Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Zakupy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=23) +--- Dział: Finanse (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? (/showthread.php?tid=331) |
RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - mentor66 - 13.06.2024 Ja kupuję BTC lub ETH zawsze za pomocą kantoru Bitq.pl . Mają niskie prowizje i do pewnej kwoty chyba 2000zł można kupować bez weryfikacji. Czasem jednak pojawiają się automatyczne blokady niektórych transakcji ale znalazłem sposób jak to obejść. Jak będziecie wysyłali wpłatę na ten sam adres na który ktoś wcześniej z innego IP wysyłał już coś, to jest duża szansa, że transakcja nie dojdzie do skutku. Trzeba zrobić prosty myk - założyć własny portfel i wygenerować adres do wpłaty który podajesz w kantorze. Mamy wtedy pewność że nikt wcześniej na ten adres nic nie wysyłał i transakcja nie powinna być blokowana. Potem wystarczy ze swojego adresu przelać krypto do portfela docelowego i voilà gotowe RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024 Do tej pory zamówienia opłacałem na poczcie lub czekblik. Podpowiecie ? RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Diabeuu666 - 14.07.2024 Załóż konto na 4coins i potem np zakup BTC ale już bezpośrednio na portfel Vendora nie na swój RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024 Czyli najpierw napisać do Vendora, poprosić o jego nr portfela tak ? Jak przebiega proces zakupu w 4coins ? Nic skomplikowanego? Oraz czy są jakieś prowizje ? Czyli jak np zamowienie na 600zl u Vendora to muszę kupić za większą kwotę BTC ? Jeśli to durne pytanie, to wybacz . Nie korzystałem Nidy z tego rodzaju płatności, nie chce nic odwalic . RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - kej9 - 14.07.2024 zaloz se portfel i tyle. a w ltc masz nizsze prowizje RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024 Vendor u którego będę składał zamówienie napisał mi, że płatność w BTC. Założyłem konto na 4coins. Na stronie głównej jest od razu ,,twój portfel" . Nawet pomijając już kwestie opłacenia zamówienia z cukierkami, to kupując krypto na 4coins i wrzucając na portfel mogą one sobie leżeć bezpiecznie w tym portfelu bez ograniczeń ? RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Maniek - 14.07.2024 (14.07.2024, 19:09)Newforbhppro napisał(a): Przeczytaj sobie co ciekawego i przydatnego napisał horsii odnośnie wpłat krypto do vendorów: https://dopal.org/showthread.php?tid=331&pid=79775#pid79775 RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Mglus808 - 14.07.2024 Ja polecam binance bo w 4coins strasznie trudno przejść proces weryfikacji, kiedyś tego nie było. Kanga też dobra jeśli komuś bardzo zależy na prywatności ale zapłacimy więcej za prowizję, w każdym mieście znajdziemy punkt i płacimy gotówką wystarczy aplikacja coś na zasadzie kodu jak w blik. No niby warto zapytać czy przyjmują w ltc bo podobno prowizję mniejsze ale nie sprawdzałem jeszcze osobiście, zawsze btc Na 4coins uważaj bo to polski kantor i kiedyś jakieś deklaracje trzeba było składać do skarbówki skąd kasa na co wysyłasz gdzie pracujesz itp, może to wyskoczyć właśnie po większej wpłacie i później będzie problem żeby ruszyć to, bądź na niektórych serwisach właśnie po przekroczeniu jakieś progu mogą prosić o dodatkowe weryfikacje, ogólnie jak wpłacisz na portfel to krypto moze leżeć, czasami nawet coś do przodu jest warto mieć tam jakąś stówkę RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024 (14.07.2024, 19:30)Maniek napisał(a): Przeczytaj sobie co ciekawego i przydatnego napisał horsii odnośnie wpłat krypto do vendorów: https://dopal.org/showthread.php?tid=331&pid=79775#pid79775 Dzięki. Przeczytałem to oraz trochę postów dalej. Ja wlasnie jestem takim weekendowym userem, który raz, dwa razy w miesiącu dyszkę zamawia. Czasami raz na dwa miesiące. Czyli potencjalny przypał może wyniknąć z tego, gdzie kupuje np BTC płacąc swoim kontem bankowym na portfel np w 4coins tak? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale żeby dorzucić cegiełkę bezpieczeństwa to lepiej jest kupić np w Bitomacie ( nie mam pojęcia czy mam gdzie w okolicy, ale poszukam ) i wpłacić na swój portfel np w 4coins i z portfela 4coins puścić do Vendora ? Czy nadal jestem zbyt głupi, by to zrozumieć ? A w Binance można kupić oraz mieć portfel i robić płatności? Co w takim razie lepsze ? Czy może gdzie indziej kupować i gdzie indziej mieć portfel z którego wyleci płatność ? Ok, mam w okolicy kilka bitomatów. Więc najlepiej założyć gdzieś portfel i zrobić wpłatę np BTC do portfela poprzez Bitomat ? RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - kot_kreskowy - 14.07.2024 Newforbhppro Tak tylko napiszę, że osobiście takie zamówienia robię od ponad ośmiu lat, wszystko co zamawiałem to opłacałem zawsze z 4coins (raz tylko z czego innego), za czasów kolka zamówienia odbierałem z dowodem na poczcie bo poleconym a z maila z którego szło zamówienie mogłeś wyczytać że jestem fanem władka. Nie wiem, może i zwariowałem ale nie przykładałem się nigdy do bezpieczeństwa😎 |