Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Wiadomości (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. (/showthread.php?tid=5990)

Strony: 1 2

Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - DarkSonia - 06.09.2025

Policjanci CBŚP zlikwidowali profesjonalne laboratorium metamfetaminy w powiecie świeckim. Zatrzymano trzech mężczyzn, w tym dwóch obywateli Meksyku powiązanych z kartelem narkotykowym z Ameryki Północnej. Skala procederu była ogromna – zabezpieczono chemikalia, z których można było wyprodukować narkotyki warte miliony złotych.

[Obrazek: uid-c108c4c4f3e74c8f9e1761d67a3b7cb5-wid...ht-506.jpg]
.
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, przy wsparciu kontrterrorystów z BOA i SPKP w Bydgoszczy, przeprowadzili szeroko zakrojoną akcję przeciwko zorganizowanej przestępczości narkotykowej. Działania odbyły się w powiecie świeckim, gdzie na jednej z posesji odkryto profesjonalne laboratorium metamfetaminy.

[Obrazek: uid-b3f71bf3846b4db583d44a29c8ff344b-wid...ht-506.jpg]

Na miejscu policjanci zatrzymali trzech mężczyzn: obywatela Polski oraz dwóch obywateli Meksyku. Według ustaleń śledczych cudzoziemcy nie tylko nadzorowali produkcję, ale też pozostawali w ścisłych kontaktach z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Skala produkcji i zabezpieczone narkotyki

W budynkach gospodarczych znajdowały się specjalistyczne urządzenia do produkcji narkotyków na masową skalę. Policjanci zabezpieczyli ponad 300 litrów metamfetaminy i BMK, a także około 3 tony chemikaliów używanych do syntezy narkotyku.

.
Według opinii biegłych, z zabezpieczonych półproduktów można było uzyskać nawet 330 kilogramów gotowej metamfetaminy. Czarnorynkowa wartość takiej ilości narkotyku sięga co najmniej 6 milionów złotych.
.
.
Więcej w materiale wideo, do obejrzenia którego gorąco zachęcam.  Heart

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - EmStO - 06.09.2025

Noo i elegancko Smile

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - doxyou - 06.09.2025

Ciekawe gdzie to puszczali...

Nigdzie na ulicy nie mogę trafić metafety, a to najlepszy wyturbiacz jakiego pamiętam Podobno kultowa

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - DarkSonia - 06.09.2025

Mety nigdy nie kosztowałam, ciekawy wynalazek ... ponoć  Big Grin

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - EmStO - 06.09.2025

No ponoć ciekawy 😵

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - Sniffiarz97 - 08.09.2025

teraz tych co zlapali trzeba się spytać jak klepie. Co oni z tym robią po znalezieniu czegoś takiego>?

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - sagitta - 08.09.2025

Jak to co? Afterek na komendzie  Podobno kultowa

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - DarkSonia - 08.09.2025

Sniffiarz97  mnie też to zawsze zastanawiało...
zwł kiedy idzie to do ...................zniszczenia  Cool Big Grin Big Grin

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - EmStO - 08.09.2025

Nigdy xD
Z czegoś trza żyć

RE: Kartel ''SINALOA'' w Polsce produkował najczystszą "Metę" w Europie. - cicha_spoleczna_bandyterka - 08.09.2025

(06.09.2025, 16:54)DarkSonia napisał(a): Mety nigdy nie kosztowałam, ciekawy wynalazek ... ponoć  Big Grin

Takie cudo zamówiłem, niedługo testy to dam znać czy gra warta świeczki 😅
[Obrazek: IMG-20250908-143536.png]