Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: DOPAL.ORG (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pomysły i sugestie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje (/showthread.php?tid=2302) |
RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - KoneserTanichWin - 24.06.2023 No nic, chcąc czy nie muszę się zgodzić z tym że na pewno przyjdzie jakiś kasztan który powie co wie i tylko zaszkodzi To może w drugą stronę, jakiś wątek od modów, dostępny do modyfikacji tylko przez nich? RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - kot_kreskowy - 24.06.2023 Nie wiem jak Wy, ale przez 7lat turbienia, gdzie większość to naprawdę grubo, odpukać, jeszcze nie doprowadziłem się nigdy do stanu, w którym obawiałbym się o własne życie. Jak głupim trzeba być... RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - wwojtuss - 28.06.2023 mysle, ze ten pomysl nie ma sensu powiedzmy, ze (odpukac) zaczniesz miec depresje oddechowa o 3:50 - jaka jest szansa ze ktos akurat wtedy bedzie siedzial na forum? nastepnie, jaka jest szansa ze bedzie dostepna akurat osoba, ktora zna sie na rzeczy i doradzi ci jak nie wykitowac? i kolejna rzecz - forum jest raczej po to, zeby uniknac takich sytuacji, ile razy wspomina sie o robieniu uczuleniowek z danych substancji, przed zmixowaniem dwoch substancji ze soba najpierw trzeba poznac obydwie wystarczajaco dobrze, dobrze jest posiadac cos co moze zbic dzialanie jednej substancji itd. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - horsii - 28.06.2023 jak wyżej, na forum jest zwyczajnie za mały ruch, takie akcje to może przeszłyby na H, tam jest więcej ludzi. a tutaj jak ktoś będzie w sytuacji w której jest źle ale nie na tyle żeby sobie powaznie zrobić krzywdę, to założy normalny wątek w dziale zdrowie, czy gdzieśtam. na dopalaczowy support 24/7 to discord jak już. RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Szatan69 - 21.01.2024 Jak jest juz na prawde bardzo zle to udzielasz pierwszej pomocy i dzwonisz po karetke. A nie wcierasz fete w dziasło koledze jak zemdleje xD Myśle ze powinien byc watek o pierwszej pomocy RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - hidden - 22.01.2024 RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Szatan69 - 22.01.2024 (22.01.2024, 14:56)hidden napisał(a): Ok RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - kot_kreskowy - 22.01.2024 (21.01.2024, 20:34)Szatan69 napisał(a): Jak jest juz na prawde bardzo zle to udzielasz pierwszej pomocy i dzwonisz po karetke. A nie wcierasz fete w dziasło koledze jak zemdleje xD Myśle ze powinien byc watek o pierwszej pomocy Większość nie ma zielonego pojęcia jak skutecznie udzielić takiej pierwszej pomocy. Ja też nie wiem jak takowej udzielić. Trzeba by przejść szkolenie/kurs z takiego zakresu. Odnośnie tematu pierwszej pomocy, było to już wałkowane - od ratowania życia jest 999/112 RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - Szaryno123 - 22.01.2024 kot_kreskowy To, że masz organizm z tytanu to już Ty. Każdy ma inny organizm, słabsze serce itd. A to ,że się nie przekręciłeś po "7g mdma w 3 dni" Nie wiem czy sam to jadłeś czy z kimś bo jest to różnica. Ps. Ludzie którzy leczą depresje narkotykami częściej kończą zgonem z przedawkowań Co do reanimacji podjąłbym jakirs krokii w kierunku kursów pierwszej pomocy RE: Info na sytuacje nagłe, kryzysowe sytuacje - kot_kreskowy - 22.01.2024 Szaryno123 Nie rozumiem w czym jest problem. Chcesz się bawić w dr.house czy o co chodzi? Nie rozumiesz, że w razie przedawkowania, które zagraża życiu często nawet lekarze są bezradni? Najlepsze co wtedy można zrobić to zadzwonić po karetkę oraz być zorientowanym co i ile zażył delikwent. |