Wolność wypowiedzi w opiniach. - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Wolność wypowiedzi w opiniach. (/showthread.php?tid=5052) |
RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Epsiakos - 17.12.2024 (17.12.2024, 07:36)kot_kreskowy napisał(a): Nie napisałem nigdzie że jest tu cenzura, źle się wyraziłem, to co miałem na myśli idealnie ubrał w slowa hulerkfow23 Kocie druhu, kurwa a jak było z duchem i fetą co nie klepała a byli tacy co zarzekali się że kurwa klepie jak prądy z lat 90? Nie klepiacy Nep, też wtedy każdy bronił ducha a tutaj jeszcze nikt nie ubliżał przecież, i tak jak ja tego nie neguje kompletnie przyczyn tego może być dużo i nie z winy tego sortu a kompletnie czego innego. Wam jestem w stanie uwierzyć, ale Sonii nie uwierze nawet w to że za dnia świeci słońce juz RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Czeslawo - 17.12.2024 kot_kreskowy Dziwnie w Twoich słowach brzmi sprawa wolności słowa, nie wiem, czy minął tydzień, od naszej spiny, która poszła właśnie o wolność wypowiedzi w znanym wszystkim wątku. Tam sugerowałeś, że wszyscy co piszą pozytywną lub neutralną opinię to sprzedawczyki za drobne sample. Obrażałeś, znieważałeś, pomawiałeś, wprost pisałeś, żeby „wypierdalać” – to, co to było jak nie zdrowa wolność słowa? Bardzo nie zdrowa i ciężkostrawna. Minęło parę dni, pojawia się tu ten temat + to, co pisałeś w wątku o 4-MMC, że jesteśmy „Kurwa, sami znafcy…”. Nie bardzo reagowałeś, co jest w tamtych wpisach, więc sam siebie zacytuje „. https://dopal.org/showthread.php?tid=2193&pid=118130#pid118130 ” No dokładnie, o tym mówię i takie opinie są mi bliskie, ale skoro dwóch zacnych useru'w napisało to, co napisało, to rozumiem, że to była forma ostrzeżenia, bo nie pisze się takich rzeczy „ot tak”. Przecież logika podpowiada, że warto jakiekolwiek uboki zgłaszać i tyle, po to jest tu dyskusja na takie tematy. Podkreślam, że nie spotkałem się osobiście z takimi sytuacjami co pisał kot_kreskowy i Lifeisbrutal , ale nie neguję, że tak w ich przypadku było. Ludzie zrozumcie nie jest aferą doprecyzowanie sytuacji, bo to nie jest grono wzajemnej adoracji tylko min. wymiany informacji. Dzięki, że to napisaliście, będę uważny jeszcze bardziej. Będzie mef (jak sądzę już ten nowy) to go zamówię, aby sprawdzić jak to wygląda, zdam relację jak zamówię i doleci. „. Widzisz między nami różnicę ? ani Cię nie obrażałem wręcz przeciwnie jak widzisz powyżej, dokładnie, pisząc wcześniej, że forum to nie jest grono wzajemnej adoracji, więc jak możesz mówić, że ktoś chce Ci, zamknąć” gębę", jak napisałem wcześniej, że warto to wyjaśnić. Mniej personalnych emocji, a więcej wczytania w to, co się piszę, a jest szansa, że powrócimy do w miarę normalnych relacji forumowych, gdzie zła wola nie będzie motywem przewodnim danej wypowiedzi. RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - SztywnyMisza - 17.12.2024 Ja tam pisze to co myślę nie interesuje mnie czy ktoś się będzie kłócił czy nie RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - kot_kreskowy - 17.12.2024 Czeslawo Źle się wyraziłem, chodziło mi dokładnie o to co opisał hulerkfow23 Brakuje tu miejsca na swobodną wypowiedź, człowiek który zwróci uwagę na pewne defekty substacji zostaje zmielony przez fanatyków czy to Vendora czy substancji - bo i tacy tu są. Przez to odbierana jest jakakolwiek chęć czy możliwość zakomunikowania pewnych defektów. Nie wiem czy mnie rozumiesz... RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Epsiakos - 17.12.2024 kot_kreskowy ale tak było odkąd tu jestem, mimo to i tak zawsze pisałem o ubokach jak były jakieś poważne. Widziałeś co wyżej pisalem, to było nie tylko u patrona, u ducha było tak samo i słonia Przecież ja i Pudzilla dostaliśmy wiadrem pomyj jak pisaliśmy że Nep słaby w chuj, to parę osób mnie z gównem chciało wymieszać a później i tak wyszło że to ja miałem rację, ale póki co to tylko dwie osoby czyli ty i Life zglaszakiscie identyczne efekty uboczne ale oboje też mówiliście że parę dni albo tydzien przed, zjedliscie 20g klefa. Bo ja nigdzie nie neguje że nie mieliście tego co doświadczyliscie, ale chociażby ja osobiście nie uświadczyłem niczego z tego co wam się przytrafilo ani żadna inna osoba RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Inferno - 17.12.2024 Sory KOTEK ale jak Ty udostępniasz tu screena z temp gdzie wiadomość była stricte <zobacz->zapamiętaj->zniszcz> ale to już świadczy tylko o tym, że powinieneś detoks zrobić A ja sobie mixuje i bede mixowal i chuj wszystkim do tego MÓJ TOWAR MÓJ NOCHAL NIKOGO INNEGO SPRAWA A opinie czytam 4fun i tak sam testuje i wiem najlepiej Pozdro Infusiek :3 RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Czeslawo - 17.12.2024 kot_kreskowy Wiesz ja Ci napisałem, że trudno znaleźć przykłady, aby Ci ktoś odbierał prawo do pisania opinii zgodnych z własnym sumieniem czy faktycznym stanem rzeczy, przytoczyłem Ci mój wpis, który nie tylko, nie kwestionuje tego prawa, a wręcz Wam dziękuje ( Lifeisbrutal również), że podjęliśie dyskusje. Osobiście nie mogę złego słowa powiedzieć o tym Mefie oraz napisałem, że nigdy z czymś takim, co opisujecie się nie spotkałem, jednak nie neguje tego zdarzania – precyzuje, aby to było jasne dla wszystkich. Dodatkowo pisałem Wam, czym można próbować się leczyć, więc to kolejny wpis, który traktuje poważnie, życząc Wam zdrowia. Tak jak było w tej kwestii pisane, że praprzyczyną tej sytuacji mogą być ilości zjedzonego klefa. (duże – jak czytałem w komentarzu) i dlatego warto zwrócić uwagę, że to, co opisujecie prawdopodobnie nie ma jednorodnej przyczyny. RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - Maniek - 17.12.2024 (17.12.2024, 08:38)kurvvisko napisał(a): Też nie rozumiem tej nagonki na opinie niebędące pochwałami. Na mnie akurat zadziałał ten sort dobrze, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy jechać po kimś, kto napisał odmienną opinię. Przecież różne rzeczy się mogą zdarzyć. Pokaż proszę, gdzie ktoś jedzie po kimś, bo napisał odmienną opinię. Tylko pokaż to "jechanie po kimś", a nie konstruktywną krytykę czy normalną wymianę zdań. RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - DarkSonia - 17.12.2024 (17.12.2024, 09:16)Epsiakos napisał(a): Wam jestem w stanie uwierzyć, ale Sonii nie uwierze nawet w to że za dnia świeci słońce juz nigdy w życiu mef nie zrobił mi nic złego, rozjebało mi nosek czy to byla wina MEFA? nie mam pojęcia ale zrobiłam ukłon w Twoją stronę że może właśnie przez rozjebane naczynko weszło za grubo stąd te wszystkie chujowe objawy PO to nie lizanie dupy ani próba "polub mnie moderatorze" lubić sie nie musimy, ale sie szanujmy, bo ja Twoja radę wzięłam sobie głęboko w nocy do serca co też napisałam w odpowiedzi w wątku, dziekuje mimo wszystko że miałeś trochę cierpliwości do mnie ( a do mnie trzeba mieć dużo zresztą wiesz ). przemyślałam to i zobaczymy co będzie przy następnym posiedzeniu, które się szykuje już niebawem... RE: Wolność wypowiedzi w opiniach. - kot_kreskowy - 17.12.2024 Dobrze, Może mi po prostu potrzeba konkretnej przerwy od forum, od ćpania również. Wrócę za jakiś czas z czystą głową, może będzie inaczej. 🤘 |