Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Kwetiapina (Ketrel) - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34)
+--- Wątek: Kwetiapina (Ketrel) (/showthread.php?tid=4625)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Ketrel - Forsik1910 - 08.10.2025

nienapisalem ze nie działa tylko ze nie polecam,duzo lepszy zolpi

RE: Ketrel - Konrad Curze - 04.11.2025

Swego czasu używałem ketrelu to domykania sympozjonów po stimach i rzeczywiście bez problemu ścinał. Słyszałem głosy, że może być to szkodliwe, ale wtedy mimo ostrawych jazd nie wystąpiły żadne problemy. Obecnie unikam tego leku ze względu na to, że nawet po małej dawce (mniej niż 25mg) następnego dnia czuję się kompletnie otępiały i zastąpiłem go chlorprotixenem i to też się sprawdza a nie zamula tak bardzo.

RE: Ketrel - doxyou - 04.11.2025

A to ciekawe, bo chloriprotiksen działa dokładnie na te same receptory tylko mocniej.
Podobno kultowa

RE: Ketrel - horsii - 04.11.2025

Ciekawie działa na ciebie chloroprothixen - ja uważam że jest strasznie taki "dirty" w działaniu, jeb w łeb obuchem, totalne przeciwieństwo kwetiapiny która jest względnie czysta, selektywna w działaniu. Po chloro, to następnego dnia po przebudzeniu się to człowiek 15 minut oczy otwiera, kompletny burdel w głowie, czuć w każdym aspekcie działania że to gówno wymyślone było w latach 50.

RE: Ketrel - Fidel - 04.11.2025

A ja się wypowiem bo biorę chlorprotixen w dawce terapeutycznej 15mg X4 dziennie , rano i w południe 

Na początku naprawdę te objawy nie dawaly mi funkcjonowac ale po stosowaniu go przez 2 miesiące wszystko ustało. Czasami to aż ciężko zasnąć.
Powiem tak, brałem Ketrel i nigdy jakieś prześladowania czy głosy w głowie mi nie zeszły a zacząłem brać chlorprotixen i wszystko wróciło do normy. Głowa czysta, nikt mnie nie obserwuje, wychodzę na miasto bez alkoholu gdzie wcześniej miałem jakieś fobie społeczne.

Zajebisty lek chlorprotixen
Będąc w choroszczy na początku nie chcialem go brać ale przyszedł taki kark i powiedział że w dupę mi je wsadzi Podobno kultowa
(28.09.2025, 13:53)kej9 napisał(a): odstep qt mowi wam to cos narkomany? bo mi nie Podobno kultowa

Jasne że mówi, badałem się regularnie u kardiologa biorąc ketrel i pregabalina razem, oczywiście sam to sobie wyczytałem bo żaden lekarz mi tego nie powiedział.

Też chlorprotixen przepisuje się osobom uzależnionym, bo sam nie ma dużego potencjału nałogowego a w trakcie parszywych głodów parę dobrych lat temu rzeczywiście pomagał.

Na co dzień biorę 15mg przed snem i bez problemu zasypiam i wstaję względnie wypoczęty (jedynie lepiej dla mnie się sprawdziła melatonina, ale jej niepowinno się brać regularnie). W trakcie ekscesów ze stimami też używam go w jakiejś mieszance, aby móc w końcu spocząć (np. z buszkiem, melatoniną i z potencjalnie szkodliwych leków w stym kontekście xanaxem 0,25mg / propranololem 10-20mg) i też działa.

Ciekawe, że pod tym względem odbiegam od normy, ale jak wiadomo leki psychiatryczne mają swoją subiektywną specyfikę działania. Dla forumowiczów, którzy nie próbowali tego medykamentu polecam dać mu szansę (zwłaszcza, że nietrudno go dostać i jest bardzo tani).

Żaden neurolep nie ma potencjału uzależniającego.
Przecież neurolepy nie oferują żadnych pozytywów poza sensacją, która notabene też nie jest zbyt przyjemna.

doxyou  

Jednym jest uzależnienie stricte podyktowane neuroprzekaźnikami i biochemią, innym jest o naturze behawioralnej (w tym przypadku sedacji). Od terapeuty słyszałem o osobach uzależnionych od ketrelu, co jest dla mnie nie do pojęcia, ale wciąż jest to informacja "u źródła".

Oczywiście, tutaj mówimy o uzależnieniu psychicznym, którego można się nabawić w zasadzie w przypadku każdej czynności/substancji która sprawia przyjemność, dlatego wspomniałem o tym, że neurolepy nie oferują pozytywów,

Jeśli ktoś potrafi popaść w uzależnienie od sedacji oferowanej przez np. Ketrel to cóż... Selekcja naturalna.

Ostatnio widziałem na tik toku na oko 12 letnią dziewczynkę, która "po zerwaniu z chłopakiem z żalu powróciła do strasznego nałogu picia energetyków" Podobno kultowa 
Można powiedzieć, że będzie miała już dobrą podstawkę do wjebania się w stimy. Podobno kultowa

RE: Ketrel - Fidel - 04.11.2025

A ja powiem tak można popaść w uzależnienie od prekameliny i te można powiedzieć że to jest po-narkotykowe.
Kiedy odstawiałem 600 mg pregabaliny które brałem 150 mg rano i 150 mg wieczorem odstawiłem to z dnia na dzień to miałem takie nerwy że jak mi szklanka spadła ze stołu w pokoju to byłem w stanie ją podnieść już trzaskać o ścianę podnieść kawałki roztrzaskać kawałki o ścianę wziąć rękę i ręką napierdalać o ziemię i później jeszcze próbować szybę kurwa wybić w pokoju. Oj to jest ciężka vixa ale to już będę opowiadał w innych tematach.
Przepraszam za błędy, Pregabaliny. Nawet bym powiedział że ona jest PROgabalina