Moja sugestIA - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: DOPAL.ORG (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pomysły i sugestie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Moja sugestIA (/showthread.php?tid=4834) Strony:
1
2
|
Moja sugestIA - Venus - 04.11.2024 Dobrze jest zostawić tutaj sugestię. To mógłby być krok naprzód dla forum. Nie wiem, jak duży dostęp miałoby to forum, ale inne fora w innych obszarach zaczynają zawierać chatboty oparte na chatGPT. Bot wygląda jak zwykły użytkownik, ale możesz go zadać w postach lub prywatnie, a on odpowie na wszelkie pytania lub podsunie sugestie. Jako jeden z nich także uczestniczy w forum i jest zazwyczaj chodzącą bazą danych zawierającą mnóstwo informacji. W tym przypadku należy skupić się ogólnie na chemikaliach, NPS, a nawet zapobieganiu zdrowiu i szkodom. Może to być bot oparty na Dr.chatGPT. RE: Moja sugestIA - martio_vp - 04.11.2024 W moim odczuciu taki bot tutaj nie jest potrzebny. Tym bardziej wydaje mi się, że sztuczna inteligencja jest wyczulona na pewne tematy i specjalnie nie udziela informacji np. skrajny przypadek: "jak zdobyć narkotyki". Dodatkowo sama w sobie jest "szpiegująca", zbierająca dane. Kiedyś był taki trend w e-commerce na push upy. Jak się później okazało skutecznie to zniechęcało klientów do danej interakcji. Myślę, że forum charakteryzuje interakcja z ludźmi i dodawanie AI trochę z tym się kłóci. RE: Moja sugestIA - Venus - 04.11.2024 (04.11.2024, 23:30)martio_vp napisał(a): W moim odczuciu taki bot tutaj nie jest potrzebny. Tym bardziej wydaje mi się, że sztuczna inteligencja jest wyczulona na pewne tematy i specjalnie nie udziela informacji np. skrajny przypadek: "jak zdobyć narkotyki". Dodatkowo sama w sobie jest "szpiegująca", zbierająca dane. Zgadzam się z kwestią gromadzenia danych. Jest to dziura, przez którą mogą wkradać się niechciane problemy i prawdopodobnie zostalibyśmy szpiegowani. Będąc oprogramowaniem typu open source, nie wiem, w jakim stopniu można by zmodyfikować tę jakość. Nie bardzo rozumiem programowanie. Jednak to, co oceniam pozytywnie, to duża ilość zawartych w niej informacji. Próbowałem stworzyć listę maksymalnie 50 witryn internetowych, które sprzedają RC i wyglądają na legalne, i otrzymałem listę 50 dostawców. Ale oczywiście trzeba wiedzieć, jak o to poprosić. RE: Moja sugestIA - martio_vp - 05.11.2024 W tym momencie po forum skacze kilka botów np crawling. Teraz chyba wyszła aktualizacja czatu gpt z możliwością zaimplementowania sobie ich wyszukiwarki - gdzieś na YT widziałem cały tutorial jak to zrobić. AI o którym mówisz to algorytmy NLP. RE: Moja sugestIA - Bogdan Boner - 05.11.2024 W dupie mamy te wasze chatboty. Nami rządzi papież! RE: Moja sugestIA - nonoanon - 05.11.2024 najpierw potrzeba na to zasoby i wytrenowanie własnego chatbota jeśli chcemy jakkolwiek być bezpieczni. W obecnej dobie dostępności do różnych modeli jest to absolutnie zbędne na tym forum, a kiedyś i bez AI i ogłupiaczy współczesnych czasów ludzie potrafili szukać informacji. Jak nie jest ktoś w stanie to najwidoczniej nie jest to dla niego i niech się zajmie hodowlą jedwabników. RE: Moja sugestIA - martio_vp - 05.11.2024 Dzisiaj wyszukiwanie INFORMACJI przez sztuczną inteligencję stało się dużo dużo dużo trudniejsze. Masz tysiące gówno wartych artykułów przepisanych przez sztuczną inteligencję, zawierające błędy. Mnóstwo scam tutoriali na YT z ponad mln wyświetleń i samymi pozytywnymi komentarzami napisanymi przez boty. Siedzę w temacie sztucznej inteligencji już 7 lat i pomimo ogromnego potencjału zrobił się syf. Jest to wynik udostępnienia tak powszechnego AI. W latach 90 w polskim Internecie 99 procent treści było wartościowych, ponieważ pisać w internecie potrafili nieliczny, którzy musieli mieć odpowiednią wiedzę. Jak coś staje się powszechnie dostępne to zaraz zostaje zagojone przez gatunek z rodziny Yalasek. RE: Moja sugestIA - kot_kreskowy - 05.11.2024 - drogi czatku dżipiti, podaj mi przepis na budyń z azbestem Nie, nie jest to ani potrzebne ani tym bardziej niezbędne. Tym bardziej, że patrząc na niektórych userów, mam wrażenie że sztuczna inteligencja już tu jest XD RE: Moja sugestIA - Lifeisbrutal - 05.11.2024 Nie popieram tego pomysłu, jak dla mnie bez sensu. Jesteśmy na forum o dopkach myślę, że każdy powinien mieć odrobine wiedzy na temat danych substancji a nie pytać jakiegoś bota. Zresztą po to jest forum jeśli czegoś nie wiesz zapytaj może drugi użytkownik będzie znał odpowiedź na twoje pytanie. Takie jest moje zdanie. RE: Moja sugestIA - Bogdan Boner - 05.11.2024 Takie treści wygenerowane przez boty to jest właśnie mentalny azbest XXI wieku. |