![]() |
|
Kierunek Masa - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Kierunek Masa (/showthread.php?tid=5968) |
Kierunek Masa - EmStO - 23.08.2025 Siemanko !! Mam do Was zapytanie ktoś tam się zna jest w temacie . Zacząłem od nowa ćpać Sport zostawiłem się za # i tak dalej mam. Idę w masę i pytanko co jest i ile ? Mam swoją dietę wrzucam ryż, kasza gryczana, makaron do tego oczywiście różnego rodzaju mięso. Wrzucam też płatki z dodatkami i mleko w proszku. Przymierzam się do zakupu odżywek/suplementów i tu pytanie jakie białko, kreatyna i inne ? Do tego też anaboliki ale tam już mam ogarnięte praktycznie . Chętnie coś dorzucę do mojego jadłospisu 😝 Dziękuję i kawałek dla Wam . RE: Kierunek Masa - hulerkfow23 - 23.08.2025 Troche głupie pytanie, robisz podstawowe błędy na samym początku. Co i ile? Zależy od wzrostu, wagi, intensywności treningu i Twoich oczekiwanych wyników do których dążysz. Ogarnąles niby anaboliki, a pytasz się o odżywki i chyba również dietę? Po co Ci te anaboliki? Na soczek przechodzisz jak już wypracujesz swoje maksimum i chcesz sprawdzić jak daleko możesz jeszcze zajść, a i tak nawet wtedy radzę się zastanowić to trudna decyzja i wymaga odpowiedzialności. W zasadzie jeśli decydujesz się na anaboliki to za tym ida badania i stała konsultacja ze specjalista. Sadze, że robisz głupotę. Najpierw zabierasz się za ćwiczenia, po może około 2-3 miechach wprowadzasz suple, żeby w ogóle moc ocenić czy one Ci jakoś pomagają. Kreatyna jak też niektóre inne specyfiki i pewnej grupy osób w ogóle nie wykazują działania, dlatego lepiej zaczac bez, a dopiero potem ja wprowadzić. A po nie wiem roku, dwóch, może więcej to kwestia bardzo indywidualna możesz pomyśleć o rozpoczęciu cyklu na samym teściu. Ty jeszcze nawet nie zacząłeś, a już szukasz drogi na skróty, do tego brak Ci podstawowej wiedzy. Idź na siłownię i cwicz nic więcej, tylko tyle potrzebujesz, w trakcie ćwiczen poznasz możliwości swojego organizmu. Ludzie, którzy zaczynają treningi od tasiemcowatej listy wspomagaczy zazwyczaj tylko robią sobie krzywdę i nie potrafią wypracować w sobie dyscypliny. RE: Kierunek Masa - EmStO - 23.08.2025 hulerkfow23 Dziękuję za wypowiedź Co masz na myśli : "W zasadzie jeśli decydujesz się na anaboliki to za tym ida badania i stała konsultacja ze specjalista." RE: Kierunek Masa - hulerkfow23 - 23.08.2025 @"Antek991" musza być przeprowadzone kompleksowe badania by zobaczyć ogólny stan swojego organizmu. Poziom testosteronu, jak tam u Ciebie z wątroba itd. Ta lista jest długa, do tego w trakcie cyklu musisz koniecznie zadbać o poziom estrogenów, żeby nie nabawic się ginekomastii. Do tego wchodzi skomplikowany temat odblokow bo bez tego dostaniesz w pizdę i na bank zrobisz sobie krzywdę, a jak zejdziesz z cyklu co nawet profesjonaliści muszą często robić to praktycznie stracisz cały progres, który wypracowałes. Twój cykl powinieneś prowadzić pod stałym nadzorem specjalisty, który będzie oceniał Twój postęp, reagował szybko na ewentualne zmiany, które będą zachodziły w Twoim organizmie. Nikt kto się na tym zna nie powie Ci, że wejście na jakikolwiek cykl nawet na samym teściu, gdy dopiero zaczynasz jest dobrym pomysłem. Bardzo łatwo sobie sterydami zrobić krzywdę i ta krzywda jest często już nieodwracalna sprawa. Problem dotyczy zarówno aspektów fizycznych, ale również psychicznych. Stąd wymaga to sporej wiedzy specjalistycznej na temat w.w. środków, ale także sporej wiedzy na temat własnego organizmu, która nabywasz wraz z treningami. Rok na siłowni to minimum, żeby w ogóle iść w tą stronę, a jeśli masz wysoki poziom testosteronu naturalnie to osobiście w ogóle odradzam wchodzenia na jakikolwiek cykl. Ćwicz chociaż te 2-3 miechy na sucho, jeśli się nie zdemotywujesz czy coś pisz mi na PW czy tu w poście mnie oznacz i pomyślimy co zrobić żebys trochę urósł. Niemniej w kwestii sterydów nigdy Ci nie doradze, bo nie czuję się na tyle kompetentna osoba by móc przez internet pokierować kogoś w tym kierunku, tym bardziej że ja chociaż ćwiczę już stosunkowo długo sam się nigdy nie zdecydowałem na cykl i nie zamierzam raczej tego zmieniać. RE: Kierunek Masa - Chochlik - 23.08.2025 (23.08.2025, 08:11)Antek991 napisał(a): Siemanko !! Nie bierz teścia i sterydów bo se spierdolisz hormony. Ile masz lat? A z gainerów to polecam bardzo Trec Solid Mass waniliowy, nawet 20g białka ma i z mleczkiem pyszny. Ja sobie piłem w upalne dni jak nie miałem apetytu. RE: Kierunek Masa - EmStO - 23.08.2025 RE: Kierunek Masa - JureKiler - 23.08.2025 @"Antek991" siema kup białko przede wszystkim dobry izolacik kreatynę i suplementy jak bierzesz sterydy to omega 3 obowiązkowo reszta odżywek ci nie potrzebna Odstaw te mleko w proszku na rzecz izolatu bo się zalejesz jak świnia Gainerow tez nie bierz bo to gówno podobnie jak mleko w proszku zalejesz się tyle jeżeli masz dobrą michę to zbędna rzecz RE: Kierunek Masa - EmStO - 23.08.2025 JureKiler Siemano Ziomalu ![]() Dzięki za wypowiedź ! Jakie polecasz białko ? Kreatyna jabłczan kreatyny ? Omega 3 spoko a wytłumaczysz mi dlaczego co wspiera . Co Ty gadasz mleko w proszku zalewa ? Co to jest ten izolat ? Mleka używam rano do owsiakow. Co do michy to makarony, ryże, kasze i mięcho. Pojawia się też tuńczyk, warzywa owoce
RE: Kierunek Masa - JureKiler - 23.08.2025 Białko? Jaki kolwiek izolat białka serwatki ja teraz mam z włoskiej firmy ZUMUB i raczej bije na łeb wszystkie smakowo bo jeżeli masz izolat to aby smak ci pasował Kreatyna? Weź sobie monohydrat zwykły smakowy Omega3 to niezbędne kwasy tłuszczowe żeby wszystko prawidłowo ci funkcjonowalo w organizmie na bombie Jescze bardziej wskazane to tak zwany olej rybi mógłbyś dostarczyć go z ryb ale nie przejesz takiej ilości raczej codziennie 😂 Mleko w proszku? Stary porównaj stosunek cukrów do białka mleko w proszku to tylko jak ciasto pieczesz jedynie, martwi mnie to że ty wchodzisz na bardzo poważną bombe a nie wiesz co to izolat białka myślę że zrobisz sobie duże kuku. Jako patron twojego zdrowia fizycznego doradzę ci coś jeżeli masz taką słabą wiedzę to poleciłbym ci samego teścia solo do póki wszystko ogarniesz ale boję się że i nim sobie zrobisz krzywdę bo musisz pilnować tak samo hormonów masz w ogóle hcg?, masz jakiś inhibitor aromatazy? Robiłeś w ogóle jakie kolwiek badania przed cyklem? RE: Kierunek Masa - EmStO - 23.08.2025 hulerkfow23 Dziękuję raz jeszcze za obszerną wypowiedź. Co do ćwiczeń to 4 miesiące będzie tak jak już sobie na spokojnie przemyślałem . No i mam chęci i zapał dalej Ziomalu może jakiś komunikator ogarniemy to możemy pogadać jak to urosnąć 🤔JureKiler Izolat białka już wiem co to jest . Dzięki za poradę z omega 3 |