![]() |
Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? (/showthread.php?tid=3072) |
RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - swo002 - 10.01.2025 Mnie bardziej wjebaly zwykle szlugi,ale co kto lubi.Przy elektrykach masz zawsze i wszędzie dostęp do nikotyny,do tego slabiej kontrolujesz ile jej spozyles i od Ciebie nie jebie przez co wiele osob tak "poglebia" swoją relację z nikotyna. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - kot_kreskowy - 10.01.2025 (10.01.2025, 02:34)Bogdan Boner napisał(a): Lifeisbrutal a co w twoim odczuciu jest bardziej uzależniające normalne szlugi czy epety? To nikotyna w e pecie uzależnia inaczej niż w tradycyjnym papierosie? Nie wydaje mi sie. Uzaleznia tak samo. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - Chochlik - 10.01.2025 kot_kreskowy Na siłę uzależnienia składa się więcej rzeczy niż sama substancja czynna. Epetki są smaczne i nie śmierdzą, to już samo w sobie zaprasza na przykład młodzież do spróbowania. Do tego jarasz wszędzie, nie musisz nigdzie wychodzić. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - swo002 - 10.01.2025 Chodzi o formę i częstotliwość zażywania oraz dawkę - znam masę ludzi używających stężenia rzędu 20-30mg/ml nikotyny i puszczając co chwilę buchy RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - EmStO - 10.01.2025 A sa bardziej szkodliwe niz normalne papierosy. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - swo002 - 10.01.2025 Skąd takie stwierdzenie? RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - Bogdan Boner - 10.01.2025 (10.01.2025, 10:13)kot_kreskowy napisał(a): To nikotyna w e pecie uzależnia inaczej niż w tradycyjnym papierosie? Nie chodziło mi o nikotynę a raczej czy przyjemniejsza droga podania wpływa na uzależnienie. Bo jakby chodziło o samą nikotynę to młodzież by wkurwiała plastry xD RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - kot_kreskowy - 11.01.2025 Bogdan Boner Moze dla młodzieży tak, dla mnie jest nieakceptowalny w smaku. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - Lifeisbrutal - 11.01.2025 (10.01.2025, 02:34)Bogdan Boner napisał(a): Lifeisbrutal a co w twoim odczuciu jest bardziej uzależniające normalne szlugi czy epety? E-pety ze względu na słodki smak i zapach. Kupiłem znowu 4 jednorazówki dzisiaj. kot_kreskowy Owszem uzależnia tak samo, ale bardziej ciągnie mnie do e-petów. RE: Od ilu substancji na raz jesteś na chwilę obecną uzależniony? - Rweqerew333 - 22.03.2025 Cukier - od razu po przebudzeniu musi wlecieć jakiś słodki napój. Kiedyś waliłem emergole ale ograniczyłem ich spożycie i teraz zaczynam dzień od słodkiej herbaty. THC - jarałem ponad 10 lat i nadal często nachodzi mnie ochota na bucha. BK - używam od niedługo ponad roku i zdążyłem się już wkręcić. 3-cmc / 4-mmc. |