Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Dopal music by Nightmares - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Dopal music by Nightmares (/showthread.php?tid=5391)

Strony: 1 2

Dopal music by Nightmares - Nightmares - 12.03.2025

Opinie mile widziane, te negatywne z uzasadnieniem co jest nie tak. co moglbym robic inaczej i wedlug ciebie lepiej - jeszcze bardziej, niz te pozytywne.
Do osob, ktore nie znaja jeszcze mojej muzyki, a moze sprawdza dzieki temu watkowi - moja muzyka jest w mrocznym klimacie, dosc ciezkim, duzo tematu autodestrukcji, ale ja to bardziej reprezentuje, niz neguje, wiec jesli szukasz czegos chillowego, spokojnego - tu tego nie znajdziesz.

RE: Dopal music by Nightmares - DarkSonia - 12.03.2025

"co za świat, kurewski świat
szkoda patrzeć nie nawidzę tego gówna
hajs przejął ludzi, jako kupa?
a zasady mają tylko gdy się szura
i te składy co po dragach myslą, że familią są - no kurwa"

podoba mi sie ta cześć ... tylko ta kupa mi tu nie leży  Big Grin albo źle słyszę popraw mnie jak co

RE: Dopal music by Nightmares - Nightmares - 12.03.2025

DarkSonia tam jest okupant, nie kupa XD

nie dbam o mix i jest czasem problem ze zrozumieniem czegos przez to, trzeba bedzie to ogarnac, ale zeby to ogarniac to trzeba tracki odpicowane nagrywac, a nie takie pitu pitu

RE: Dopal music by Nightmares - kot_kreskowy - 13.03.2025

Okupanci na nocnikach, kloc ściele się gęsto 
O kupie Sonia myśli, gdy słucha nutę ciężką 
😎

RE: Dopal music by Nightmares - DarkSonia - 13.03.2025

NO OKUPANT brzmi lepiej...  Big Grin

RE: Dopal music by Nightmares - Niesmiertelny - 13.03.2025

Dobry głos masz do muzyki słów trenuj
Nie mój styl ale spoko

RE: Dopal music by Nightmares - Rweqerew333 - 13.03.2025

"Dead Night" to kolejny utwór ze stajni "Obrażam Polaków i czuje się lepszy bo mieszkam w Holandii chociaż już niedługo wracam do Polski bo nie przedłużyli mi umowy więc polecę w chuja biorąc zasiłek dla bezrobotnych i będę siedział w swojej ojczyźnie a potem zapłacę kurewsko dużą karę Records". Utwór opowiada nie wiadomo o czym, bo artysta strasznie niewyraźnie nawija, za to usłyszeć możemy (jak wspomina sam artysta) na nim 7 różnych flow, które w wersach zaczynają się całkiem dobrze ale pod koniec każdego wersu czujemy rozpacz, bo raper wypada z bitu. Cały utwór zachowany jest w mrocznej atmosferze i klimacie, który kojarzy się z Nightmaresem - czyli istny koszmar. Na pewno jest to utwór o wiele lepszy niż wszystkie poprzednie tego artysty. Niemniej nie wiadomo dlaczego wątek nazywa się "dopal music" skoro treść nagrania nie ma praktycznie nic wspólnego z forum.

Czekamy na więcej.

RE: Dopal music by Nightmares - Nightmares - 13.03.2025

Rweqerew333  

Nie pisz mi o offbeatach fanatyku kurczowego trzymania sie bpm, bo to co innego. Kurczowe trzymanie sie melodii jest minusem, ograniczasz sie wtedy i boisz polatac na bicie trapowym w jakis inny, ciekawy sposob, pokombinowac cokolwiek, az szkoda, gdy piszesz tak dobrze poskladane wersy i nie wykorzystujesz ich potencjalu w pelni. Dlatego rowniez trapowe bity sa uwazane za bardzo roznorodne - mozna poleciec na nich na milion sposobow, wiec mi nie pisz glupot o jakichs offbeatach, gdy nie trafiam w jakies highaty lub bassy, bo powiem ci jeszcze lepiej - nie musze nawet. Poza tym jakbybm mial sie tego trzymac, to zanudzilbym sie podczas nagrrywania - nie lubie leciec szesnastki jednym flow, tak jak to jest czasem w twoim prrzypadku. 

Na tekscie nie skupiam sie zeby byl o czyms, pisze to co mi przychodzi z rymem do glowy, choc i tak kazdy tekst jest podobnej tresci - ogolnie o zyciu, tak jak niektorzy ludzie stad twierdza, skoro ci nie pasuje to trudno, moze to ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu jesli nie jest on o np zegarku i nie walkujesz o jego wnetrzu caly track, robiac maslo maslane.

A dykcja wiem, ze caly czas do poprawy i stopniowo te sie poprawia, jakby nie patrzec to ja nawijam w miare szybko momentami.

RE: Dopal music by Nightmares - DarkSonia - 13.03.2025

Głos - spoko
ale z tym zgraniem sie z bitem... wydaje mi się, że Rweqerew333 ma trochę racji.
 to nie że sam na to wpoadasz, po prostu czasami wypadniesz, ale nie obrażaj się teraz po prostu potrenuj bo sam o tym wiesz, że czasami coś nie styka.
tu nie chodzi o to, że teraz ktoś Cię krytykuje, w końcu poniekąd wrzucasz tu swoje bity więc czego się spodziewasz? samego WOW?
Ja tam uważam, że potencjał masz ogromny zarówno w pisaniu tekstu jak i samym jego przekazie, ale nie oszukujmy się... na platynowa płytę to jeszcze nie pora
chociaż,,, zyćżę Ci tego z całego mojego skamieniałego serduszka  Big Grin Heart

RE: Dopal music by Nightmares - Nightmares - 13.03.2025

DarkSonia napisz mi w momenty, w ktorych wypadam, bo to, ze sa momenty gdzie moglem lepiej trafic w bassy lub highhaty to wiem, ale to nie jest offbeat, w ktorym wypadam z melodii bitu.

Jakby myslec o offfbeacie w taki sposob jak wy, to pikers tutaj polecial cala zwrote offbeat, a w rzeczywistosci balansowal na krawedzi i wyszlo to ciekawie