Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
„Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Dyskusje na luzie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu (/showthread.php?tid=2237)

Strony: 1 2

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - C84S - 11.06.2023

Demilich zdradź jak oszukiwałeś?

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Demilich - 11.06.2023

Mam schizofrenię, faza mi się zablokowała

Ustawiłem szybkość na x2

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - fiodor - 11.06.2023

C84S oszukiwał tak, że mózg Demilich już jest w innym wymiarze, kwasowym, już nie musi zażywać żeby czuć ten klimat i widzieć świat jak po kwasie. On po prostu już żyje w alternatywnej rzeczywistościz a jego mózg zyskał nadprzyrodzone możliwości hehe świruje, piona Demilich

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - C84S - 12.06.2023

Demilich kurczę, albo coś ze mną jest nie tak, albo masz jakieś KODY, bo ja tam nic nie widzę ;P

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - C84S - 13.06.2023

„Leśna synestezja”

„Ten moment, kiedy twoje zmysły zaczynają się łączyć i zdajesz sobie sprawę, że to nie była mikrodawka”. 

Efekty: przesunięcie kolorów, wizualne dryfowanie, osadzona geometria, wzornictwo, ulepszone rozpoznawanie wzorców, zniekształcenia dźwięku, synestezja 

Tego dzieła należy doświadczać poprzez delikatne skupienie się na środku ekranu i wchłanianie efektów, pozwalając im wsiąkać w peryferyjne pole widzenia.

Nawet rozglądanie się po kawałku poprzez zmianę położenia dołka jest naprawdę fascynujące 

Jedną z najistotniejszych cech tej replikacji jest bardzo dokładny technicznie sposób, w jaki warstwy efektów oddziałują na siebie. Jednym z powszechnych problemów z replikacjami psychedelicznymi, który umniejsza ich dokładność, jest stosowanie wielu efektów jednocześnie w nieskoordynowany sposób. Oznacza to, że nawet jeśli każdy z efektów (powiedzmy, znaczniki i symetrie tapety) jest dokładny, gdy nie są one odpowiednio ze sobą połączone, ogólna replikacja nie wygląda realistycznie. 

Sędziowie oglądający zgodzili się, że jest to jedna, jeśli nie najlepsza, replika psychodelicznej synestezji, jaką kiedykolwiek widzieli w kategorii, która przechodzi od dźwięku do obrazu.

Słuchaj uważnie: kiedy ptaki ćwierkają, pierścienie Newtona migoczą w polu widzenia. Ale nie tylko migoczą one synchronicznie z dźwiękiem, ale wydają się również echem, stroboskopem, i odbijają się echem w sposób, który sędziowie opisali jako niesamowicie realistyczny. 

Innym efektem wartym odnotowania jest to, że ta replikacja naprawdę dobrze przybliża sens podstawowego „sygnału zegara głównego” lub metronomu, który dyktuje ewolucję wzorców w tandemie z bodźcami sensorycznymi. W szczególności nie jest to prosty metronom, ale raczej muzyczna synkopa, która jest bardziej realistyczna. Lub pomyśl o metrum utworu (4/4, 4/6 itd.). 

Rzeczywiście rzadko zdarza się, aby doświadczenia psychedeliczne były kierowane przez prosty metronom; mają zwykle pewien stopień ukrytej muzykalności, a ta replikacja świetnie nadaje się do uzyskania wrażenia tego efektu. 

Sędzia zwrócił uwagę, że ta replika była najlepsza w zachowaniu właściwej równowagi między pokazaniem efektów w ich pełnej mocy, a unikaniem robienia z nich karykatury. 

Efekty pojawiają się i znikają w naturalny sposób, który wydaje się organiczny i odpowiedni. Na koniec wielu z nich zwróciło również uwagę, że osadzenie geometrii w scenie zostało wykonane bardzo precyzyjnie. 

Strona Symmetric Vision:https://www.symmetric-vision.xyz/

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Demilich - 13.06.2023

Jestem na 100 mcg 1p-lsd. Z tej cryptografii nic nie widzę różnicy a ten filmik z lasu mnie wkurwia bo za wolny

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Buka - 13.06.2023

Ja patrzę, patrzę i nie widzę. Dobrze zakodowali.

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Amnezja - 14.06.2023

Coś tam idzie zauważyć.Na fazie na pewno lepsze efekty wizualne niż na sucho

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - cxoks543 - 30.06.2023

świetna ciekawostka,zapoznam sie z tym napewno podczas nastepnego tripowania

RE: „Psychedelic Cryptography” - ukryte wiadomości, które zobaczysz tylko podczas tripu - Twilight Sparkle - 02.08.2023

Buzię widzę w tym tęczu!