![]() |
|
intel-Niemieczek - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: intel-Niemieczek (/showthread.php?tid=5573) |
intel-Niemieczek - Inferno - 25.04.2025 ![]() Temat: Masz kamienia! – wspomnienie z podróży między fetunią a CENTRUM Cześć intelMark, Wyłoniłem się zza skał metra CENTRUM, ślisko było jak na lodowisku po tanim LSD, ale podsolili chodnik — nie żeby komuś zależało, tylko żeby zminimalizować ryzyko poślizgu przy przejmowaniu towaru. I wtedy gościu, nie z lasu, a zza kwiatu P"F"ETUNII(?) , wyskoczył z okrzykiem: Cytat:🔈 MASZ KAMIENIA! I wtedy wiedziałem – to będzie transakcja z pogranicza teatru absurdu i Wydziału Kryminalnego. I nagle – BOOM – koleś niemiecki rekonstruktor historyczny ![]() (oddajcie ziemie), tylko że zamiast hełmu ma translatora w zakładkach. Pisze łamanym językiem, jakby Google Translate tłumaczył mu to między kanapką z pasztetem a próbą bycia królem internetu. Niby "ich bin neu hier", niby „mein freund”, ale zaraz potem leci: Cytat:„Głupi Polak reputacja zabiera i straszy” I wtedy już wiesz, że to nie Niemiec. To klasyczny "Polak w wersji premium", co to się wstydzi PESELu, ale zna wszystkie ceny w Żabce, wie gdzie najtańsze hot-dogi i potrafi rozpoznać "prawilny towar" po zapachu strunówki. A no właśnie, strunówki.. Ma w słowniku więcej epitetów niż opisów produktów, a jak ktoś napisze, że próbka nie doszła, to od razu lecą komentarze jak z mrocznej wersji Allegro: Cytat:„Nie zasługujesz na produkt.” I w tym momencie masz już pełen obraz: Rekin handlu, cesarz dopalaczy, obywatel świata – ale jakbyś go spotkał, to pewnie siedzi w dresie z trzema paskami, pakuje „kwiat fetunii” do strunówki i kłóci się z listonoszem o zaległe awizo. I niby nie Polak, ale jak zobaczysz, że zna różnicę między Żabką a Lewiatanem i wie, gdzie najszybciej schodzi browar za 2,89, to wiesz... no czysta genetyka. 👉 Ile kosztuje człowieka luksus pakowania czterech różnych bomb w strunówki opisane jak notatki schizofrenicznego chemika – „jam jest nep”, „2+2=4mmc”, „kwiat fetunii”, i znowu „jam jest nep” – jakby wysyłał zaproszenia na sabat czarownic z technikum farmaceutycznego?Bo strona twojego koleżki zdjęta szybciej niż post z błędem ortograficznym w grupie językowej. Przez te zabezpieczenia sam Google ma moralniaka. I Ty dalej to pakujesz? Dalej sypiesz? Dalej lecisz w kulki jakby to był curling a nie życie? No to powiedz, ile kosztuje bycie mistrzem mikrogramów i wielkim rycerzem ryzyka na forumowych polach bitwy? Z fartem, infusmode@proton.me intelMark Napisz mi ile oddać za te sample, wyślij adres BTC - potwierdzę wpłatę, dodam jakiś dowód. Nie czuj się ani Polakiem ani zasranym Niemcem bo ani ten naród ani ten by Cie nie chciał u siebie :* Pozdrawiam PRAWDZIWYCH POLAKÓW,
Inferno ⚡
RE: intel-Niemieczek - DarkSonia - 25.04.2025 INFERNO.... .... KRÓTKO............ ........................ZAIMPONIŁEŚ MI +1 superpunkt ah te translatory... ale szacun dla niego za determinację.
RE: intel-Niemieczek - Inferno - 26.04.2025 ![]() JAM JEST GRZEŚ RE: intel-Niemieczek - Chochlik - 26.04.2025 Oj komuś mocno siadło xD RE: intel-Niemieczek - Inferno - 26.04.2025 A te forum to ABC zdrowie? Popatrz na to co Ty tu wyprawiałeś nawet ostatnio. Chłopie weź mi nie sprzątaj w życiu jak sam masz obornik. Przecież to jest zwykły żartobliwy post, oj bosz. Dodatkowo w dziale dyskusji NA LUZIE
RE: intel-Niemieczek - Chochlik - 27.04.2025 @"Inferno" Co ja wyprawialem? XD jaki obornik? XD RE: intel-Niemieczek - horsii - 27.04.2025 Ech ja wam powiem tylko tyle. Jak piszecie maila z protonmail, i macie ustawiony język na angielski - to do waszego maila zostanie dołączona na samym dole formułka typu "Wyslano z bezpiecznego maila protonmail" (Czy jak to tam leci - wiecie o co chodzi) tylko że po angielsku. Jak z chińskiego, to po chińsku. A jak z polskiego... no to po polsku. To nie zależy od języka jaki ma ustawiony odbiorca, tylko nadawca - i mozecie sprawdzić sobie to sami. Maile odbierane od intelmark miały tę formułkę w jezyku polskim. Czy jakiś niemiec by sobie ustawial specjalnie na polski? no nie wiem... Możnaby sie tlumaczyć, że to jakiś exit node tora taki sie trafił, albo że taki vpn, no ale ludzie, bądźmy szczerzy... Po co takie kombinacje? Jedyne czego można pogratulować myślę w tym wypadku, to tego, jak bardzo ktoś się wcielił w jakiegoś tam niby niemca, który narzeka na tych - ach - pierdolonych polaków, co tylko narzekają. Okazuje się jednak że obrażanie swoich potencjalnych klientów - nieważne czy jesteś tej samej narodowosci co oni, czy też innej - nie jest zbyt dobrym posunięciem... zwłaszcza, jeśli chcesz, aby ci ludzie potem kupowali od ciebie produkt. szczerze to nie spotkałem sie jeszcze z takim czyms. Mimo tego że rozmawiałem ze sprzedawcami, ktorzy owszem mieli zastrzeżenia co do pewnych "grup" które możnaby wyszczególnić spośród puli zamawiających na podstawie narodowosci... i mieli naprawde rożne zdania na ten temat, co do polaków też. ale oni nigdy nie pisali o tym publicznie. Wiedzą, że to złe dla biznesu. Przecież to jest strzał w stopę. Ja rozumiem te całe zagranie typu, że niemiecka jakość, wszyskto jak w zegarku, a to polacy przychodzą pierdolnięci i cos tam gadają... ale tutaj widocznie ktoś się za bardzo wczuł w rolę. No po co to wszystko? RE: intel-Niemieczek - Czeslawo - 28.04.2025 horsii Twoje pytanie, które jest w pełni racjonalne i logiczne, jest jednak czymś skażone — ani solą, ani acetonem, ani kofeiną... Jest skażone założeniem, że ten ktoś posługuje się logiką. Jeśli mamy plan działania, można stworzyć historyjkę, ale jeśli ta historyjka nie ma logiki, to staje się tym, czym jest cały ten sklep... Ty pytasz o "grę w szachy", a oni pytają, jak grać w warcaby — nie ten poziom, ziomeczku.... @"Inferno" Dzieło wspaniałe, obraz jak żywy, tekst - peazja, widzę ukryte zdolności prześwietlania ludzi jak rentgen i wysuwania tez jak Tesla, zaimponowałeś mi.
RE: intel-Niemieczek - filat - 28.04.2025 (27.04.2025, 13:11)Rweqerew333 napisał(a): O nie, tylko nie filat na czacie Czy te'n uzytkownik jest normalny odjal mi teraz 3 krotnie reputancje po odrobieniu jej wczesniej 5 razem ponad 20 pkt... Odebral mi po prostu nagrode chyba xD 3 gramow RE: intel-Niemieczek - Czeslawo - 28.04.2025 filat Twoja działalność w tym temacie jest dla mnie niejednoznaczna. Wspominałeś kiedyś o jakości i uznaniu ich produktów. Trochę ludzi napisało do mnie, czy jesteś na usługach sklepu. ? Nie mam skanera w oczach, jesteś nowy, może pasują ci te produkty, może ich nie jadłeś ale jeśteś ich „fanem”, a może… morze jest szerokie i głębokie. Reputację się ma albo jej się nie ma, a te plusy to tylko kwestia poglądu, ludzie wiedzą "kto i co " jest ok. Nie martw się, postępuj godnie, a i uzanie będzie. Co do Twojego pytania .... Sugeruję skupić się na przyczynie takiej sytuacji, a nie na skutku. Jeśli zrozumie się motywację, przeanalizuje się dane dotyczące tematu, można wyciągnąć przypuszczenia, a to ułatwia wiele.
|