Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ (/showthread.php?tid=4825)

Strony: 1 2 3

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Heluuupiarz - 04.11.2024

dokladnie dwon po kareteke, a o konsekwecje martwic sie nie musisz , zazywanie jest legalne, nie mozna posiadac, jakby pytali skad mialas to powiedz ze jakis NIEZNAJOMY Cie poczestowal drinkiem i cos tam widocznie musialo byc dosypane ...  i nie znasz jego danych Smile zdrowka zycze

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Venus - 04.11.2024

Diazepam lub bromazolan. co najmniej 5 mg. Staraj się dużo nawilżać. Jeśli bierzesz suplementy, zażywaj NAC Witaminę C lub jedz owoce. Możesz także dodać sylimarynę z berberyną, jeśli nie masz żadnego z powyższych. Pij wodę, owoce i garść orzechów. Po zakończeniu udaj się na pogotowie psychiatryczne. Nie umierasz.

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - martio_vp - 04.11.2024

Karetka!!! Żadne samoleczenia!

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Lifeisbrutal - 04.11.2024

Laska się nie odzywa, nie wiadomo co się z nią stało oby nic złego. Mam nadzieję, że wpadła na pomysł i miała trochę oleju w głowie żeby udać się na sor.

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - kot_kreskowy - 04.11.2024

Pewnie pojechała inaczej by już pisała.
Ja pierdole, kto to widział tyle czasu ćpać... To jest czyste popierdoleństwo!

Co się dzieje z tymi ludźmi, masakra.
Sezon na trupa, autentycznie.... Ech.

Lać i patrzeć czy równo puchnie!!!

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - martio_vp - 04.11.2024

Wierzę w to, że da nam znać jutro, że wszystko ok.

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Epsiakos - 05.11.2024

Venus polecanie benzo osobie która jest wystrzelona stymulantami to jak gaszenie pożaru benzyną, jeszcze raz takie mądre rady zobaczę a polecisz

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Venus - 05.11.2024

(05.11.2024, 21:20)Epsiakos napisał(a): Venus polecanie benzo osobie która jest wystrzelona stymulantami to jak gaszenie pożaru benzyną, jeszcze raz takie mądre rady zobaczę a polecisz

W porządku, zakładam błąd. Nie polecam tego. Chociaż protokół medyczny na ostrym dyżurze, kiedy tam idę, jest zasadniczo taki. Diazepam i Olanzapina, jeśli wejdzie w stan psychotyczny.
Pierwszą rzeczą w tym stanie jest udanie się na ostry dyżur, jak powiedziałem ostatnio. Benzo miało zaoszczędzić czas, ponieważ podają ci je tam. Nie wiem, dlaczego uważasz, że stosowanie małej dawki benzo w stanie psychotycznym to gaszenie pożaru benzyną. Nie sądzę, że będzie dalej używał NEP w tym stanie.
Pójdzie na ostry dyżur, gdzie zrobią mu prześwietlenie klatki piersiowej, elektrokardiogram, badania krwi i będą monitorować jego odwodnienie, więc podadzą mu płyny dożylnie i leki obniżające tętno, wiemy już które. Następnie trafi na oddział psychiatryczny, gdzie poczekają, aż jego stan się ustabilizuje.

Ale jak już mówiłem, postaram się więcej nie nakręcać. Nie jestem osobą, która poleca takie substancje. Naprawdę nie robię tego w złej wierze.

Pozdrawiam!

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - Epsiakos - 05.11.2024

Benzo sie podaje jezeli pacjent przejawia agresje, badz nie da sie go w zaden inny sposob uspokoic i tylko po to. Co do stanow psychotyczhnych, przys duzym stezeniu nepa w organizmie czy innego stymulantu jedno razowo one ustapia owszem albo zostana zalagodzone, ale w takim stanie czlowiek nie mysli a lekarze na slepo tez nie podadza benzodiazepiny jezeli nie wiedza czy w tym przypadku nie zaszkodza bardziej.

Bylem ratownikiem to znam procedury, lekarz tez ci poda odpowiednia dawke i bedzie czekal jak zachowuej sie pacjent wiec mowimy tu o czyms innym niz samowolne przyjmowanie benzodiazepin przy stymulantach, moga sie nasilac stany lekowe przy dluzszym zazywaniu na przemian a ostatecznie zaczna one wystepowac na "trzezwo" a pod wplywem nawet nasilac "schize".

RE: za dużo Nepa PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ - martio_vp - 05.11.2024

avemaria żyjesz tam dziewczynko?