![]() |
|
Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63) +--- Wątek: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 (/showthread.php?tid=6373) Strony:
1
2
|
Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - doxyou - 02.02.2026 ![]() (Pytanie nie dotyczy duchów w sensie "bajkowym" tylko dopuszczenia istnienia bytów poza zakresem ludzkich zmysłów) RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - kurvvisko - 02.02.2026 Skłaniam się ku niewierze, jednak jako dziecko miałem kilka dziwnych "zwidów", których za chuja nie jestem w stanie pojąć, bo serio coś widziałem. I jak nieraz słuchałem czyichś historii to ciężko było w nie nie uwierzyć. Stąd moja niewiara nie jest absolutnie stuprocentowa. RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - Bortak42 - 02.02.2026 Raczej tak, chociaż sam nigdy osobiście nie miałem do czynienia z takimi bytami, to znam wielu ludzi, którzy mieli z nimi do czynienia i o tym opowiadali i byli tego świadkami i mieli to uwiecznione. RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - Fidel - 03.02.2026 Nie przyjmuje złej energii z tego posta Nie wypowiadam się na temat duchów, nie używam symboliki szatańskiej gdyż nie będzie wtedy życia wiecznego Amen RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - DrakoMalfoy - 03.02.2026 Oczywiście że tak tylko trochę nie rozumiem dla czego naprzyklad zła energia (duchy) zostają po morderstwie na miejscu zamiast odejść RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - kurvvisko - 03.02.2026 DrakoMalfoy może byli takimi sukinsynami za życia, że po śmierci też jeszcze chcą siać rozpierduchę RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - DrakoMalfoy - 03.02.2026 Obczaj to; Dawno temu, w małej meksykańskiej wiosce żyła piękna Indianka, która miała parę nieślubnych dzieci. Pewnego razu spotkała młodego mężczyznę, który urzeczony jej urodą, zakochał się w niej, a ona w nim. Obiecał, że się z nią ożeni i stanie się ojcem dla jej dzieci. Jednak pewnego dnia wyjechał i już nigdy nie wrócił. Kiedy dziewczyna zrozumiała, że jej kochanek opuścił ją na zawsze, wpadła we wściekłość i postradała zmysły. W szale utopiła swoje dzieci w pobliskiej rzece. Gdy zdała sobie sprawę ze swojego czynu, popełniła samobójstwo. Ale jej dusza nigdy nie zaznała spokoju. Teraz Llorona pojawia się w pobliżu rzeki jako duch z długimi włosami, ubrana na biało. Wygląda równie pięknie jak za życia. Oczarowani zjawą mężczyźni podążają za nią w ciemne, niebezpieczne miejsca, gdzie przeważnie tracą życie. Ludzie nazywają ją Płaczką, gdyż zawsze płacze, szlocha i krzyczy: "Gdzie jesteście moje dzieci?! Co z wami zrobiłam?!"1 Według Luisa Gonzalesa Obragona ubrana na biało, płacząca zjawa pojawiła się na ulicach Meksyku już w połowie XVI wieku. Słyszana była przeważnie w czasie pełni księżyca. Głośno płakała i szlochała, budząc mieszkańców miasta, po czym znikała w wodzie.2 RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - kurvvisko - 03.02.2026 Czytałem o tym i jakoś w tę opowiadankę nie potrafię uwierzyć. Traktuję to jako legendę i tyle. RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - DrakoMalfoy - 03.02.2026 Oglądałem o tym jakiś film i to jest prawda RE: Czy wierzysz w duchy? 02/02/2026 - Sniffiarz97 - 04.02.2026 Ja wierzę, uważam że w moim domu jest duch, jakaś siła nieczysta w pokoiku obok gdzie mieszkam. Temperatura w tym pokoju jest zawsze niższa niż w innych pokojach ok 16st. Kiedyś tam spałem to ledwo 2h a resztę czuwałem. Czułem się w tym pokoju źle Można zobaczyć że zwierzęta często wyczuwają taka zła energie, patrzą się w miejsce które nic nie ma albo warczą w jedno miejsce bez powodu |