Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. (/showthread.php?tid=4830) Strony:
1
2
|
RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Lukas1985 - 06.11.2024 (05.11.2024, 16:01)Venus napisał(a): Mogę się mylić co do rzeczy, ale boli mnie, że uważasz, że ten czat jest dobry do kopiowania kolumny substancji ze strony internetowej. Oczywiste jest, że istnieją źródła, z których pochodzą informacje, ale jak widać i mówię, że korzystanie z PUBMED jest tam, gdzie są prawdziwe informacje. Lekarz zawsze Ci poleci leki. Co by nie było. A tera tak: 1/ benzo i melatonina to dwie różne bajki. 2/ benzo rozwalają fazy i cykle snu 3/ leki na ciśnienie nie rozwiązują nic. Uderzają głównie w układ RAA który opiera się na równowadze elektrolitowej. To tylko część z głupot które popisałeś. Co do Twoich opisów jak to poradziłeś sobie z rakiem czy stwardnieniem rozsianym - ja wierzę w to co widzę. A widzę kogoś kto z wiedzą się strasznie mota. RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Bogdan Boner - 06.11.2024 No od tego jest właśnie lekarz - od polecania leków. Nie idziesz do lekarza po jabłka. Luks ma rację jak zwykle xD RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Lukas1985 - 06.11.2024 A i polecasz peptydy co do działania których nadal nie ma pewności jak do końca działają. Ja tego nie tykam, bo nadal nie ma badań długo falowych. Bogdan Boner są jeszcze lekarze którzy badają, diagnozują a dopiero w ostateczności każą brać leki. Co do suplementowania potasu - to ja mam sól potasową. I w ten sposób uzupełniam braki w prasie. RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - DarkSonia - 06.11.2024 trochę głupoty popisał i troche racji ma ja kiedyś skorzystałam z rady zaognionego ćpuna, który serio brał kosmiczne dawki takie że ja pier..lę ale powiedział mi jedno, że jak się na maratony wybieram to kreatyna / magnez / potas / i witamina C to podstawa wiadomo, że można do tego dorzucić szereg innych związków / leków czy szamańskich ziół ale odkąd biorę ten zestaw, nie miewam zjazdów, mam zajebisty sen i nie boję się, że coś mi się stanie ( a dawek staram się pilnować ) no i zielona herbata ( i ostatnio nawet pokrzywa o której pisał kot_kreskowy ) zajebiście wpływa na takie - wewnętrzne OK, polecam RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Bogdan Boner - 06.11.2024 Panie do takiego lekarza to albo się nie doczekasz albo się nie wypłacisz xD RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Venus - 07.11.2024 (Wczoraj, 14:25)Lukas1985 napisał(a): A i polecasz peptydy co do działania których nadal nie ma pewności jak do końca działają. Ja tego nie tykam, bo nadal nie ma badań długo falowych. Nie polecam niczego, co zrobiłem bez nadzoru lekarza. Opowiadam tylko mój przypadek. Którego użyłem. Jeśli ktoś jest zdesperowany i nie ma nic do stracenia, wiedz, że opcji jest więcej niż tych „oficjalnych”. Powtarzam. W żadnym wypadku nie poleciłbym tego nikomu, kto z niego korzysta. To tylko mój przypadek. Każdy przypadek to świat. Moje uzdrowienie może być wynikiem Tb-500, a może efektu placebo. RE: Podstawowy detoks dla każdego po każdym objadaniu się. Część 1. - Venus - 07.11.2024 (Wczoraj, 07:27)Lukas1985 napisał(a): Lekarz zawsze Ci poleci leki. Co by nie było. 1/ Nie powiedziałem inaczej. 2/ Polecanie benzo jest błędne. Akceptuję swój błąd. Ale nikt nie mówi o chronicznym używaniu. Używanie benzo do snu jest znacznie zdrowsze niż brak snu następnego dnia po imprezie. (Tutaj należy przeanalizować kontekst) 3/ Leki na nadciśnienie nie ograniczają się tylko do RAAS, poza beta-blokerami są też inne sposoby. Nie twierdzę, że nie masz w tym racji, ale Amerykanie już zaczynają stosować pewne leki na ciśnienie krwi wraz ze środkami pobudzającymi jako rodzaj ochrony. Nie mam wystarczających dowodów ani wiedzy, ale sądzę, że z tego, co wiemy dzisiaj, byłoby to szaleństwem. Co do reszty, jest to forum poświęcone substancjom i odczynnikom. Nie jestem tu po to, aby mówić Ci, jak radzę sobie z problemami, których medycyna konwencjonalna czasami nie rozwiązuje i oczekuję, że w to uwierzysz lub nie. |