Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Benzodiazepiny (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=51) +--- Wątek: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. (/showthread.php?tid=169) |
RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - XaNaXX - 26.12.2022 Beeniepatu A dlaczego niby bzdurę? Przecież odp komuś tam na odpowiedź wyżej ktoś napisał,że nie poleca alko i benzo bo później się nie wiadomo co odpierdala.To odpowiedziałem,że to chyba kwestia przyjęcia jakieś dawki i wypitego alkoholu pewnie.Przecież każdy organizm jest inny i nie każdy po wypiciu jednego piwa i paru mg benzo ma odcinke. A co do cięcia dawek to schodziłem tak pod okiem specjalisty.Nie pisałbym czegoś specjalnie żeby komuś zaszkodzić. RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Beeniepatu - 26.12.2022 XaNaXX nie wchodze w polemike z kims, kto pisze, ze mu specjalista doradzil takie schodzenie z benzo. I kogos, kto uwaza, se trzeba sie 'nie wiem ile nawpierdalac' benzo, zeby synergiczne dzialanie z alko zaszlo. Pozdrawiam RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Dilleraaaa - 26.12.2022 krysia Ciężko będzie zmniejszyć tolerancję bez przerwy,wiem po sobie jak potrafiłem jednego dnia zjeść 2 opakowania benzo i jedynie co odczuć to urwanie się filmu w połączeniu z alko więc dobry pomysł to nie jest. A odnosząc się do XaNaXX to takie odstawianie benzo faktycznie może zaszkodzić tak jak wspomniał beeniepatu to,że tobie się udało to cieszę się bardzo z tobą,ale trzeba brać pod uwagę,że nie każdego przygoda skończy się tak dobrze.Gdyby było tak pięknie i kolorowo wiele osób by nie kończyło w szpitalu z powodu przedawkowania benzo czy coś RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - fiodor - 26.12.2022 Beeniepatu nie wiem czy trochę nie za ostro heh nikt nie napisał, że nie następuje synergia, tylko,że kwestia dawki, a że sam pomysł łączenia alko z benzo żeby nie zwiększać dawki benzo jest z dupy, bo powoduje 2 uzależnienia to inna kwestia. Mam tolerke na GABAjebaki, ale też twierdzę, że normalny zdrowy człowiek przy dawkowaniu z ulotki benzo+1,2 piwa przy weekendzie krzywdy sobie nie zrobi ani zerwanego filmu, choć wiadomo, że co organizm co reakcja RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Beeniepatu - 26.12.2022 Jak ktos pisze cos takiego, to sorry fiodor "Są momenty gdzie film potrafi się urwać ale to już faktycznie trzeba nie wiem ile się nawpierdalać tego" RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - fiodor - 26.12.2022 Tu się zgadzam Beeniepatu , że to takie pisanie gdzieś słyszałem, to powtórzę, bo już w kilku tematach też mu odpowiadałem, że się myli. Plus ten rażący dobór słów, ale zakładam, że miało na myśli, że cpaki zwykle walą dawki np. 2-3 takie albo większe niz w ulotce. Ok, może i racja, jak się zwróci uwagę kilka razy, to widziałem po Twoich odpowiedziach do swierzakow, że efekt przynosi takie naprostowywanie. Jak ktoś myśli to zastanowi się zanim coś napiszę RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Kajabuza - 26.12.2022 (26.12.2022, 18:10)beeniepatu napisał(a): Najlepsze jest to, że po benzo się teoretycznie film nie urywa. Ja przynajmniej nie miałem nigdy tak, że miałem takie: "o ja piździu, ale mam czapę, ale mam grubo" - tylko jak gdyby nigdy nic sobie funkcjonowałem normalnie, a dopiero na drugi dzień np. ktoś mi przypomniał, że gdzieś byłem, tego odwiedziłem, z tamtą rozmawiałem itd.
RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - fiodor - 26.12.2022 @"Kaja Buza" bo benzo właśnie w ten sposób zrywa film, Twój mózg działa jak gdyby na autopilocie, trochę jak w komedii klik i robisz co chcesz (?), czesto nawet ludzie nie poznają, że coś jest nie tak, bo nie zataczasz się jak po alko, nie belkoczesz, jesteś wesoły, gadatliwy itd. a następnego dnia pustka w głowie i szukasz w telefonie co i do kogo pisałeś, z kim gadałeś... RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - horsii - 26.12.2022 Kolega sie zachłystnął wspaniałością bomby, a teraz obudził się z reka w nocniku. To nie "hejt" (nienawidze tego słowa) tylko smutna prawda. Benzo nie wybacza jak jakieś 3-cmc. RE: Benzodiazepiny - Wątek i dyskusja ogólna. - Beeniepatu - 26.12.2022 Najkrocej jak sie da @"Kaja Buza" . Mozg po prostu przestaje gromadzic wspomnienia z danego okresu. Glownie poprzez oddzialywanie na GABA i NMDA w hipokampie, i tzw. dlugotrwale wzmocnienie synaptyczne miedzy nimi. |