Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63) +--- Wątek: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 (/showthread.php?tid=2397) |
RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - Myga - 17.07.2023 jak najbarziej TAK RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - PIXA - 17.07.2023 Mam lekkie uprzedzenie do nich RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - RaeminGhos - 17.07.2023 Pracuję w miejscu gdzie jest dużo ukraińców, są w porządku widać, że po prostu chcą przetrwać, pracują, starają się uczynnie wykonują swoje obowiązki, zrobił się między nimi podział na kilka grupek, dużo ukraińców zamiast się wspierać są wrogo na siebie nastawieni. Jestem za przyjęciem pod warunkiem, że nie są zamknięci na Polaków. RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - Epsiakos - 17.07.2023 Ja zaczynam sądzić że tu chyba jednak chodzi o tych uchodźców o innym kolorze skóry RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - olenucki - 17.07.2023 Co za dużo to nie zdrowo. RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - horsii - 17.07.2023 Mamy już wystarczająco dużo ukraińców. RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - majk RC kson - 17.07.2023 Pamiętajmy też, że ukry to często fałszywe kurwy. Gdzie dwóch Polaków, a jeden Ukrainiec tam jest on przyjacielski. Gdzie dwóch Ukraińców, a jeden Polak tam Polak często staje się ofiarą. Nie mowie nawet o przemocy fizycznej, niejedna osoba która miała styczność z nimi potwierdza to o czym piszę. Dasz sobie wejść na głowę to masz przejebane. Oczywiście nie z wszystkimi tak jest zaznaczam, ale często się zdarza! RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - kot_kreskowy - 18.07.2023 Dobry ukrainiec to martwy ukrainiec. Tak samo rusek murzyn czy inny turban. Wypierdolić to kurestwo z naszego kraju! Być może jestem nietolerancyjny, ale przynajmniej jestem rasistą RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - Beeniepatu - 18.07.2023 Zarty zartami, a temat trudny i zlozony. Wiekszosc komentarzy Waszych na 'nie', blednie identyfikuje winnego. To nie uchodzcy problemem, tylko brak zdrowo-rozsadkowego modelu zarzadzania tym tematem, wg ustalonych zasad umowy spolecznej. Ludziom zawsze trzeba pomoc jak wszystko straca. Pomoc jednak musi byc dobrze przemyslana. Panstwo przede wszystkim musi wiedziec czy je na to stac - bez zadnego impaktu na swoich obywateli. Przyjmowanie uchodzcow to koszty, jednak to szansa na odzyskanie ich w dwojnasob. To jest polityka i uzaleznianie od siebie innych, czy tez ubijanie umow offsetowych przy okazji bycia otwartym na uchodzcow. Wiele rzeczy nie dziala, ale to nie wina uchodzcow. A to, ze ktos cos wykorzystuje, to juz jest dzialanie czlowieka. Takiego samego jacy znajduja sie u nas. Bycie uchodzca niczego tu nie determinuje. Panstwo powinno miec szczegolowe informacje ma temat kazdego starajacego sie, i konkretny plan dla takich ludzi. Dostajesz prace, ubezpieczenie, dostep do szkol, itp, jednak w ciagu roku masz nauczyc sie jezyka. Nie wolno Ci pracowac na czarno, pierwsza prace powinno utrzymywac sie jakis czas. Po dwoch latach przestajes dostawac pomoc, jestes rowny z innymi na tej ziemi. No i najwazniejsza zasada - nic nie powinno dziac sie kosztem polskiego obywatela. Bo pomagac mozna tylko wtedy, jak sie ma mozliwosci. Jak nie ma dla swoich, to dzielic sie z kims innym nie jest najwazniejsza sprawa. RE: Czy jesteś za przyjęciem uchodźców? - 07/17 - Epsiakos - 18.07.2023 (18.07.2023, 02:35)kot_kreskowy napisał(a): A to dopiero początek twoich zalet prawda ? Beeniepatu dobrze napisałeś, ale zauważ że nagonka ostatnio chociażby w mediach społecznościowych przeciwko sąsiada że wschodu jest duża, a co do samej pomocy zgadzam się tylko w 50% z tym co napisałeś. Mówię tak tylko dlatego że jeszcze będąc w służbie zasłyszałem od ukrow że kiedyś (możliwe że dalej) te chuje mają plany żeby przejac resztę "Galicji", czyli nasze podkarpacie aż do Małopolski bo oni uznają że to ich tereny |