Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Przerwy od RC - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Przerwy od RC (/showthread.php?tid=1937)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Przerwy od RC - Chochlik - 11.01.2025

JureKiler 

Mnie fajnie relaksuje basen, dobry wysiłek i znacznie poprawia humorek. 

Ja tak 40-50 basenów na plecach robię w celu osiągnięcia takiego efektu.

Potem jest paradoksalnie jeszcze więcej energii niż przed pływaniem.

RE: Przerwy od RC - moher - 11.01.2025

Podziwiam was za takie przerwy jak kilka tygodni lub miesięcy. U mnie ja przyjdzie weekend to szczurek sam się do nosa wpierdala. Taka zjebana tradycja po 5 dniach tyrania

RE: Przerwy od RC - Lifeisbrutal - 11.01.2025

moher No to pora najwyższa to zmienić, początki są zawsze trudne, ale nie ma rzeczy niemożliwych do wykonania.

RE: Przerwy od RC - Lifeisbrutal - 07.03.2025

Leci miesiąc i 10 dni jak jestem czysty od klefa i mefa.

RE: Przerwy od RC - M7G9O - 07.03.2025

moher 

Wystarczy, że odpuścisz sobie właśnie jeden weekend i później już będzie szło coraz łatwiej. Jak masz tradycję walenia w jeden konkretny dzień tygodnia, to właśnie odpuszczenie pierwszego i kilka dni po nim będzie przejebane, a potem luzik.

Najważniejsze, to znaleźć sobie zajęcie, bo większość ludzi ćpa z nudów. 

Ja jak robiłem dłuższy detoks, to brałem jak najwięcej nadgodzin w robocie, żeby wracać do domu wyjebany jak koń po westernie, miałem siłę tylko zrobić kolację i szedłem w kimę. Pierwszy tydzień był mega chujowy, ale potem już mi weszło w nawyk.

RE: Przerwy od RC - Lifeisbrutal - 07.03.2025

M7G9O Tutaj akurat masz rację i jak najbardziej się z tobą zgadzam. Na początku było to dla mnie niewyobrażalne wytrzymać tydzień, dwa tygodnie a co dopiero miesiąc i 10 dni tak jak wcześniej wspomniałem. Z tygodnia na tygodnie było coraz to łatwiej a w momencie gdy znalazłem zajęcie czyli pracę to tym bardziej mnie nie ciągnie jakoś do ćpania. No może oprócz dzisiejszego dnia, ale to na zasadzie " ale bym sobie zajebał" czy coś. Tak jak wspomniał M7G9O niektórzy ludzie ćpają z nudów i w tym byłem i ja jakiś czas temu.

RE: Przerwy od RC - Bogdan Boner - 08.03.2025

No na początku jest najciężej, dobrze znaleźć sobie jakieś zajęcie żeby nie ogryzać ścian

RE: Przerwy od RC - kurvvisko - 10.03.2025

Mnie minął w piątek ponad miesiąc detoksu i w ten dzień też odebrałem nagrodę, więc postanowiłem się  nażreć.
Ale generalnie zajebiście mi tak, nawet mnie jakoś super nie ciągnęło, więc na pewno ograniczę zażywanie do raz na jakiś czas.

RE: Przerwy od RC - Sniffiarz97 - 11.03.2025

Skupić się na zdrowiu, aktywność fizyczna, ja robię rano zimny prysznic i po tym nawet nie myślę o tym. W weekend jest najczęściej problem bo jak robisz coś cyklicznie w danych dnia to nasz układ nerwowy o tym pamieta. Ja wtedy jak mam przerwę to dzwonię do kumpla albo jeżdżę do rodziców na weekend. Mija 2-3.miesiace  i wszystko lepiej smakuje. Jeśli dałoby radę mogę zrobić swój dział jak powrócić do homeostazy

RE: Przerwy od RC - moher - 11.03.2025

Najlepszą radę to ostatnio dał mi brat - " po prostu nie kupuj, bo jak nie masz to ćpasz".