Trittico CR, XR - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34) +--- Wątek: Trittico CR, XR (/showthread.php?tid=4725) |
RE: Trittico CR, XR - Martin - 18.10.2024 Bogdan Boner Przynajmniej właściwości nasenne odczułeś haha. RE: Trittico CR, XR - martio_vp - 18.10.2024 (18.10.2024, 20:35)horsii napisał(a): martio_vp Nie trzeba brać za dużo... wystarczą normalne dawki. Wiem coś o tym horsii Ja już miałem dzwonić na pogotowie po 3h. Ból duży, ale godzina lania zimnej wody pomogło. Podobno czasem nacinają wacka żeby spuścić krew. RE: Trittico CR, XR - kurvvisko - 18.10.2024 Na mnie na trzeźwo wystarcza połówka, a po temacie to biorę całą i jest luz. RE: Trittico CR, XR - Bogdan Boner - 18.10.2024 Wacek wackiem ale na kobiety też działa śmiesznie xD spotkałem się raz z sytuacją jak lasce po trittico tak się porozluźniało że jej kubeczek menstruacyjny przeciekł jak się położyła. Bo on się trzyma na miejscu napięciem odpowiednich mięśni i jest szczelnie. RE: Trittico CR, XR - Rweqerew333 - 29.10.2024 (18.10.2024, 21:29)kurvvisko napisał(a): po temacie to biorę całą i jest luz. Ja nie ryzykowałem po temacie. Nie ma żadnych uboków przy zażywaniu po ketonowym maratonie? Jak to wtedy wygląda z zasypianiem? Ułatwia zaśnięcie, znacznie zbijając stymulację kryształu? Raz wziąłem na trzeźwo - rano - przez godzinę miałem zawroty głowy i mdłości. Dla mnie to taki lek, po którym jedyne co to można się położyć. RE: Trittico CR, XR - Chochlik - 29.10.2024 Rweqerew333 Z miejsca Cię trazodon nie uśpi, ale ułatwia zasypianie jak już ketony zejdą i będziesz miał głębszy zdrowszy sen. Tak się składa, że to lek nasenny, więc nie dziwota że chcesz się położyć xD Aczkolwiek ja nigdy żadnych mdłości i innych negatywnych efektów nie odczuwałem. RE: Trittico CR, XR - martio_vp - 29.10.2024 Nie jest to lek nasenny. Na początku są nieciekawe skutki uboczne. Trwają one do około tygodnia. Lek należy brać codziennie o stałych porach. Po około 3 tygodniach zasypiasz jak dziecko i po 7-8 godzinach budzisz się wypoczęty. Inaczej jest w przypadku XR. Ja przyjmuje go jako dodatek na ADHD, ponieważ uspokaja nadpobudliwość. Lek ogólnie jest antydepresantem SARI działającym na stany lękowe i wynikająca z tego powodu bezsennością. Biorąc go regularnie, nawet jak go nie wezmę to zasnę tak jak zazwyczaj, chociażbym wypił mocną kawę, nie pomoże Z racji tego, że działa on na receptory serotoninowe i andrenergiczne nie powinno się go zażywać razem z innymi substancjami działającymi na te receptory z uwagi na możliwość wystąpienia zespołu serotoninowego RE: Trittico CR, XR - Chochlik - 29.10.2024 martio_vp No wcale trazodon nie ma zastosowania nasennego. O kim bym nie słyszał, że bierze Trittico to są to właśnie problemy ze snem. Z innymi lekami SNRI i SSRI również się go łączy, ja mam chociażby wenlą. RE: Trittico CR, XR - Rweqerew333 - 29.10.2024 Ma zastosowanie nasenne - owszem - ale oficjalnie jest to lek przeciwdepresyjny. RE: Trittico CR, XR - Chochlik - 29.10.2024 No i tak powinien kolega wyżej napisać, a nie pierdolic kocopoly. |