Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej (/showthread.php?tid=4758)

Strony: 1 2

14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - Rweqerew333 - 24.10.2024

Źródło: https://kresy24.pl/14-latka-z-grodna-skazana-na-10-lat-kolonii-karnej/

[Obrazek: kolonia_karna_wiezienie.jpg]

Czternastoletnia uczennica z Grodna, zatrzymana za posiadanie narkotyków, została skazana na 10 lat pozbawienia wolności – podaje Białoruś 4.

Według zastępcy prokuratora Darii Poczobut uczennica „w ramach zorganizowanej grupy dokonywała nielegalnego handlu szczególnie niebezpieczną substancją psychotropową 4-SMS o wadze około jednego grama”.

Funkcjonariuszka prokuratury dodała, że uczennica „przez krótki czas” zajmowała się dystrybucją narkotyków – nie podała jednak bliżej żadnych szczegółów.

Sąd skazał uczennicę na 10 lat więzienia w kolonii poprawczej, uznając ją za winną na podstawie art. 328 Kodeksu karnego (nielegalny obrót środkami odurzającymi, substancjami psychotropowymi, dokonywany przez zorganizowaną grupę).

Według szefowej inspektoratu do spraw nieletnich Oktiabrskiego Okręgowego Wydziału Spraw Wewnętrznych w Grodnie, Diany Oleszczyk, 14 – latka nie była jedyną nastolatką skazaną za handel narkotykami.

Wraz z koleżankami skusiła się na nielegalny zarobek po przeczytaniu ogłoszenia w Internecie.

Wszyscy nastolatkowie pochodzili z zamożnych rodzin, sami nie zażywali narkotyków i nie zwracali na siebie wcześniej uwagi milicji – dodaje Oleszczyk.

Nie podała liczby zatrzymanych nastolatków, ale zauważyła, że wszystkim grozi kara od 10 lat więzienia.

Na Białorusi do odpowiedzialności karnej można pociągnąć osobę, która ukończyła 16 lat, ale za szereg poważnych przestępstw, w tym związanych z narkotykami, nastolatkowie mogą być ścigani od 14 roku życia.

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - voice.of.voiceless - 24.10.2024

teraz zaczymana uczennica, hell yeah brother

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - horsii - 24.10.2024

"4-sms" to najprawdopodobniej 4-cmc. Autor artykułu się na dopkach nie zna (nie ma sie co dziwić) to nie poprawia, a przy tlumaczeniach za pomocą komputera, często mi wychodziło "4-sms" "3-sms" w miejscu gdzie była użyta skrótowa nazwa dla 3/4-cmc.
swoją drogą...
>zorganizowana grupa
>1 gram
normalnie wtopa tysiąclecia. szajka narkobaronów rozjebana

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - Rweqerew333 - 24.10.2024

Dzięki za poprawkę horsii - właśnie sam się zdziwiłem i nie byłem pewien czy jest w ogóle coś takiego.
Coś tam niby znalazłem w necie o jakimś SMS (A serotonin modulator and stimulator) i tak już zostawiłem. 

No ale pokurwione mocno, że zgarniają dziewczynkę z gietem - możliwe, że chodziło o coś więcej.
Np. jej starzy są w opozycji rządu.

Tam to mają matrixa - może być tak, że to wszystko jest wymysłem i typową białoruską propagandą.

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - horsii - 24.10.2024

Chodzi o nic innego jak stary dobry klef/metaklef.
A no skoro jej rodzice są w opozycji no to wiadomo co chodzi - na pewno dostanie dodatkowy wycisk tam na tej... kolonii Podobno kultowa

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - DarkSonia - 24.10.2024

GRUBO
14 lat
dilerka
zaCZymanie
wiENzienie
czy przykre? nie wiemy dlaczego to robiła, kto jej kazał/zmusił czy z własnej woli czy z woli biedy i dorobienia
opozycja rodziny może wiele mówić jak prawi horsii 

...świat milczy..czasem. a konsekwencje głośno krzyczą.

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - kej9 - 24.10.2024

Lifeisbrutal to dla ciebie ty cpunie pierdolony Heart Podobno kultowa 

[Obrazek: 280726_darmowy-bilet-do-gulagu.jpg]

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - kot_kreskowy - 24.10.2024

(24.10.2024, 13:44)DarkSonia napisał(a): nie wiemy dlaczego to robiła, kto jej kazał/zmusił czy z własnej woli czy z woli biedy i dorobienia

(24.10.2024, 13:09)Rweqerew333 napisał(a): Wraz z koleżankami skusiła się na nielegalny zarobek po przeczytaniu ogłoszenia w Internecie.

Wszyscy nastolatkowie pochodzili z zamożnych rodzin, sami nie zażywali narkotyków i nie zwracali na siebie wcześniej uwagi milicji – dodaje Oleszczyk.
Czytacie ze zrozumieniem te artykuły?
Bo już któryś raz z rzędu widzę że komentarze nie są adekwatne do treści artykułu XD
Skoro pochodziła z zamożnej rodziny to wydaje się jasne że nie z biedy a zrobienia szumu wokół siebie czy 'zaimponowania' rówieśnikom, wiadomo co we łbie mają czternastolatki - gówno.

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - DarkSonia - 24.10.2024

tego nie wiesz kocie  Heart  Big Grin

można być biednym i dilować
i bogatym i dilować
 z własnej woli dilować
i z przymuszonej
może chodziło o zakład
może o ymponowanie równieśnikom ( raczej starszym chopom )

teorii może być X ... wiemy tylko, że właśnie spierdoliła sobie życie

dalej Cię lubiemmm  Cool Heart

RE: 14-latka z Grodna skazana na 10 lat kolonii karnej - Rweqerew333 - 24.10.2024

Cytat:Zacząłem tu robić te rapy, bo miałem już kurwa tak dość tego ciepła i piękna
A nigdy nie chciałem być biały i zawsze tu chciałem być gangsta
I zawsze tu chciałem być z bloków i zawsze tu chciałem być z getta
I pierdolę mamę i tatę za te rododendrony, jacuzzi, trzy piętra