Numer o forum autorstwa userów? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45) +--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47) +--- Wątek: Numer o forum autorstwa userów? (/showthread.php?tid=1122) Strony:
1
2
|
RE: Numer o forum autorstwa userów? - Kajabuza - 20.09.2022 ALE TO BYŁ POMYSŁ CZYSTO DLA ZABAWY, ŻEBY NA PODSTAWIE NASZYCH (USERÓW) WERSÓW POWSTAŁ KAWAŁEK DLA ZABAWY. 🙃🙃🙃 Co tu na się nie udać? Brak motywacji może. Wiesz dla mnie zrealizować to to będzie najlepszy koks, ale też rozumiem, że niektóre osoby potrzebują dodatkowej motywacji. Może znajdziemy sponsora i każdy wers który trafi do kawałka zostanie nagrodzony paczkuchą? A w paczce. CD-ROM z mp3 utworu xD . Kiedyś nagrałem sobie od niechcenia refren na takim odklejonym XD bicie, myślałem, żeby wrzucić i zaproponować w tym klimacie, stylu, na tym bicie właśnie te dzieło, ale chyba bez sampli nie będzie zaangażowania 😭 . Nie no nie każdy żyje tylko forum, może czasu też potrzeba. Ogólnie wysłać instrumental, teskt, zapytać o cenę to 5 minut a i znani raperzy nagrywają za hajs. Od miksu masteringu znam osoby z MEJSTRIMU, a i tak jakby co to odza jebania w necie ofert operatorów dźwięku czy jak im tam. 😎 RE: Numer o forum autorstwa userów? - Beeniepatu - 20.09.2022 Przeczytalem tylko tytul watku i od razu jestem na nie. Powod jest blahy ale oczywisty - na innym forum cos takiego powstalo i nie widze powodow by dopal mial isc ta sama droga, skazana od razu na porownania i zarzut zrzynania. Jak cos, to moze napisac dramat, w formie komedii. W dwoch lub max trzech aktach. Jest tu szereg postaci, ktorych charakterystyka idealnie pasuje to tego, jak rowniez watkow, ktore genialnie pasuja by akkt rozpisac na sceny RE: Numer o forum autorstwa userów? - Kajabuza - 20.09.2022 Beeniepatu szczerze to nie wiedziałem o jakiś kawałku innego forum. Masz namiar jakiś na niego? I czy na takiej zasadzie jak tu proponowaliśmy był tworzony?
każdy mówiłby dzień dobry... 😊. PS. Jest też coś takiego jak inspiracja przecież. 😎 . 💜 Gdyby wszyscy byli dobrzy ❤️ . Każdy do pomocy chętny... 🤗 czy popełniałby ktoś błędy? 🤔 . Gdyby każdy był uczciwy... 😇 to czy świat by był prawdziwy? 🤔 . Gdyby wszyscy byli zdrowi... 😄 gdyby każdy się dorobił... 🤑 . To czym było by bogactwo? 🤔 gdyby znikło stąd łajdactwo? 😈 . Zbrodnia ściema i krętactwo... 🥴 wszyscy mieliby tak łatwo... 🥺 . Że różnicy byś nie widział... 🧐 kto jest człowiek a kto świnia... 🐷 . Tylko kontrast nas tu trzyma. ☯️ kontrast to jest ta przyczyna... 🤔 . Która uświadamia błędy... 😲 mówi tobie "nie idź tędy!" ⛔ . Zostań pomyśl i porównaj! 🤓 nie dotykaj tego gówna! 🤎 . Na kontraście się opiera świat ten. 🌍 Potrzebny jest ci jak tlen... 🎈 żebyś w życiu widział cel... ➡️ . Żebyś zauważyć mógł... 😎 kto przyjaciel a kto wróg. 🎭 . Żebyś odciąć się mógł, skontrastować. 🌗 Z ludźmi którzy chcą żerować... 👹 na tym co los chce zgotować... 🤡 . Żebyś wytrwać mógł żyć swoim własnym życiem... 💕 Zauważ różnicę salony i ulice... 🔃 . RE: Numer o forum autorstwa userów? - Beeniepatu - 20.09.2022 @kaja pomimo szczerych intencji autora, inspirscja najczesciej oceniana jest jako kopiowanie - zwlaszcza kiedy dotyczy dwoch konkurujacych ze soba podmiotow. Zupelnie niepotrzebna ekspozycja na taka krytyke. A tekst wymaga poprawy zarowno w sferze przekazu, jak i wlasciwosci strukturalnych. Ma bledy logiczne jak i rytmiczne (brak regularnosci w rozkladzie akcentow) 🙂 To tak na szybko RE: Numer o forum autorstwa userów? - Kajabuza - 20.09.2022 Beeniepatu rozumiem o co chodzi, a mimo wszystko nadal jestem skłonny coś zrobić. Napiszesz o jakim forum mowa albo tylko wskazówkę jak znaleźć ten ich utwór?
To do Yalaska to z kawałka Owal/emcedwa kontrast. EDIT, cudzysłów, autor. 🙂
Beeniepatu napisałeś w wątku, że jakieś forum miało piosenke. Nie chciałeś powiedzieć jakie, gdzie posłuchać można itd i ogólnie jesteś na NIE.
Ale na czacie napisałeś, że nie promujesz kiczu. Czyli oczywiste, że jednym z powodów zrobienia tego jest "POKAZANIE JAK TO SIĘ ROBI BIJAAAACZ" RE: Numer o forum autorstwa userów? - Kajabuza - 21.09.2022 Cytat: |