sprawdzone sposoby żeby zmarnować jak najmniej/nic? 
Ja polecam wcześniej wszystko skruszyć i rozsypywać w plastikowym pudełku z lekko wysokimi ściankami tak, aby wiatr nie był w stanie przeszkodzić.

Rozłóż banknot albo jak horsii pisał kartkę. Tylko kartki z zeszytu łatwo się niszczą. Fajne są pierwsze strony z gazet tylko z nich łatwo farba schodzi. Ja miałem banknoty i sprawdzały się w 100 proc.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - Twilight Sparkle - 25.10.2023

Ale wy macie pomysły xDDD metalowe piórniki - puszki to fajna sprawa. Ewentualnie kasetka po cieniach do powiek, czasem nawet lusterko mają wmontowane.

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - Lifeisbrutal - 18.11.2023

Blat najczęściej lusterko malutkie może być też opakowanie po płycie cokolwiek wysypujemy na blat przykrywamy samarą żeby nie strzelało kruszymy czymś twardym najlepiej mieć kartę z marketu no obojętnie jaką gdy już rozkruszymy największe kryształy ściągamy samarę kruszymy już na typowy miał. Formujemy kreskę  bierzemy rurkę wcześniej przygotowaną  i tadam gotowe do spożycia

RE: Badania w plenerze - wskazówki, rady - WOLF GANG - 06.01.2024

Ja już bawić się w plenerze to polecam chować zawsze towar w pobliżu . Po zrobieniu kreski zawinąć w coś resztę towaru lub włożyć do pustej paczki od fajek i schować w krzakach. Wrazie przypadku nie ma się nic przy sobie