![]() |
|
Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? (/showthread.php?tid=1497) |
RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - sebekx9 - 22.12.2022 Wajta, Władek, Andrzej - feta Kryształ - jakieś euforyk bliżej nieokreślony Ewelina/Magda - 3/4cmc Ogor - dobry kryształ czyli 3mmc Piko - metaamfetamina Talerze - piguły ecstasy No i teraz mlodierz Molly mówi na mdma w krysztale A i jeszcze na rozlewają 4cmc mówili tez emka.. śmieszy mnie to RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - C84S - 22.12.2022 A tutaj taka ciekawostka: Od czego zaczął się narkotykowy slang? Najstarsze określenia to Mary Jane na bombowcach w USA pisano, bo nie można było przyznać się, że palimy marihuanę. Mary Jane była też aktorką, ale każdy wiedział, że chłopcy z armii lubią sobie przypalić. To było zabawowe, ale miał ten zwrot konspiracyjny charakter, bo dezaprobata społeczna na początku była olbrzymia, nikt się nie chwalił, że jest ćpunem. Teraz jest inaczej, i aktorzy-celebryci tym się chwalą. Wcześniej ten, kto sięgał po narkotyki, był wskazywany jako margines społeczny. RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Esek od Kresek - 22.12.2022 Amfetamina jest nazywana: białe, białe szaleństwo, białko, ale najczęściej można spotkać nazwy - amfa, feta i speed, rzadziej ścierwo, szmata i ulicznica, dorobiła się także prestiżowej nazwy "królowa polski" RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Kudlaty - 23.12.2022 Amfetamina = Władek pewnie dlatego, że w pewnych czasach głównym dostawcą Amfy był jakiś gangsta o imieniu Władysław. Takie coś mi przychodzi do głowy. Te czasy to oczywiście okres pierwszych syntez Amfetaminy. RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Beeniepatu - 23.12.2022 Znam bardzo duzo takich opisujacych klasyczne dragi: Na szybko: MJ - Zloto Acapulco. Yerba, Zoom, Ghana MDMA - Adam, Ewa, Skittle, Moon Rock LSD - Lucy in the Sky with Diamonds, Ocet, Goofy KOKS - Lady, Mona Lisa, Yoda, Florida Snow, AMFA - Szuwaks, Bialko, Amy, Wake ups RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Matrix - 23.12.2022 U mnie na trawę mówią baka, palto, dzumka, wolno, jazz Na fetę Andrzej, szybko, gruda, scietwo, wujek RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - C84S - 23.12.2022
RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - seeOO - 24.12.2022 Ja na ecstasy, znam takie określenia: e, x, xtc, piksa, pi, edox, piguła, drops, tableta, groszek, kółka, pestki, emka, felga, talerz RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - Kajabuza - 24.12.2022 Amfetamina i jej najsłodsze określenie jakie słyszałem to "FuFu". 😀 Chociaż tak się też mówi gdzieniegdzie na palenie z tego co kojarzę.
RE: Jakie masz swoje lub jakie znasz nazwy slangowe narkotyków? - mati54 - 26.12.2022 Z telegrama: brokul- weed kawa- koks czekolada - hash No i klasyka osiedlowa: krajowa/speed-feta mewa/mateusz - "mefedron" cuksy/emka - mdma piko - meta chrzan/kokos/coco chanel - koks |