Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca (/showthread.php?tid=1940)

Strony: 1 2 3 4

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - fiodor - 22.02.2023

Jakby ktoś znalazł w PL 2m2b, albo sklep, który do nas wysyła to proszę o namiar. Lubilem, mimo smaczku heh a ostatnio nie mogłem znaleźć.

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - ProducentRC - 24.02.2023

Też chętnie bym tego specyfiku spróbował, jak ktoś ma namiary pw

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - Twilight Sparkle - 24.02.2023

Sentia to po prostu bardzo droga mrożona herbata dla hipsterów. Dla podobnych efektów można sobie naparzyć jak człowiek mocarnego naparu z passiflory. Nazywanie tego alternatywą dla alkoholu to jak nazywanie paracetamolu alternatywą dla heroiny. A cała reszta tych wynalazków to ładnie nazwane dragi w płynie. Od x lat "lada chwila wejdą na rynek" no i jeszcze jakoś nie weszły i nie zniszczyły producentów alkoholu.

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - DissoEnjoyer - 24.02.2023

(22.02.2023, 14:07)fiodor napisał(a): Jakby ktoś znalazł w PL 2m2b, albo sklep, który do nas wysyła to proszę o namiar. Lubilem, mimo smaczku heh a ostatnio nie mogłem znaleźć.

Próbowałem zamówić z Czech, ale wysyłają tylko do Czech ofc i Słowacji. Wymagają uprawnień, jakichś testów. Poza granicą może być problem. Również może być problem z 2m2b w pl Sad

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - JOYIUS - 25.02.2023

Fajna alternatywa - ciekawe czy można prowadzić auto po takim napoju?

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - Twilight Sparkle - 26.02.2023

Myślę że można równie dobrze jak po mocnej melisie. To napój ziołowy którego działanie w większości opiera się na tym że w wierzysz w to że działa. Passiflora i inne składniki mają właściwości relaksujące ale nie aż takie żeby się czuć nietrzeźwym. Ta cała "alternatywa dla alkoholu" to tylko szumne hasło reklamowe. To znaczy wiadomo nie namawiam do wsiadania za kółko po czymkolwiek co zmienia świadomość ale ta cała sentia to tak jakby lekki scam xDDD

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - C84S - 16.09.2023

Czy kiedykolwiek marzyłeś o napoju, który upija, ale nie powoduje kaca?

Jeśli tak, to mam dla ciebie dobrą wiadomość. Naukowcy z Polski właśnie wynaleźli taki cudowny eliksir. Nazywa się "Bezalkohol", a jego skład jest tajemnicą.

Jedno wiem na pewno: smakuje jak sok pomarańczowy, ale działa jak wódka. Możesz pić go do woli, a następnego dnia czuć się jak nowo narodzony. Brzmi niewiarygodnie?

Sprawdź sam i zamów już dziś swoją butelkę "Bezalkoholu". To napój, który zmieni twoje życie!

Big Grin

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - Twilight Sparkle - 16.09.2023

C84S panu to już chyba wystarczy tego bezalkholu xDDDDDD

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - horsii - 16.09.2023

C84S Znowu reklama jakiegoś dziwnego produktu.

Można sie dowiedzieć coś więcej? Skąd to masz?

Wyszukiwanie hasła "bezalkohol" daje wyniki takie jakby wpisać "napój bezalkoholowy" czyli gówno. A chętnie bym popatrzył co ci polscy naukowcy wynaleźli za barachło, nawet jeśli receptura tego nieziemskiego napoju to sekret strzeżony jak receptura coca-coli.

(16.09.2023, 00:14)C84S napisał(a): Brzmi niewiarygodnie?

Odpowiem - a to brzmi wiarygodnie?

RE: Napój, który upija, ale nie powoduje kaca - C84S - 17.09.2023

Luz bluz - ale swoją drogą fajna nazwa na produkt Smile