Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Kwetiapina (Ketrel) - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34)
+--- Wątek: Kwetiapina (Ketrel) (/showthread.php?tid=4625)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Ketrel - doxyou - 05.11.2025

Oprócz błędów ortograficznych wkradł się tu jeszcze jeden matematyczny.
Pozwolę, że sam się domyślisz. Podobno kultowa

RE: Ketrel - EmStO - 05.11.2025

Kto chce ketyl mam recepty pomogę 👽 dobrze spocie bo ja nie

RE: Ketrel - Konrad Curze - 05.11.2025

Fidel 
To ja schodziłem z dawki 600mg pregaby (300 rano i 300 na noc) a była brana na tym poziomie z 1,5 roku... Nawet cold turkey po ostrych ciągach stimów nie był tak parszywy fizycznie, psychicznie, co prawda u mnie to poszło w skrajną deprechę, lęki społeczne (do tego stopnia, że nie mogłem wyjść z domu). Po tych doświadczeniach odradzam wszystkim pregabę, jako stały lek - substancja rekreacyjna jest to zacna, ale na dłuższą metę uzależnia i buduje się na nią relatywnie szybko jak na medykament tolerkę.

RE: Ketrel - Sniffiarz97 - 05.11.2025

Ogółem nie wchodzę w benzo bo wychodzenie z tego może wiązać się z problemem ze spaniem. Jeśli chodzi o życiowe sprawy praca/hobby może być ciężko. Sen podstawa

Sniffiarz97 

Zejście z benzo to jedno z parszywszych doświadczeń (jedynie opiaty mają parszywszą odstawieńkę), bo poza fizycznymi objawami dochodzi kompletne rozregulowanie psychiki (nerwowość, wahania nastroju, bezsenność etc.). Natomiast brak ketrelu rzeczywiście może znacząco utrudniać zaśnięcie, ale nie jest to aż tak dotkliwe.

RE: Ketrel - doxyou - 05.11.2025

Ale ketrel to neuroleptyk, a nie benzodiazepina Podobno kultowa

No wiadomo, ale jakoś w poprzednich postach na tym wątku przewijały się benzo (chyba alpy) i pregaba, zatem zapewne do tego się odnosił tamten komentarz.

RE: Ketrel - Sniffiarz97 - 06.11.2025

Biorę ketrel i melatoninę 30 min przed snem, raz na siku się tylko przebudzam, tak to wszystko ładnie gra

RE: Ketrel - Bortak42 - 14.11.2025

(05.11.2025, 02:46)Konrad Curze napisał(a): Fidel 
To ja schodziłem z dawki 600mg pregaby (300 rano i 300 na noc) a była brana na tym poziomie z 1,5 roku... Nawet cold turkey po ostrych ciągach stimów nie był tak parszywy fizycznie, psychicznie, co prawda u mnie to poszło w skrajną deprechę, lęki społeczne (do tego stopnia, że nie mogłem wyjść z domu). Po tych doświadczeniach odradzam wszystkim pregabę, jako stały lek - substancja rekreacyjna jest to zacna, ale na dłuższą metę uzależnia i buduje się na nią relatywnie szybko jak na medykament tolerkę.

No to logiczne, bo stymulanty przynajmniej nie uzależniają fizycznie. Zresztą generalnie odstawienie depresantów jest gorsze niż odstawienie stymulantów., a pregabalina to nadal jeszcze nie do końca depresant.

RE: Ketrel - Konrad Curze - 15.11.2025

Bortak42 

Zależy jak ostro się jechało ze stimami, ale rzeczywiście objawy fizyczne nie trwały aż tak długo. Wciąż psychiczny zjazd z pregaby był cięższy niż stymulantowy.