Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? (/showthread.php?tid=2563)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - kurvvisko - 09.01.2025

Na pewno rozjebałem sobie zęby, na szczęście stoją i się trzymają, ale trochę się powykrzywiały i pozdzierały. Niedawno ogarnąłem nakładkę żelową i w chuj żałuję, że nie zrobiłem tego z rok wcześniej, bo naprawdę bardzo pomaga.

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Lifeisbrutal - 09.01.2025

kurvvisko A u mnie już git ze zębami. Fakt momentami mi się jeszcze szczęka zaciśnie, ale w porównaniu do tego co było teraz jest idealnie.

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - kurvvisko - 09.01.2025

Lifeisbrutal to super wiadomość! Jednak polecam na wszelki wypadek zamówić sobie taką nakładkę, kosztuje grosze.

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Bogdan Boner - 10.01.2025

kurvvisko jaką nakładkę? Zaciekawiłeś mnie

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - kurvvisko - 10.01.2025

Bogdan Boner wpisz sobie w google nakładka żelowa na bruksizm.
Ja zamówiłem sobie taką, którą wrzuca się na około minutę do wrzątku, potem na sekundę do zimnej wody, nakłada się na zęby, zaciska, żeby się dopasowała i potem się ją trzyma.
Z racji, że szczęka mi lata (czym się potem za bardzo fiksuje) tylko podczas ćpania, to zakładam ją do tej czynności, ale można ją również stosować w dowolnym momencie, a nawet na noc.

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Leśny_koteł - 10.01.2025

Tak, pomaga.
Siedziałem kiedyś z gościem który  co noc tak zgrzytał zębami że nie szło spać w jednej celi z nim.
Dostał jakąś nakładkę i chuj - spokój. 
Normalnie zjadał zęby jebaniec xd

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Czeslawo - 10.01.2025

Trochę zęby zaczęły lecieć i musiałem inwestować w kanałówki przeważnie 1000 zł +, bo już sobie takie ceny krzyczą stomatolodzy, ale po wydaniu tych chorych pieniędzy, zęby uratowane.

Rozmawiałem na luzie z lekarzem powiedziałem mu o co chodzi, trochę "na około", ale skminił i sam powiedział, że też lubi czasem MJ zapalić. Podobno kultowa.

Chodzę do niego co 3 miechy, aby sprawdzał, czy coś tam się nie robi złego, jeśli już to stosuje leczenie zachowawcze.Wink

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Leśny_koteł - 10.01.2025

Ja na szczęście nie muszę się juz w ogóle martwić o zęby  Podobno kultowa

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - EmStO - 10.01.2025

zaniki pamieci to chyba najbardziej

RE: Jakich chorób i ogólnie problemów ze zdrowiem nabawiliście się od rc? - Chochlik - 10.01.2025

Ja trzy zęby od am2201 straciłem i do tej pory dwóch implantów nie zrobiłem.