Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? (/showthread.php?tid=700)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Lifeisbrutal - 01.06.2025

Piwo somersby,  ewentualnie te takie już gotowe drinki do kupienia.

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - TheEnd - 02.06.2025

Whisky, tequilla ale ta droższa . Wolę srebrną. Wódka jakoś średnio.
Browarek zimny w UJ latem to podstawa

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Lifeisbrutal - 02.06.2025

Mi większość łyski w smaku kojarzy się jak takie perfumy, ale no może ja chujowe łyski piłem. Ale od wielu ludzi słyszałem to stwierdzenie.

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Martwy666 - 11.07.2025

Piwo z dodatkiem miodu lub zwyczajna wiśnióweczka Smile)

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Konrad Curze - 02.08.2025

Nie znoszę smaku (chyba że trunkó typu likiery gdzie ledwo czuć nuty alkoholowe). Do tego mój organizm jest bardzo podatny na wpływ depresantów, zatem łatwo jest mi przesadzić z ilością, tak że bym się źle czuł. Natomiast jak już piję to mam wyliczone, że mogę przyjąć od 60-100ml czystego etylowego i staram się pić alkohole jak najmocniejsze, aby mieć to z głowy.

Dobrym mixem dla mnie podwójne espresso na podkładce z napoju wysokoprocentowego - efekty podobnawe do benzo i kofeiny, ale nawet trochę bardziej przyjemne. Z moich ulubionych trunków to zapewne byłoby whiskey (ale w żadnym wypadku nie amerykański szajs) - najlepszą marką jaką dotychczas piłem to było Tullamore Dew - delikatniejsze w smaku, gładkie i praktycznie nie ma po niej kaca

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - JureKiler - 02.08.2025

Jeżeli ktoś lubi rum(ja też nie wiedziałem że lubię) póki spróbowałem rum biały z Kauflandu (capital sparrow white rum) tylko i wyłącznie w połączeniu z shweppes mojito zaufajcie mi i spróbujcie do tego cytryna

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Dafidov - 02.08.2025

Nie. Alkohol to dziadostwo! Niszczy wszystko rodziny, osobowość, kariery i zdrowie. Byłem w ciągu alkoholowym od 10 lat i od niedawna widzę zmiany, które nastąpiły po jego odstawieniu.

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - DarkSonia - 02.08.2025

BORDEAUX Belle Vue D`Arthus 2021 ... SZTOS
najlepszy reset dla ciała  Heart
nie jakieś tam witaminki.,..

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Konrad Curze - 03.08.2025

(02.06.2025, 23:18)Lifeisbrutal napisał(a): Mi większość łyski w smaku kojarzy się jak takie perfumy, ale no może ja chujowe łyski piłem. Ale od wielu ludzi słyszałem to stwierdzenie.

Z jakąkolwiek amerykańską whiskey, którą piłem miałem podobne odczucia, ale polecałbym spróbować twory Wyspiarzy. Moją ulubioną do tej pory jest Tullamore Dew. Oferuje deliktaniejszy smak, gładkie wejście i brak "pieprzności" innych whiskey, które miałem okazję pić i nie ma po niej praktycznie kaca.

RE: Czy lubicie alkohol? Jeśli tak, to jaki konkretnie? - Dafidov - 03.08.2025

Dokładnie. Tymbardziej, że ta whisky Jack, Labele i inne ustrojstwa to jest jeden chuj właściwie. Dobrze prawies, jest różnica w smaku no o w cenie hehe Wink