Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Ulubiona Kawa. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Ulubiona Kawa. (/showthread.php?tid=1388)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

RE: Ulubiona Kawa. - Ciapek - 29.04.2023

Jedyna kawa która wchodzi w rachubę to PIWNA Tongue Kawosz ze mnie żaden, tak dawno nie piłem że smaku Inni nie pamiętam Tongue

RE: Ulubiona Kawa. - wwojtuss - 29.04.2023

Cafe D'or orzechowa albo waniliowa pol na pol z mlekiem, mega zajebista, z kostkami lodu jako kawa mrozona tez zajebiscie smakuje, a tania dosyc

RE: Ulubiona Kawa. - Mrs.Darkness - 01.05.2023

Kawa ziarnista Dallmayr Prodomo

RE: Ulubiona Kawa. - aleqqsu - 06.05.2023

Dla mnie najlepsza kawa to Lavazza Crema e Aroma

RE: Ulubiona Kawa. - Mrs.Darkness - 13.05.2023

Ulubiona kawa to jest z rana i jeszcze jak ktoś mi ja zrobi Big Grin
Też lubię kawę mrozona słodka i do tego coś słodkiego

RE: Ulubiona Kawa. - Amanita - 06.07.2023

Pijam sporadycznie w towarzystwie babci C84S ( CO ZE MNĄ NIE WYPIJESZ? Smile )

RE: Ulubiona Kawa. - Chochlik - 06.07.2023

Ja nie lubię ale była taka dobra słodka od Dzika rozpuszczalna.

RE: Ulubiona Kawa. - RAVE - 17.08.2023

Moja ulubiona kawa to ta, która ma dużo mleka i cukru. 
Nie lubię gorzkiej kawy, bo mi psuje humor. Wolę słodką i aromatyczną, która pobudza mnie do działania. 
Lubię też dodawać do niej różne syropy i przyprawy, żeby nadać jej ciekawy smak. 
Niektórzy mówią, że to nie jest prawdziwa kawa, ale ja się z nimi nie zgadzam. 
Każdy ma swoje upodobania i nie ma sensu się kłócić o to, co jest lepsze. Dla mnie najlepsza jest kawa, która sprawia mi przyjemność i poprawia nastrój.

RE: Ulubiona Kawa. - Twilight Sparkle - 17.08.2023

Od kawy to tylko oczy ropieją, yerba to jest moc!

RE: Ulubiona Kawa. - C84S - 15.09.2023

Lubię eksperymentować z kawą. Nazywam tą zabawę: CIEKAWA KAWA Smile nie tylko pobudza, ale też zaskakuje.

Może być aromatyzowana, mrożona, z dodatkami lub bez. Ważne, żeby pasowała do nastroju i okazji. Oto kilka pomysłów na ciekawą kawę, która rozbawi cię i twoich znajomych:

- Kawowy koktajl z bananem i miodem.
Zmiksuj w blenderze filiżankę mocnej kawy, banana, łyżkę miodu i kostki lodu. Wlej do wysokiej szklanki i udekoruj bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.

- Kawowe ciasteczka z orzechami.
Wymieszaj w misce pół szklanki masła, pół szklanki cukru, jajko, łyżeczkę proszku do pieczenia i dwie łyżki rozpuszczonej kawy. Dodaj dwie szklanki mąki i pół szklanki posiekanych orzechów włoskich. Uformuj z ciasta kulki i spłaszcz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

- Kawowa maska do twarzy.
Zmieszaj w miseczce dwie łyżki fusów z kawy, dwie łyżki jogurtu naturalnego i łyżkę miodu. Nałóż na oczyszczoną twarz i pozostaw na 20 minut. Zmyj ciepłą wodą i podziwiaj efekt.