Dawkowanie według masy ciała - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Dawkowanie według masy ciała (/showthread.php?tid=5151) Strony:
1
2
|
RE: Dawkowanie według masy ciała - SztywnyMisza - 09.01.2025 ja tam zawsze wale na swoje slepe oko i jak dotad zyje czyli sie sprawdza nie wazne jaka substancje RE: Dawkowanie według masy ciała - kot_kreskowy - 09.01.2025 (08.01.2025, 13:57)horsii napisał(a): Jak twoj narkotyk był na tyle dobrze przebadany, że ustalono dla niego takie i takie dawki na papierze, to jasne. Raczej nikłe szanse by takie coś istniało XD Chodziło mi bardziej o to czy masa ciała jest wyznacznikiem dawkowania, czy ma na to znaczący wpływ? Przykład; Zakładając, że dwóch testerów z wyzerowaną tolerancją lutuje 150 mg klefa. Tester A waży 90 kg Tester B waży 60 kg Wydaje mi się, że osoba lżejsza bardziej odczuje działanie takiej dawki a niżeli ta cięższa. Stężenie we krwi będzie większe u testera B. Pytanie tylko, czy na tyle znacząco by było to odczuwalne ? RE: Dawkowanie według masy ciała - smakosz - 09.01.2025 (09.01.2025, 19:26)SztywnyMisza napisał(a): ja tam zawsze wale na swoje slepe oko i jak dotad zyje czyli sie sprawdza nie wazne jaka substancje mordeczko ciekawe czy byś tak z rc opioidami które są obecne na rynku tak samo robił z dawkowaniem Nie wróżył bym sukcesów RE: Dawkowanie według masy ciała - Bogdan Boner - 10.01.2025 Panie Kocie różnice będą i to spore nie tylko w zależności od wagi alw też od płci czy przynależności etnicznej. Niektórzy ludzie genetycznie po prostu mają różną wrażliwość na różne substancje. To jest spory problem np w medycynie gdzie czarnoskórzy pacjenci nagminnie dostają niewłaściwe dawki leków bo dla ludzi którzy prowadzili badania "modelowym człowiekiem" jest biały mężczyzna o wadze 70kg i lekarze zwyczajnie zlewają fakt że na kogoś coś może nie działać "tak jak powinno". To samo jest np z leczeniem bólu u kobiet i dzieci. RE: Dawkowanie według masy ciała - kot_kreskowy - 10.01.2025 Bogdan Boner I o to mi właśnie chodziło. Założyłem ten wątek by nie robić syfu w dziale amfetaminy u Highlifa. Żeby DarkSonia skumała, że przerażające dla niej (jako kobiety, zapewne znacząco mniejszej od turbodzika ważącego 93 kg jakim jest qazplm1233 ) 300 czy 500 mg fety średniej jakości, dla niego czy dla mnie i dla wielu innych sporych rozmiarów chłopów nie jest niczym szczególnym, niczym przed czym potrzeba czuć jakikolwiek respekt. Powiem więcej, chłop którego mi ostatnio zwinęli, a od którego brałem czasem fetę w chuj mocną - taką która klepała nawet i 4 godziny a włos się jeżył - sam ważył blisko 100kg i tej mocnej fety nakurwiał bombki podobnej wielkości (ok 300 mg) Jest zbyt wiele zmiennych by ze swojej pozycji krytykować poczynania innych. RE: Dawkowanie według masy ciała - SztywnyMisza - 10.01.2025 smakosz niestety nie biore opio nie moja bania bralem raz w zyciu iv 80 mg oxy i mi starczy a takto wszystko inne czy to alfe czy klefy sypie na oko walac iv czy inna droga |