Poplątane rzeczywistości - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Poplątane rzeczywistości (/showthread.php?tid=5080) |
RE: Poplątane rzeczywistości - martio_vp - 22.12.2024 Potwierdzam - ADHD to z jednej strony okropne schorzenie... Ale z drugiej strony protektor na odklejki. Nigdy nie miałem schiz. RE: Poplątane rzeczywistości - Epsiakos - 22.12.2024 I dawkowanie bywa problematyczne co nie martio_vp ? Weźmiesz poniżej swojego progu i kurwa psikus, 30min drzemki po nepie 😅 RE: Poplątane rzeczywistości - martio_vp - 22.12.2024 Ja mam jakieś uczulenie na NEPa, więc się nie wypowiem. Za to często zbyt niskie dawki stim mnie usypia. RE: Poplątane rzeczywistości - Mirosound - 22.12.2024 (22.12.2024, 14:24)Epsiakos napisał(a): I dawkowanie bywa problematyczne co nie martio_vp ? O tak też miałem przez pierwszy tydzień na NEPie od Esco, a potem wszystko wróciło do normy, ale nie da się ukryć , że było to uciążliwe. Reszta zabawy bez schiz. RE: Poplątane rzeczywistości - LOBO - 22.12.2024 Dlatego tez wystarczy zobaczyc jak działają na "normalnego" czlowieka leki na ADHD - pobudzajac go...a na ADHDowca uspokajająco...wiec dyskusja o stimach to 2 przeciwstawne bieguny...i punkty spojrzenia i odczuc tego i tego... Pierwszego dawki NEPa, nawet horrendalne nie rusza, a drugiego 2-3dni ciagu i nieprzespane noce ...odkleja od planszy RE: Poplątane rzeczywistości - Epsiakos - 22.12.2024 Ludzie z ADHD ogólnie twardo po ziemi stapaja, jeżeli coś nie krwawi i jest nie namacalne to tego nie ma to raz. Przy oporoowym zmęczeniu często obecne są napady śmiechu bo wiadomo odwodnienie i brak snu dają znać o sobie, też coś zobaczymy kątem oka i wtedy następuje parskniecie śmiechem i dociera że czas kończyć bo okienko na sen mocno się zwężać zaczyna, a po przegapieniu ów okienka można bez tematu siedzieć około 6-7h bo ADHD chce coś robić martio_vp też to mam, dlatego jak czuje ze np 50mg mnie na pysk kładzie to dokladam druga 50 i no niestety wtedy trzeba od progu 100 zaczynac. Zdarza się też jeszcze zapomnieć by walnac i siedzisz tak 2-3h z tym poirytowaniem że o czyms zapomniał człowiek RE: Poplątane rzeczywistości - kot_kreskowy - 22.12.2024 (22.12.2024, 13:35)Epsiakos napisał(a): Wystarczy że na trzeźwo zapominam gdzie kluczyki od auta schowalem, mając je w kieszeni od 10min W piątek w pracy powiesiłem okulary na klamce od burty damochodu, po dosłownie dziesięciu minutach chodzę i się zastanawiam gdzie ja je kurwa zgubiłem, może wiatr je z glowy zabrał - myślę, i tak szukam ich wszędzie gdzie chodziłem... jprdl Z kluczami do domu też tak mam RE: Poplątane rzeczywistości - Epsiakos - 22.12.2024 Niby norma w zyciu, ale wiesz jak to komicznie wyglada kiedy bierzesz kluczyki od auta i podchodzisz do niego i "kurwa zapomnialem kluczykow" Po czym wchodzisz do domu, szukasz i nie ma - gdzie zgubilem/wypadly mi z kieszeni/kurwa amba jebane zwierzatko wojskowe co lubi jesc cudze rzeczy. Bo klepiesz sie po kieszeniach i nie ma, nie czujesz a czesto 4x je w reku mialem, ale chyba najbardziej to sie objawia wlasnie przy cpaniu - zreszta sam z toba kiedys gadalem i ci mowilem ze od 3h zapominam walnac pasa XD RE: Poplątane rzeczywistości - martio_vp - 22.12.2024 Dla mnie najważniejsze jest to aby wstać rano "prawą", a nie "lewą" nogą. Jak wstanę i coś mnie wkurwi to już do końca dnia będę chodzić nabity. ADHD ma różne oblicza ale zawsze związane są z neuroprzekaźnikami zależnymi od Dopaminy. Pilot w lodówce, czy szukanie kluczy trzymając je w ręce to norma. Idziesz po pake od esco, jesteś już pod paczkomatem iii... A gdzie masz kurwa kod ? XD RE: Poplątane rzeczywistości - dzwudziesty - 22.12.2024 Tak czytam i czytam i sobie zdaje sprawę, ze ładnie w garach macie najebane Oczywiście bez urazy, ale jak macie takie akcje na głowie i jesteście, aż tak rozkojarzeni to może wizyta u specjalisty, a nie walenie ketonów hehe |