Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Zakupy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Dział: Finanse (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? (/showthread.php?tid=331)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Mglus808 - 14.07.2024

W bitomatach możesz wysłać odrazu na wskazany przez vendora adres. Binance to giełda więc można tam jeszcze obracać tymi krypto i w tym masz również portfel. 4 coins jest typowo polskim kantorem i najszybciej ulega regulacją krajowym ..  z krypto czy blik czy inny sposób raczej nie ma przypału, nie słyszałem nigdy o takich przypadkach. Jak tam jedno dwa zamówienie w miesiącu to w ogóle nie ma ryzyka myślę. Najbardziej bezpieczny jest właśnie bitomat jak masz gdzieś blisko to najlepsze wyjście

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - kot_kreskowy - 14.07.2024

Skoro nie ma ryzyka lub jest znikome to po co przepłacać?
Po chuj?
Po co płacić tą prowizję za bitomat?
Takie zamówienia normalnie przez 4coins bo najtaniej. 2%prowizji aby i finito
O co ten strach?🤭

Przy 100gramach bym się zastanawiał nad bitomatem ale błagam, nie kurwa 10gram🤭🤭🤭

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024

kot_kreskowy  patrząc na Twoje posty, bawisz się w to od lat. I mimo dość dokładnej weryfikacji na 4coins nigdy żadna płatność nie była zablokowana ani nie było przypału? 
Mglus808 Aha, to tego też nie wiedziałem, że przez Bitomat można od razu przesłać do Vendora..mimo wszystko szukam bezpiecznej opcji, by robić to całkowicie online. Np wpłacić nawet na swój portfel w Bitomacie ale płatność robić z poziomu smartfona. 
Dałbym wam plusiki oczywiście, ale jeszcze nie mogę Smile
Reasumując : Na 4coins robiąc czasami małe zamówienia za kwoty rzędu 400-1000zł kupując w 4coins i z ich portfela korzystając nie powinno być przypału tak? 
Bo nie zminimalizuje ryzyka wpłacając na portfel np w 4coins przez Bitomat tak ? Bo żeby portfel działał, to i tak muszę przejść weryfikację.
No i kwestia prowizji . Która opcja wyjdzie najlepiej ? Bitomat na portfel, Bitomat prosto do Vendora czy np 4coins kantor na 4coins portfel i z portfela do Vendora ?

2% to już coś 
Shitcoins. club ma przez cały czas najniższą opłatę za Bitcoin w bitomacie ze względu na regularne prowizje na 0% opłat, kiedy średnia na świecie wynosi od 8% do 15%
U mnie akurat nie ma bitomatu więc płacę binance, kiedyś używałem 4coins do 80k nie trzeba było w ogóle potwierdzać konta ale w końcu przyszło to zmieniłem portfel a po czasie jak próbowałem założyć to w ogóle taka zapora w postaci wyłudzenia wszystkich danych o mnie więc zrezygnowałem,
W bitomacie nie trzeba mieć żadnego konta a w 4coins ładnie cała historia i skarbówka bez problemu uzyska wgląd xd

Bez sensu wpłacać w bitomacie kasę na swój portfel, tam się wysyła odrazu do celu bez konta itp. 

Jak chcesz całkowicie online bez wychodzenia z domu to właśnie 4coins czy binance bez różnicy, jak masz gdzieś konto i działa to po co drugie, a czy wpłacisz kartą czy blikiem to nie ma różnicy żadnej, jak chcesz gotówkę to wpłatomat lub zen jak komoras się przyssał

W bitomatach masz zerowe prowizję i wysyłasz prosto gdzie chcesz, odrazu na ekranie wyskakuje kurs itp porosotu jak maszyna do przelewów, tylko czy gdzieś tam masz takie urządzenie o to chodzi

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - smakosz - 14.07.2024

(14.07.2024, 21:23)Newforbhppro napisał(a): kot_kreskowy  patrząc na Twoje posty, bawisz się w to od lat. I mimo dość dokładnej weryfikacji na 4coins nigdy żadna płatność nie była zablokowana ani nie było przypału? 
Mglus808 Aha, to tego też nie wiedziałem, że przez Bitomat można od razu przesłać do Vendora..mimo wszystko szukam bezpiecznej opcji, by robić to całkowicie online. Np wpłacić nawet na swój portfel w Bitomacie ale płatność robić z poziomu smartfona. 
Dałbym wam plusiki oczywiście, ale jeszcze nie mogę Smile
Reasumując : Na 4coins robiąc czasami małe zamówienia za kwoty rzędu 400-1000zł kupując w 4coins i z ich portfela korzystając nie powinno być przypału tak? 
Bo nie zminimalizuje ryzyka wpłacając na portfel np w 4coins przez Bitomat tak ? Bo żeby portfel działał, to i tak muszę przejść weryfikację.
No i kwestia prowizji . Która opcja wyjdzie najlepiej ? Bitomat na portfel, Bitomat prosto do Vendora czy np 4coins kantor na 4coins portfel i z portfela do Vendora ?

Mordeczko ale weryfikacje wprowdzili jakiś czas temu to nie jest od wielu lat tylko od momentu wejścia ustawy coś tam o praniu brudnych pieniędzy

Coindeal nie polecam nie raz był problem z dodatkową weryfikacją czy niewykonaniem polecenia wypłaty, na każdym kantorze czy giełdzie mogą wystąpić podobne problemy jedynie w bitomacie idzie odrazu najbezpieczniej i portfel typu hardware tam to może leżeć i leżeć

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 14.07.2024

Mglus808  Nie mam żadnego konta do krypto. Tzn zarejestrowałem się póki co w 4coins i ściągałem apke Binance. No i wszedłem tutaj podpytać. No mam w najbliższym dużym mieście kilka Bitomatów. Pojęcia nie mam jak One działają i czy każdy z nich ma opcję taka, że wrzucam gotówkę i od mogę wysłać BTC na portfel Vendora. Jeśli każdy tak działa to super. Jest to zapewne najbezpieczniejsza forma i jeśli będę na miejscu to z niej będę korzystał. Teraz nie ma mnie na miejscu, potrzebuje zamówić na przyszłą sobotę a wysyłka u Vendora 2-5 dni, więc chciałem ogarnąć to całkowicie Online.

Myślę że coindeal ogarniesz i jeszcze dziś będziesz mógł korzystać a 4 coins to rano dopiero pracownik sprawdzi co tam za deklarację złożyłeś i jakie zdjęcia wysłałeś

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - kot_kreskowy - 14.07.2024

Newforbhppro 
Najtańsza opcja to 4coins  -> vendor
Z pominięciem swojego portfela, po prostu przy opłacaniu zamówienia pojawi ci się takie małe okienko z ptaszkiem 
[Obrazek: Polish-20240714-223716314.jpg]

które należy odznaczyć, wtedy wyskoczy inne okienko, w które skopiujesz adres portfela Vendora 
[Obrazek: Polish-20240714-223758694.jpg]

Tam gdzie jest to "adr" 
I chajs leci prosto do Vendora z pominięciem Twojego portfela tam.
W tym przypadku płacisz tylko 2% prowizji przy zakupie krypto + opłata sieciowa.

Gdybyś chciał najpierw na twój portfel a z portfela na portfel do Vendora to doliczą kolejne 1,5% za wykonanie przelewu + opłata sieciowa.

W 4coins możesz wybrać szybkość transferu środków, bierz najtańszą "do 3godzin" to wychodzą groszki przeważnie.
(Dotyczy opłaty sieciowej.)

Nigdy nie miałem tam problemu a zamówienia nigdy nie przekraczały 600zl.
Nigdy.

RE: Jak i gdzie kupić Bitcoiny? - Newforbhppro - 15.07.2024

Dzięki Panowie. Wszystko ogarnięte Smile