Bezsenność - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Bezsenność (/showthread.php?tid=1239) |
RE: Bezsenność - Rolmops12345 - 26.02.2023 Dziwne. Śpię całą noc rano wstaje do pracy i funkcjonuje. Z tym że nie poprawia jakości snu słyszałem ale też nie pije tych bromków tyle żeby najebanym zasnąć a bardziej przymulić. Widzę jesteś moderatorem zmienisz mi nick na Rolex przykładowo? RE: Bezsenność - Beeniepatu - 26.02.2023 Co do zmiany nick'u to pisalem Ci juz w jakims poscie wczoraj. Kolo ikonki wiadomosci, masz taki kluczyk. Wejdz w to, potem w profil i wybierz edytuj login. Wpisujesz haslo o nowy login. Akceptujesz. Dsj znac czy sie udalo i funkcja dziala RE: Bezsenność - Lifeisbrutal - 26.02.2023 RE: Bezsenność - mati54 - 26.02.2023 (26.02.2023, 10:42)DissoEnjoyer napisał(a): A to musi być od razu farmaceutyczne ? Podoba mi sie to podejscie, ja bym od siebie dodal :
RE: Bezsenność - Mrs.Darkness - 13.03.2023 Krople walerianowe polecam RE: Bezsenność - Twilight Sparkle - 15.03.2023 Apap noc w dawce jak producent przykazał fajnie kładzie w spanko. Żadnej fazy ani nic po prostu chce się spać. minusy? 500mg parasyfu w jednej tabletce i w sumie dosyć szybko przestaje działać a zwiększenie dawki nic nie da. Duże dawki wręcz utrudniają zaśnięcie. W ogóle jak masz problemy ze spaniem to warto zadbać o higienę snu bo sen wywołany lekami jest gorszy od "naturalnego". RE: Bezsenność - DŻUMA - 15.03.2023 Nie jestem wielką fanką benzo czy tym podobnych. Owszem, zdarza się wziąć doraźnie hydroksyzynę czy etizolam, ale robię to dopiero w ostateczności Generalnie ze snem nie mam obecnie najmniejszego problemu. Kiedyś o jakimkolwiek spaniu, nawet po 3-dniowym melanżu, nie było w ogóle mowy o pójściu spać. Po sobie zauważyłam, że zmiana nastawienia do odpoczynku, to jest to, na co wcześniej byłam zbyt głupia dlatego po prostu nauczyłam się "słuchać" własnego ciała. Jestem zmęczona w połowie ćpania, bo to nie jest mój dzień - chowam resztę towaru, nie wpierdalam na siłę, tylko się kładę. Ale mam jeszcze kilka rzeczy, które robię, by pozwolić sobie na regenerujący sen: * leżąc już pod kołdrą, wyobrażam sobie, że się zapadam w wielką, pachnącą i niewyobrażalnie miękką poduchę lub pierzynę - skupiam się na tym wyobrażeniu, czuję jak moje kończyny (zaczynając od stóp) stopniowo i po kolei się jakby hmm.. odłączają, miękną - ta metoda pozwala na rozluźnienie i przygotowanie swojego ciała na sen. Mnie pomaga zawsze, choć na początku wydawało mi się głupie i banalne. Taaa.. tak banalne, żepo prostu mi to nie wychodziło, bo się nie przykładałam i nie potrafiłam się porządnie skupić - zmuszam się do zjedzenia gorącego posiłku (najlepiej zupy), bo ileż to razy miałam tak, że czułam się przetyrana, ale nie mogłam zasnąć, bo żołądek od dłuższego czasu nie widział żarcia - piję melisę z 2 torebek - czasem ratuję się hydroksyzyną lub Extraspasminą (naprawdę daje radę mimo tego, że te tabsy są tylko i wyłącznie na bazie ziół) - nie wiercę się na łóżku w nieskończoność, skoro np. od dłuższej chwili nie mogę zasnąć, bo wiadomo, frustracja rośnie, a nadzieja na spanko znika w mig. A bo to do pracy na rano, ile to jeszcze godzin snu mi zostało, aaaa czy ja się wyśpię w ogóle, aaaa jak się nie wyśpię, to jaki mam plan B, i tak dalej, i tak dalej.. Przestałam po prostu wywierać na sobie presję i zmuszać się do spania, skoro organizm nie jest jeszcze gotowy. I najlepsze jest to, że to wrzucenie na luz przyszło mi tak naturalnie, a za każdym razem, kiedy w myślach powiem do siebie: "Ej, weeeeeź już przestań - bycie niewyspanym to nie jest koniec świata. Bywało gorzej i ogarnęłaś", to trafia to do mnie niemalże od razu i nie było jeszcze takiego przypadku, by ta myśl na mnie nie zadziałała. Po prostu muszę mieć wyjebane na to i wtedy zasypiam dość szybko RE: Bezsenność - Kajabuza - 19.03.2023 Jeniecka polityka farmaceutyczna to ciota i laps, a Ibuprofen w dawce 400 mg/tabletka jest już na receptę, ale o dziwo można dostać bez recepty Schlafsterne co w tłumaczeniu znaczy "Śpiące Gwiazdy" czy też "Gwiazdy Snu". Pomógł przespać pół dnia i całą noc z jedną pobudką na prosiłek. RE: Bezsenność - Maniek - 21.03.2023 To jest doksylamina. Od jakiegoś czasu dostępne w Polsce bez recepty pod nazwą Dorminox, Noctis Noc i coś tam jeszcze. Dla kogoś, kto żre dużo benzo może to być zdecydowanie zbyt słabe, powiedziałbym działające na granicy placebo. Lepiej kupić Validol - dużo bardziej odczuwalne działanie moim zdaniem. RE: Bezsenność - Twilight Sparkle - 21.03.2023 Ostatnio dostałam w prezencie melatoninę w sprayu (taki spray pod język). Całkiem fajnie pomaga na spanko. Mam wrażenie że działa lepiej niż ta w tabletkach. Nie wiem czy to dlatego że jest bardzo smaczna i bajerancko wygląda i sobie wkręcam czy naprawdę taka w płynie jest lepsza xDDD |