Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: High-Life.market (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market (/showthread.php?tid=4910)

RE: High-Life.market - Temat główny - doxyou - 10.06.2026

biernackia 
No i chuj, że są znane XD
Interesy HL czy innych sklepów też są im znane, bo widnieją publicznie w internecie, ale to jedyne informacje jakie posiadają.
Tylko do etykiety paczki konieczne jest podanie clearnetowego maila, żeby nikt jej nie przechwycił, korespondencja to korespondencja.

Wkurwiacie tylko oko udając fachowców od opsec Podobno kultowa

RE: High-Life.market - Temat główny - DarkSonia - 10.06.2026

(10.06.2026, 09:33)biernackia napisał(a): Zdajecie sobie sprawę, że mailie spod znaku proton lub tutanota są od dawna znane wiosce Smerfów jako podejrzane?
Korespondecja i tak idzie przez privnote, a meil [email protected] mało komu wpada w oko.

yyy ty na pewno to piszesz na poważnie?

kto ma niby twojego maila znać? najpierw by musiał go poznać... to po pierwsze
po drugie aby cokolwiek na nim zobaczyć, musiał by uzyskać dostęp ( heloł kłania się szwajcaria i tamtejsze prawo )
po trzecie - raczej TEGO maila to udostepniasz tylko vendorom a nie każdemu znajomemu dookoła, którzy PRZYPADKKIEM mogli by Cię podpierdolić
po czwarte - nie wiem jak TY , ale ja na mailu nie mam kompletnie NIC ... tadam - i co mieli by tam znaleźć? ew. moja skrzynka nadawcza która tak na prawdę nie powie im NIC o tym czy coś robisz wbrew prawu czy nie, masz prawo mieć kontakt z każdym na tej planecie, pytanie co piszesz i co ogarniasz, jak nie ma wiadomości, nie ma dowodów
po piąte... gmail to najszybszy sposób do namierzenia Cię... tam masz wszystko w mailu podane od piepszonej godziny, podłączonej myszce, systemie, po IP, nadajnik z którego nadajesz czy "stałego łącza" którym się posługujesz ( swoją drogą tu też gratuluję, jeśli ktoś namietnie korzysta z takkich stron jak ta oraz do kontaktu z vendorami poprzez stałe łącze )
po szuste - tu głównie chodzi o to by właśnie ani vendor nie mógł Ciebie, ani Ty vendora namierzyć... a proton dla przykładu sprawdza się w tej kwestii idealnie.
Jak myślisz po co są te zabezpieczenia BHP mailowe? właśnie po to...

i jeszcze wiele pkt. za tym... aby zapytać Cię , czy ty serio o tym gmailu piszesz? bo ja nie wierze

RE: High-Life.market - Temat główny - biernackia - 10.06.2026

Miałem na myśli sortownie gdzie ktokolwiek robiący wyrywkową kontrolę na 100% weźmie pod uwagę każdą paczkę z .proton i .tutanota. Albo pracujący tam cwaniak weźmie sobie co w środku do domciu i odbierzesz wydmuszkę.
Nie jest tak, że można z zewnątrz monitorować cały twój ruch w necie np. wiresharkiem?
I jakiej sieci używać? Publicznego wifi? Serio pytam bo nie wiem.

RE: High-Life.market - Temat główny - DarkSonia - 10.06.2026

ale jak vendor jest ogarnięty to nigdzie nie podaje Twojego maila dalej a już na pewno nie przewoźnikowi ... mówię tutaj o naszym kraju, krajowym vendorze i zamówieniach.
inna sprawa ma się w sytuacji kiedy sobie ogarniasz coś zza granicy...
To już jest wyższa szkoła jazdy, bo często trzeba prócz maila podać też imię i nazwisko, a w tym przypadku nie chcę nic doradzać.

Zresztą tu na forum masz dużo postów w temacie paczek z za-granicy, polecam poczytać.
A do innych for to już nawet nie odsyłam bo nie chcę robić reklamy.

Ale serio, z tym gmailem to sobie daruj  Wink niepotrzebnie robisz sobie i vendorowi problem.
To jeden z wiekszych maili który dosłownie zbiera o tobie WSZYSTKO.

RE: High-Life.market - Temat główny - KapitanKreska - 10.06.2026

(10.06.2026, 13:05)DarkSonia napisał(a): yyy ty na pewno to piszesz na poważnie?

kto ma niby twojego maila znać? najpierw by musiał go poznać... to po pierwsze
po drugie aby cokolwiek na nim zobaczyć, musiał by uzyskać dostęp ( heloł kłania się szwajcaria i tamtejsze prawo )
po trzecie - raczej TEGO maila to udostepniasz tylko vendorom a nie każdemu znajomemu dookoła, którzy PRZYPADKKIEM mogli by Cię podpierdolić
po czwarte - nie wiem jak TY , ale ja na mailu nie mam kompletnie NIC ... tadam - i co mieli by tam znaleźć? ew. moja skrzynka nadawcza która tak na prawdę nie powie im NIC o tym czy coś robisz wbrew prawu czy nie, masz prawo mieć kontakt z każdym na tej planecie, pytanie co piszesz i co ogarniasz, jak nie ma wiadomości, nie ma dowodów
po piąte... gmail to najszybszy sposób do namierzenia Cię... tam masz wszystko w mailu podane od piepszonej godziny, podłączonej myszce, systemie, po IP, nadajnik z którego nadajesz czy "stałego łącza" którym się posługujesz ( swoją drogą tu też gratuluję, jeśli ktoś namietnie korzysta z takkich stron jak ta oraz do kontaktu z vendorami poprzez stałe łącze )
po szuste - tu głównie chodzi o to by właśnie ani vendor nie mógł Ciebie, ani Ty vendora namierzyć... a proton dla przykładu sprawdza się w tej kwestii idealnie.
Jak myślisz po co są te zabezpieczenia BHP mailowe? właśnie po to...

i jeszcze wiele pkt. za tym... aby zapytać Cię , czy ty serio o tym gmailu piszesz? bo ja nie wierze

Róbcie jak chcecie, ja 10 lat zamawiam przez Gmaila i jeszcze nie miałem wtopy. Po to korzysta się z privnota..

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - doxyou - 10.06.2026

Przecież to HL odbiera kody od inpostu i dopiero przekazuje do klienta, więc to jaki email mu podasz jest nieistotne, bo i tak nie znajdzie się on na etykiecie.
Do momentu odbioru przez ciebie przesyłki to sprzedawca odpowiada za zawartość, więc jeśli odbierzesz wydmuszkę, to powinieneś ubiegać się o zwrot.

Zamierzasz odpalać zorganizowaną grupę przestępczą, albo robić scamy na zaporowe kwoty, że pytasz mnie o takie rzeczy?
Bo jeśli zamierzasz zamawiać dopalacze do 500g na zamówienie, to nikt nie będzie "monitorował" twojego ruchu w internecie.

Jeśli chodzi o możliwości, to dałoby się Cię namierzyć nawet gdybyś przepuszczał swoje połączenie przez RDP, 7 vpnow i Tora, na przykład analizując słowa kluczowe albo błędy językowe które regularnie popełniasz i dopasowując do osoby/godziny w jakich logujesz się/zamawiasz, tylko ile potrzeba do tego pracowników i czasu?
CBZC jest mniej więcej tak dofinansowane, jak sklep wielobranżowy u Pani Grażyny na osiedlu, środki operacyjne wydaje się na szukanie ludzi, których można wsadzić na 15 lat, a nie skazać na 40 godzin prac społecznych...

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - Kocia666 - 10.06.2026

Paki lataja rowniez za granice tam juz trzeba podac mail

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - doxyou - 10.06.2026

Wciąż nie widzę problemu XD
Założenie konta na jakimś Onecie albo Interii to zajęcie na 3 minuty

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - High-LifeMarket - 10.06.2026

Już nie podejmując nawet tematu anonimowości skrzynek, sam fakt tego, że komunikacja to są 100% linki typu privnote czy temp, sprawia że clearnetowe skrzynki oznaczają to jako spam. Dla mnie osobiście byłoby to obojętne czy korzystasz z gmaila czy innego onetu, gdyby nie fakt zagubionych kodów odbioru w spamie i nieodebranych paczek.

RE: Mniej ważne kwestie, sugestie, pytania do sklepu High-Life.market - inked_kawadrat - 10.06.2026

Po chuj wymyślać i kombinować?
Proton + temp/prive i po problemie, proste jak zajebanie kreski 

Niektórzy tutaj mają już dobrze popalone styki bo na silę kombinują i szukają trzeciego dna w prostym zamawianiu XD