![]() |
|
Paczkomat - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Bezpieczeństwo w sieci (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Paczkomat (/showthread.php?tid=2620) |
RE: Paczkomat - doxyou - 20.04.2025 "Tajniacy" Ci podjechali pod paczkomat? I na jakiej podstawie niby Cię zatrzymali? Rutynowa kontrola? Rozumiem zatrzymanie, kiedy sam, w środku nocy idziesz pustą uliczką w kapturze i szerokich dresach. Spełniasz wtedy wszystkie przesłanki do uzasadnionego zatrzymania. Ale w środku dnia, w środku miasta przy paczkomacie? Jeśli faktycznie mówisz prawdę, to nie mają co robić, tylko kurwa ludzi pod paczkomatami terroryzować? Pamiętam, była kiedyś, bodajże w 2017 taka zaczajka na bankierów z Cebulki. Nieumundurowane psy stały pod bankomatami i rozpytywali każdego, kto wpłacał albo wypłacał siano i faktycznie tym sposobem paru większych bankierów poszło pierdzieć do kryminału. Ale to była absurdalna akcja na pograniczu prowokacji, odbiło się to szerokim echem i ludzie byli oburzeni. Żadne psy nie wystawałyby teraz pod paczkomatami, żeby złapać Filipka, który zamówił sobie 5g klefedronu do paczkomatu, bo co on im może dać? Adres strony Vendora? Kontakt mailowy do niego? To wszystko mają jak na tacy, publicznie w sieci, a jak widać sobie nie radzą i bardzo kurwa dobrze. Podsumowując moje wypociny. Nie byłeś wtedy w ciągu na jakiejś alficy a z paczkomatu nie odbierałeś kolejnej dostawy na zwałę? Może Ci tajniacy, to jednak była Twoja ciotka z Ameryki, która podjechała powiedzieć Ci "dzień dobry"?
RE: Paczkomat - Teddi786 - 28.04.2025 (19.04.2025, 22:19)Czeslawo napisał(a): Teddi786Tak, tak nie przeczę temu... ale szczerze jak mają Mnie zgarnąć pod paczkomatem czy w drodze do domu to nic mi to bardzo nie da ... ale jednak po głębszym zastanowieniu i wrazie przypału później łatwiej jednak się tłumaczyć jeżeli jesteś zakryty(co będę miał teraz na uwadze) iż to nie Ty na tym nagraniu z przed 2 miesięcy . Warto rozmawiać i gdybać. RE: Paczkomat - doxyou - 28.04.2025 To jest różnica i to zasadnicza. Jak Cię zgarną pod paczkomatem i znajdą coś w paczce, to tłumaczysz się uparcie, że dostałeś na maila jakiś kod odbioru i poszedłeś odebrać, ale nie wiedziałeś, co jest w środku. Myślałeś, że to jakiś bonus, a nigdy nie dostałeś nic za darmo, więc poszedłeś odebrać. A jak zgarną Cię w drodze do domu z pakietem na jajcach, to masz od ręki zarzut posiadania. Jeśli miałbyś zachowane BHP w pierwszym przypadku i nie mogliby Cię w żaden inny sposób powiązać z zamówieniem tej paczki niż samo to, że odbierałeś ją z paczkomatu, to jest duża szansa, że tłumaczenie, o którym wspomniałem na początku by przeszło. RE: Paczkomat - JureKiler - 28.04.2025 Jak was kripo zna w waszym mieście bo kiedyś was zatrzymali z dopem albo macie jakiś rozjebusow w okół siebie to bardzo możliwe że kiedyś was zgarną pod paczkomatem. Albo jak będziecie się dziwnie zachowywać psy bardzo dobrze wiedzą co się dzieje u mnie w mieście bywały takie akcje że zdejmowali pod paczkkamtem potecjalnego dilera. Ale tu już musi ktoś coś na was dać psy same na to nie wpadają ![]() Ps. Zmieniajcie paczkomaty i nikomu nawet dla przyjaciół nie mówicie gdzie idziecie i po co
RE: Paczkomat - akpak - 02.05.2025 (28.04.2025, 18:12)M7G9O napisał(a): To jest różnica i to zasadnicza. to nie tak, podam ci przyklad jak znajda przy tobie nie pod paczkomatem, obojetnie co powiesz nie zmienia faktu ze to posiadales (nie mowie o przypadku obserwacji i gdy udowodnia ze goniles). Po prostu odpowiadasz za posiadanie. To co powiesz jedynie moze wplywac na inne zarzuty np. posiadanie z zamiarem wprowadzenia do obrotu. Ale to juz bedzie istotne na samej rozprawie. Nie ma znaczenia co bedziesz mowil fakt posiadania bedzie jednoznaczny. A argument ze nie wiedziales co to i poszedles odebrac moze przed sadem dzialac na niekorzysc, bo bedzie ewidentnie wygladac na klamstwo - MOIM zdaniem z tych dwoch opcji lepiej nic nie mowic, kazda spawa jest inna oczywiscie - ja mowie tylko o przypadku kiedy nie masz nic wiecej na chacie i nie jestes nagrany ze gonisz itd. a tu wszystko ma znaczenie RE: Paczkomat - filat - 02.05.2025 No i siedzę właśnie taconafide słuchami czaicie paczka mi wczoraj nie doszla0/2 dziśpocztąod 14 a to musi byćto już chyba będzieod której InPost dziś roznosi i do którejno chyba będzieto legendarne,4mmc i kanna nosx kurwa bo skośnew tąmajowke Jja wciaz czekam... 9 dni z Belgii to realne w ogole ide na jebana poczte moze 50& bedzie na dzis RE: Paczkomat - Lifeisbrutal - 02.05.2025 filat InPost pracuje dzisiaj cały dzień, wiem bo odebrałem kilka godzin temu dwie paczki. A masz możliwość sprawdzenia czy wydana do doręczenia? Jeśli nie jest wydana do doręczania to raczej dzisiaj jej nie będzie. RE: Paczkomat - Kapitan - 02.05.2025 Potwierdzam kurierzy dziś pracują RE: Paczkomat - Blade12 - 02.05.2025 Też odbierałem dzisiaj pakę także normalnie kurierzy pracują RE: Paczkomat - Martwy666 - 11.07.2025 Paczkomaty i BLIK to dwie najlepsze rzeczy jakie mamy w Polszy. |