Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Pytania i odpowiedzi (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? (/showthread.php?tid=4946)

Strony: 1 2

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 24.11.2024

horsii Wyobrażam sobie, że masz na myśli między innymi próg drgawkowy i noreprirefinę. Na razie zamierzam odstawić tramadol, ale to piekło na ziemi. Dodam trochę Kratomu. Ponieważ rozwiązania medyczne, które mi do tej pory dali, polegają na obniżeniu dawki. Tak jak mówisz ćpunowi, żeby nie brał heroiny.

Zobaczę co się stanie z resztą, na razie wiem co robię źle, ale będę kontynuować terapię Nepem bardzo sporadycznie. Koka jest przereklamowana

Chochlik Terapia wygląda dobrze, tyle tylko, że mój lekarz chce zamiast amisulprydu zastosować olanzapinę (wydaje mi się, że się mylę), więc będę musiała negocjować z lekarzem, jaki ostatecznie mi pozostanie lek. W tej chwili przy tak dużej ilości serotoniny, kiedy zamykam oczy, widzę już geometryczne wzory lub kolorowe światła wokół oczu. Wydaje mi się, że IRSN przesadził

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - horsii - 24.11.2024

Tak, ludzie piszą że "3-cmc to prawie sama dopamina" ale bardzo szybko by się zdziwili jak łatwo jest zapewnić sobie zespół serotoninowy przez pomieszanie go z jakimś SNRI/SSRI, albo MAOI.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - xa0s4dd1ct3d - 25.11.2024

Cytat:3-cmc może zakłócać działanie serotoniny?

pytasz chlora czy sra w receptory. oczywiście że tak, o wiele gorzej niż nep w kwestii długoterminowej

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Lukas1985 - 26.11.2024

(24.11.2024, 14:39)Venus napisał(a): Dziękuję, już stosuję kofeinę codziennie i na mnie działa świetnie. Z porannym sportem. Brałem dość duże dawki, po których czułem, jak bije mi serce, co ostatecznie jest nadal lekiem, który należy stosować ostrożnie. Jednak nie pokrywa wszystkich moich potrzeb. Nep mniej więcej raz w tygodniu lub kokaina poprawiają mi humor na tydzień lub dłużej, ale nie mam zamiaru płacić 60 euro za gram koksu, więc używam NEP.

Poszukam jakiegoś nootropu...

Po 1 nep jest neurotkysczny. 
Po 2 koko i neo mają zupełnie inne mechanizmy działania.

(24.11.2024, 16:24)horsii napisał(a): Tak, ludzie piszą że "3-cmc to prawie sama dopamina" ale bardzo szybko by się zdziwili jak łatwo jest zapewnić sobie zespół serotoninowy przez pomieszanie go z jakimś SNRI/SSRI, albo MAOI.

ZS na SSRI i mefedronsch Jet mało prawdopodobny. Bardziej prawdopodobne, że cmc nie zadziała. Jak już to bardziej jakieś przełomy ciśnieniowe czy inne wynalazki.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 26.11.2024

Na dłuższą metę Nep powoduje mniej skutków ubocznych. Zgadzam się, że jest neurotoksyczny. Jednak w dłuższej perspektywie mogę odczuwać bardziej dopaminergiczne uczucie do 7 lub 8 dni po przyjęciu ostatniej dawki. Koko Jednak poza tym, że jest kardiotoksyczny (i drogi w euro), kokos powoduje lekkiego kaca, a moje przebudzenie dopaminergiczne jest krótsze. Myślę, że lepiej poradziłbym sobie z metylofenidatem. Ale dopóki lekarze nie zaczną mówić, nic nie da się zrobić.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - kot_kreskowy - 26.11.2024

Mniej skutków ubocznych? 😂
Powiedz to psychice ludzi których zniszczyły stymulanty tego kalibru.
A patrząc w perspektywie długoterminowej to już w ogóle jest miazga z głowy.

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Blade12 - 26.11.2024

Venus a co niby nep nie jest kardiotoksyczny ? Mi praktycznie zawsze nep siada na serce

RE: Przejdź od Nep do 3-cmc. Czy warto? Problemy z serotoniną? - Venus - 26.11.2024

kot_kreskowy . W moim przypadku miałem na myśli mniej skutków ubocznych. Stosowanie niskich średnich dawek. Wszystkie używki mają skutki uboczne. Cóż, naprawdę każda substancja, nawet tlen, którym oddychasz. Każdy przypadek jest inny, w zależności od osoby i przypadku. Dla mnie kofeina powoduje drobne arytmie, NEP nie. Rzeczy życia. Rolleyes
Blade12  Oczywiście jest kardiotoksyczny, większość stymulantów tak tylko ze względu na ich farmakodynamikę. Ale kokos to coś więcej i jeśli imprezujesz, pijesz za dużo i przesadzasz, zamienia się w kokoetyl, co jest prawdziwą kardiotoksycznością.