Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Dział: Pozostałe środki (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=34)
+--- Wątek: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... (/showthread.php?tid=5759)

Strony: 1 2 3

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - horsii - 12.06.2025

Maniek przenieś to do działu inne, bo to nie jest żaden euforyk

DarkSonia że palić to?

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - DarkSonia - 13.06.2025

wg "chata gpt" to euforyk ... ale niech Maniek  ogarnie wg uznania  Heart

no horsii  na jutubach koles mowil ze to zamiennik THC ponoć, i ponoć głębszy bo ma elementy psychodeli a nie tylko najebania i chillu ...
więc jak dla mnie to - TYLKO PALIĆ
Big Grin

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Dead Nightmares - 13.06.2025

DarkSonia 

chatgpt czesto pisze glupoty, nie wiem czemu niektorzy mu wierza we wszystko, leciec do niego ze wszystkim to tez takie pojscie na latwizne, lepiej samemu zrobic pewny i lepszy research, wiecej czlowiek sie nauczy i zapamieta w ten sposob, a nie tylko powtorzy to co mu czat napisal i zaraz zapomni

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - DarkSonia - 13.06.2025

a thc? gdzie byś umieścił ?

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Lifeisbrutal - 13.06.2025

Jak już palić to czyste zioło jak już mowa o ziole a nie jakieś wynalazki.

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Dead Nightmares - 13.06.2025

DarkSonia 

jesli to bylo do mnie to w sumie dobre pytanie, bo o ile twarde narkotyki naleza jeszcze do takich grup jak stymulanty, euforyki itd, tak thc jest tylko w grupie narkotykow miekkich i nic poza tym, moze to kogos zdziwi, ale dla mnie osobiscie thc jest zblizone najbardziej do psychodelikow, ale bez efektow wizualnych, bo to jaka tam potrafi nastapic zmiana percepcji, rozkminy itp to jest czasem kosmos jakis, jak ktos ma predyspozycje do chorob psychicznych typu DD albo nerwica lekowa, to thc moze to juz ujawnic przy pierwszym tripie i ta ''smieszna fazunia'' potrafi zamienic sie w pare sekund w horror (tak jak przy psychodelikach typu LSD), ja sam osobiscie najwieksze bad tripy przezylem po thc, wywolalo mi tez ono choroby, ktore wymienilem i do dzis one mi odbieraja radosc z zycia, bo na DD np. lekarstwa nie ma

jeszcze co do mocy samego thc, bralem tez LSD, lysiczki meksykanskie i palilem change w zyciu - jak dla mnie faza po tego typu rzeczach jest jak wiadro z jakiegos holendra + efekty wizualne i dodatkowa zmiana w percepcji typu wyjscia z ciala, ale to moje zdanie

[quote pid="133437" dateline="1749795061"]
Lifeisbrutal Jak już palić to czyste zioło jak już mowa o ziole a nie jakieś wynalazki.
[/quote]

...ale to nie jest jakiś wynalazek ... akurat Niebieski Lotos BYŁ nie mniej popularny niż obecnie zioło a już na pewno nie był wynalazkiem tylko codziennością w wielu krajach 
( zanim to zbanowano - a zbanowano nie bez powodu właśnie... ).

Jakbyś czytał uważnie wpis to byś wiedział że był praktycznie nieodzowną częścią rytuałów szamańskich w starożytności. To właśnie psychodeliczne właściwości wyprzedzają PONOĆ zioło w tej roślince. 

do tego "Oprócz znaczenia duchowego, niebieski lotos był również popularny ze względu na swoje właściwości lecznicze." Więc podobnie jak "zioło" miał też swoich zagorzałych fanów zarówno w religii, jak i medycynie.

Nie będę broniła czegoś czego nie próbowałam, zapodałam artykuł i z pewnością jeśli już miała bym tego spróbować, to to zapalę ... 
( jeśli chodzi o właściwości rekreacyjne ), jeśli chodzi o Herbatkę, to być może w celach leczniczych czy poprawy snu...na przykład.

Wydaje mi się, że roślinka ma ogromny potencjał, kwestia czy uda się zdobyć dokładnie to o czym mowa oraz przygotować to w odpowiedni sposób - do konsupcji oraz tego czego oczekujemy. Póki co lotos jest w Polsce ( i nietylko ) nielegalny, więc ja nie wiem co się na internetach sprzedaje, może to to a może to nie to...
tak czy inaczej trzeba się do tego dorwać  i zobaczyć co to warte jest .

Trzeba też wziąść poprawkę na to, że to jest natura, to nie buszek - i jeb ... natura działa w swój specyficzny sposób.

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Dead Nightmares - 14.06.2025

horsii 

poczytalem troche o tym i pite moze dzialac slabo, bo nucyferyna i apomorfina dzialaja przeciwstawnie (oczywiscie wszechwiedzacy chatgpt nie napisal tak istotniej informacji, dlatego nawet z tego gowna nie korzystam), takze nie spodziewalbym sie tutaj jakichs fajnych efektow poprzez picie, ale palone w odpowiedniej dawce mysle, ze moze miec potencjal

tylko dawkowanie jesli chodzi o palenie tez dziwne i nie wiem jak mialoby to wygladac, bo mocne dzialanie wedlug psychonaut wiki jest w zakresie 2,5-3g

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - DarkSonia - 14.06.2025

ja tam nie chce gdybac ale czy przypadkiem nie robiło się z tego takich kadzideł pod namioty?
czyli zamiast do lufy to się tym inhalować? stąd te dawki ... trzeba będzie się zagłębić w temat i wgl ciekawe jak to pachnie - jak sie tli...

RE: Niebieski Lotos - ( zapomniana ) Euforia z natury... - Dead Nightmares - 15.06.2025

wapo lub joint sonia, ale czesciej wapo stosuja, podobno potrafi mocno gardlo podraznic i ogolnie drogi oddechowe, w ogole to ciekawe jest to:

Our institution’s in-house UDS by immunoassay assesses for barbiturates, benzodiazepines, cocaine, opiates, amphetamines, cannabinoids, 3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA), phencyclidine, propoxyphene, oxycodone, and methadone. This patient’s UDS was negative.

fragment z artykulu o 5 przypadkach ludzi, ktorzy trafili do szpitali po tym - u zadnego nie wykryto czegokolwiek na testach, a u jedengo mimo, ze zapalil to pijac alko (tak twierdzil), nie wykryto rowniez alkoholu

https://academic.oup.com/milmed/article/188/7-8/e2689/6338457