![]() |
|
2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Euforyki i empatogeny (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon (/showthread.php?tid=71) |
RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Venom255 - 11.12.2025 Nie opłaca się walić 2 mmc zresztą może i już je walicie biorąc cristala z ulicy i myślicie że to cmc MMC ja nie rozumiem tego dlaczego rynek uliczny tak się spierdolił zwłaszcza amfa MMC przecież dobra amfa wykosiła by większość bieda ketonów RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Konrad Curze - 11.12.2025 Venom255 Ale dobra alfa by swoje kosztowała a jak już konsument jest przywyczajony do śmiesznych cen za kofeinę z nutką amfetaminy. Czy byłby gotów płacić solidne premium za rzekomo kolejną czystą amfę... no nie. Do tego "kryształy" i amfy są celowane w konsumentów biedniejszych, gdzie zysk opiera się na dużych ilościach szybko sprzedanych a mniej na jakości (tak jak powinno być teoretycznie z kokainą). RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Sniffiarz97 - 11.12.2025 Koks taki drogi a i tak coś do niego dosypują lidokainę czy coś. Brałem kilka razy z jednego źródła, powiedzmy że od ręki, ale jak koks to już z alkoholem xd Wydaje mi się że poza tą amfetamina i koksu i metaamfetaminy to reszta jest na podobnej ceny. Mam na myśli 3cmc/4cmc NEP itp RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Konrad Curze - 12.12.2025 Sniffiarz97 Zależy od źródła - rzeczywiście spora część rozcieńcza losowym gównem, ale osoby bogatsze mają znajomości dające im dostęp do przyzwoitego koksu - tylko, że swoje kosztuje. Gdyby zastosować tego typu strategię sprzedaży dedykowaną dla wyjadaczy kryształu i amfy, to raczej by nie przeszło min. przez to jak są postrzegane społecznie - kokaina dla elit, "eufo / speed kryształ" dla ćpaczy stimowych (i tego ile te grupy są w stanie wydać na dragi), aż po wyrobienie w konsumencie, że kryształ powinien kosztować 50-60zł / gram w detalu (i jeżeli ktoś zaoferuje za dużo większą cenę, ale czysty to i tak się nie przyjąłby się, bo ile razy słyszeliśmy bajkę o 90% czystości, ale zazwyczaj nie musieliśmy za nią dopłacać). RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Sniffiarz97 - 12.12.2025 Koks ma tylko taką cene przez to, że trzeba to jakoś przetransportować. Koks bralem i polączenie z alko to slowotok level hard ale czy za samo dzialanie tyle warte raczej nie RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Konrad Curze - 12.12.2025 Sniffiarz97 Dochodzi po prostu społeczny status w Stanach też jest drogi, mimo że do Kolumbii / Meksyku jest relatywnie blisko - ne cenę również wpłwa percepcja społeczna. Metaamfetaminę skleci nawet student chemii (jeżeli zdobędzie składniki) - jest relatywnie prosta w produkcji i można ją gotować tam gdzie człowiek rozłoży sobie laboratorium, zatem koszty produkcji i logistyczne nie są aż tak wysokie a mimo to cena narkotyku jest. Chciałem tym pokazać, że na cenę wpływa ogrom czynników bliźniaczych, do tych które rządzą rynkiem legalny - nie bez powodu kartele swoimi strukturami przypominają korporacje. RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Sniffiarz97 - 13.12.2025 Wiem, w Stanach był bardzo drogim narkotykiem, chodzi o lata 70/80 ale wydaje mi się że crack też powstał z tego powodu i spadla nie patrząc cena kokainy RE: 2-MMC - Ortomefedron, 2-Metylometkatynon - Konrad Curze - 13.12.2025 Sniffiarz97 Spadła cena kokainy (przez rozwój logistyki transportu, ergo wzrost podaży) i dlatego powstał crack, aby trafić do nowej grupy klientów (biednych ludzi). Kokaina szła na gramy (premium,, indywdualne podejście do klienta), crack na grudy (za grosze, masowa siatka sprzedaży). |