Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
BHP przy wyjazdach na wakacje - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: BHP przy wyjazdach na wakacje (/showthread.php?tid=2454)

Strony: 1 2 3

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - oKo - 31.07.2023

(30.07.2023, 10:30)PUDZILLA napisał(a): zabieranie jakichkolwiek narkotyków, czy to klasycznych czy to rc samolotem mija się z celem, odpuść sobie to ryzyko

gdzie widzisz to ryzyko, uwazasz ze mniejszym ryzykiem bedzie zakup czegos na miejscu?

(31.07.2023, 01:14)majk RC kson napisał(a): Głupie żarty też warto zostawić w domu. Gdzieś tam niedawno pasażer zażartował na odprawie, że ma dwa granaty w torbie.
Śmieszek, zartowniś... Nie było do śmiechu tym którzy sprawdzali bagaże. Dostał mandat i zakaz wejścia do samolotu którym miał lecieć. Podobno kultowa
Jeśli już tak bardzo chcesz te MDPHP zabrać (tylko połówki na raz nie bierz  Confused ) to starannie zawiń, później opakowanie próżniowe i zrób kieszonkę w gaciach Podobno kultowa
oczywistym zabiegiem bedzie opakowanie prozniowe, z kieszonka w gaciach raczej nie bede ryzykowal z uwagi na zdarzajace sie kontrole osobiste, w podrecznym rowniez nie zamierzam tego wiezc, myslalem nad rozwiazaniem takie cudo http://gg.gg/pestka i do lukow bagaowych z duza walizka 20 kg
(31.07.2023, 13:52)Mfexor napisał(a): Nie ryzykowałbym. Gdzie lecisz? Użytkownik nie określił w sumie ile tego by chciał przewozić. Kilka gram może jeszcze by przeszło większe ilości to już strach. Hermetyczne zapakowanie zabezpiecznie na wszelkie sposoby tego by musiało być dość profesjonalne były przypadki gdzie marihuana  wysypała się komuś z bagażu..

kilka szt max 3-4, lecimy daleko 12h lotu z miedzylodawniem, co myslisz o rozwiazaniu ktore przedstawilem wyzej?
(31.07.2023, 16:01)Epsiakos napisał(a): Kurde na wakacje jak jadę to w sumie odpocząć, od tego też no ale co kto lubi.
Pakowanie próżniowe by się przydało na bank a kolejna sprawa to ile i czego, takie mdph można kobicie zamiast pudru wrzucić xD

pakowanie prozniowe oczywiste, ilosci jak wyzej niestety kobiety z nami nie podruzuja czekaja na miejscu lokalne ;-)
(31.07.2023, 17:38)Mfexor napisał(a): Epsiakos Mi wykacje kojarzą się z zabawą. Nigdy nie latałem z niczym. Ale takie wakacje z cmc bym spędził.  Tylko czy takie cmc przy wysokich temperaturach nie straci na mocy podczas jazdy?

mi tez kojarza sie z zabawa a wracam zawsze 3 razy bardziej zmeczony niz wyjezdzam ale to standard, cmc raczej slabe ze wzgledu na dawkowanie (pol wyjazdu bym w kiblach siedzial) hehe o jak wysokich temperaturach mowisz? zastanawialem sie rowniez nad opcja ferrero roche ale temperatura w lukach moze zrobic z tego nutelle?
(31.07.2023, 19:39)Lady Giwera napisał(a): Hermetycznie i do biustonosza. Są miejsca na wkładki, których nie trzeba wypełniać wkładkami dedykowanymi. Często służą kobietą do "przemycania" niewielkich ilości. Warto zrobić izolację termiczną. Tam jest ciepło Smile

niestety nie podrozuja z nami kobiety, o jakiej formie izolacji termicznej mowisz, rozwin prosze swoja mysl

(31.07.2023, 13:22)mati54 napisał(a): Tez nie popadajcie w paranoje, jak chlop chce powiedzmy pare g blizej 1 niz 10, to przeciez kontrole sa tylko na papierze, mowie jak to wyglada na lotnisku we Wro, w innych moze bardziej to sprawdzaja ale watpie

KAT wielkoscia i stopniem zaawansowania podobne jest do WRO a ilosc niewielka, mysle tylko nad optymalna forma ;-)

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - mati54 - 31.07.2023

Powiem ci tak mordo, jak rok temu lecialem do Turcji to moglem miec w kieszeni w samarce, bo kazdy mial w pizdzie jakies kontrole, a jakies ukrywanie w suplach czy czyms to juz lepiej miec "na sobie"

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Czeslawo - 31.07.2023

Właśnie skończyłem ogladać na NG "Koszmarna wyprawa", zawsze to oglądam przed wylotem samolotem, żeby coś głupiego nie zrobić - na mnie to działa i się opamiętuje.  Big Grin

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Epsiakos - 01.08.2023

oKo 12h czyli albo amreyka albo Azja, upewnij się czy aby na lotnisku docelowym nie robią właśnie osobistej ew. Jak sprawdzają bo na bank gdzieś można poczytać, w wielu krajach Azji mają politykę "nie dla narkotyków" i można się wpierdolic do tamtejszej puchy.
Zbadaj grunt, to najważniejsze

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Mfexor - 01.08.2023

oKo Zbadaj teren tak jak Epsiakos napisał chujowo się wjebać w coś będąc bardzo daleko od domu. Jak będzie wszystko git to możesz śmiało zastosować swój sposób tylko sprawdź to dokładnie nie tak powierzchownie

Kontrole na granicach/lotniskach często są bardzo wyrywkowe np będziesz pechowa 10 osoba na 9 nie sprawdzonych, nie musisz wyglądać nawet podejrzanie bo po prostu takie są procedury w wielu krajach.
Nie mówię tego jako paranoik żaden, ale pracując w wojsku miałem wiele razy kontakt z celnikami i pracownikami SOL i jak to między takimi formacjami często dochodzi do wymiany doświadczeń Smile zachowaj ostrożność.

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Mfexor - 01.08.2023

Epsiakos Z tym trzeba liczyć się zawsze, sam się o tym ostatnio przekonałem trochę inna historia ale na każdym kroku trzeba uważać. I  nie jest to żadne paranoidyczne zachowanie, normalna reakcja organizmu  Smile

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Hoxed - 01.08.2023

(30.07.2023, 03:08)oKo napisał(a): Witajcie,
Panowie i Panie macie jakies sprawdzone sposoby na podrozowanie samolotami z RC

JAK LECISZ DO CHUJNII EUROPEJSKIEJ STANOW GDZIES GDZIE V WYSYLAJA PACZKI.
HOTEL RACZEJ MASZ UGADANY WCZESNIEJ ZAMOW PO PROSTU PARE DNI WCZESNIEJ

NIE MA TAKICH SPOSOBOW. ZNACZY SA ALE KAZDY TO JEBANE RYZYKO OPLACA SIE O TE PARE SZT MDPHP ROBIC SOBIE GOWNO W ZYCIU?

Hoxed te MDPHP to ja zasugerowałem z uwagi na jego odcien  przypominający puder xD

RE: BHP przy wyjazdach na wakacje - Twilight Sparkle - 01.08.2023

Mordo serio chcesz ryzykować samolotem? Na litość boską lotniska mają pojebane kontrole.