Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Jedna sprawa.. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Jedna sprawa.. (/showthread.php?tid=5863)

Strony: 1 2 3

RE: Jedna sprawa.. - Czeslawo - 30.07.2025

Maniek 
Odnieś się proszę do tego co napisał Fidel .

RE: Jedna sprawa.. - hulerkfow23 - 30.07.2025

Według mnie nie ma co drążyć tematu. Zrobiłeś co zrobiłeś Fidel i ponosisz tego konsekwencje.

Jestem pewien, że moderacja nie blokuje i nie zamierza blokować ci postów, które mają rzekomo pomoc użytkownikom. Skoro nawet post tasiemcowaty jak ten został zaakceptowany to nie widzę powodu, żebys musiał mieć zdjeta moderację. Nikt Ci tu na złość nie robi, ludzie po prostu pamiętają a moderacja traktuje Cię uczciwie, takie moje zdanie.

RE: Jedna sprawa.. - Maniek - 30.07.2025

hulerkfow23 ma 100% racji - w zasadzie nic dodać, nic ująć. Przede wszystkim Inferno po tym, jak pierwszy odjebał manianę (groźby w stosunku do użytkowników, moderacji, admina czy nawet vendora, współpraca z konkurencją w celu zniszczenia forum i sklepu escobar.store, spamowanie znakami unicode), dostał drugą szansę, jako user Intruzik - wszyscy wiemy jak się to skończyło, czyli robienie burdelu na czacie i w wielu wątkach znakami unicode, zakładanie co chwilę nowych kont, groźby, itp. itd. Dodatkowo potem z innego konta próba wrzucenia w "normalnym" poście/recenzji ukrytego między zdjęciami linka do jakiejś swojej domowej roboty strony phishingowej.

To tak nie działa w ten sposób, że po takich akcjach, po 3 tygdniach ktoś sobie napisze życzenie, że on ma dość moderacji postów i że od teraz będzie się dobrze zachowywać i będzie git. Za takie akcje użytkownik normalnie dostałby bana co najmniej na pół roku, albo całkowitego perm bana i nie byłoby żadnej gadki, ani moderacji postów. Jeśli zobaczymy, że upłynęło ileś tam czasu od momentu nałożenia kary i że użytkownik wykazuje poprawę zachowania to wtedy administracja będzie mogła porozmawiać i pomyśleć o zdjęciu ograniczeń z konta. W przypadku, gdy ktoś nie zgadza się z decyzjami moderatorów, zawsze może napisać skargę do Admina: dopaladmin@protonmail.com 

RE: Jedna sprawa.. - TheEnd - 30.07.2025

A Ja? Jestem grzeczny. Nie chcecie mnie spuścić z kagańca? Na próbę?

Maniek

RE: Jedna sprawa.. - Epsiakos - 30.07.2025

Ogolnie Inferno ciesz sie ze nie dostales Perma albo pol rocznego bana, bo wedlug mnie zasluzyles jak malo kto na takie traktowanie.

TheEnd A byles grzeczny ? Podobno kultowa

RE: Jedna sprawa.. - TheEnd - 30.07.2025

Byłem. Moim zdaniem tak.
Jest progres..Terapia idzie w dobra stronę. Czuję większą empatię do ludzi i zaczynam dostrzegać swoje błędy i wady i cholernie mi z tym źle, naprawdę ciężko.... Bardzo ciężko....
Naprawdę Doktorze. Kurwa nie kłamie przecież?!?!!!!
Przepraszam.... To po tych lekach..zła.dawka dobrana. Ale.z agresją też sobie radzę.. Doktorze.
Mogę o coś zapytać?
Czy za oknem już leży biały puch? Jebanego kurwa NEPu?!!!! 👊🏼😁

RE: Jedna sprawa.. - Fidel - 30.07.2025

[Obrazek: 7487cad872a14cca32cba08e6a9e1c05.jpg]
Niestety dalej siedzę w intruzowni i odpokutuje swoje grzechy.
Kto zna temat piecyka to powinien kojarzyć te pomieszczenie
(30.07.2025, 09:09)hulerkfow23 napisał(a): Według mnie nie ma co drążyć tematu. Zrobiłeś co zrobiłeś Fidel i ponosisz tego konsekwencje.

Jestem pewien, że moderacja nie blokuje i nie zamierza blokować ci postów, które mają rzekomo pomoc użytkownikom. Skoro nawet post tasiemcowaty jak ten został zaakceptowany to nie widzę powodu, żebys musiał mieć zdjeta moderację. Nikt Ci tu na złość nie robi, ludzie po prostu pamiętają a moderacja traktuje Cię uczciwie, takie moje zdanie.

Oczywiście, tylko chciałbym żeby wszystkie posty przechodziły. 

Wiele już nie przeszło. 
Nie wiem który moderator mnie blokuje 
,nie wiem czy inni o tym wiedzą, ale to sobie pisze jakieś takie rzeczy którymi nie szkodzą nikomu a one nie są akceptowane to jest dla mnie dziwne ;/ 
Wiem co zrobilem.
Jesteśmy społecznością czy nie. Bo ja uważam że pisząc ten temat, ja tutaj , Wy, piszemy o tym co było 
Więc tworzymy społeczność, no i super tylko fajnie jak by niektóre osoby brały to na poważnie. doxyou poczytaj, ja otwarcie poleciałem, 0 krytyki.
Czekajcie była taka piosenka 
Nie wiem taka że ze znicze by się szło i po prostu się śpiewa
Takie fajne to było 
A nie mogę sobie przypomnieć 

Na pewno dogram jak się dowiem 
No i słuchajcie no dzięki nie że po prostu tu jestem.
prEciez na dopka nie pójdę bo ja tam nie pasuje, mi tu klimat tylko pasuje.
To jest coś takiego
Póki jestem na forum - napiszę bo zanim zaakceptują moderatorzy to akurat wrócę.

W jakim celu jest działanie czyli powiedziałbym wprost 'zabranianie' plusowania postów osób moderowanych a w szczególności te 2 dwie osoby, właściwie jednej nie licze bo to ja.
Sam dostawałem PW aby unikać rozdawania plusów pewnemu userowi - tylko skoro napisze coś pomocnego, logicznego itd. to dlaczego niemiałbym dać mu plusika?

Wiadomo o co chodzi ale proponuję wzmiankę w regulaminie lub listę osób które nagrody nie otrzymują - niż takie działanie.
Maniek chyba, że to ma jakiś inny cel? Czy możesz mi to wytłumaczyć o co chodzi? 

Ja nie potrzebuje mieć 50-150-1500 albo -22, nawet na pewnym forum zbierałem minusy aby to się świecić na czerwono - ach stare czasy. 
Teraz nasunie się pytanie to po cholere to pisze skoro mogę mieć 0 - czyste konto. A no właśnie skoro tak to działa to mogę bo żadnej różnicy nie będzie - ale jeśli opcja + jest wprowadzona w celu 'nagrody' dla użytkownika, tzw. podziękowania to dlaczego 'prośba na PW o nie dawanie + x userom' - która brzmi jak - no będę bezpośredni, 'masz nie dawać i już'.

Dlaczego tak to interpretuje? No cóż, mało kto odmówi i odmówił prawda? Z szacunku niektórzy, inni żeby się podlizać - różnie. Tylko sprawa wygląda tak iż pod plusy podpieliście nagrody a to w parze nie działa skoro w moderacji jedni mają blokowane a drudzy zakaz plusowania nawet za zajebiście zajebisty post np. recenzję czy cokolwiek.
Nie uważasz *Admin* (mam na myśli wszystkich kompetentnych  do odpowiedzi/reakcji co do tego aby nie pisać non-stop Maniek albo Dopal.org czy Admin, może Epsiakos? Skoro masz możliwości to te pytanie również do Ciebie.) Tylko pytam poważnie a to że nie przepadamy za sobą odstawmy na chwilę na bok.

RE: Jedna sprawa.. - Maniek - 03.08.2025

Bardzo nieładnie, że publicznie wywlekasz PW, które kiedyś w zaufaniu zostało do Ciebie napisane - na drugi raz przynajmniej już będzie wiadomo, żeby nie pisać do Ciebie w żadnej sprawie. Jeśli jakiś użytkownik zakłada kilka kont na forum, to absolutnie nie widzę nic złego, ani nadzwyczajnego w tym, żeby nie dawać reputacji takiemu oszustowi. No i przede wszystkim to była zwykła prośba, a nie jakiś nakaz, więc proszę nie dopowiadać sobie historii i trzymać się faktów. A jeśli chodzi o Ciebie, to jakbyś nie zauważył normalnie dostajesz pkt reputacji od innych użytkowników, bo masz już 11 punktów i nikt nikomu nie sugerował, żeby nie dawać Ci plusów. Na tym zakończę dyskusję na ten temat, bo wszystko zostało już powiedziane. Gdyby były jakieś pytania proszę pisać PW do mnie lub Epsiakos , ewentualnie do Admina - dopaladmin@protonmail.com

RE: Jedna sprawa.. - Rweqerew333 - 03.08.2025

Fajna tapeta - "Access dewed" xD

Zastanawia mnie w jaki sposób komunikujesz się za pomocą CapCut Podobno kultowa

RE: Jedna sprawa.. - Fidel - 04.08.2025

Maniek ta moderacja wygląda tak, że mam zablokowane pisanie nawet do Ciebie o czym wspomniałem tu lub w usterkach do naprawy ale nawet nie sprawdzam bo chcę się wypowiedzieć na temat PW.
Jeśli to inaczej zabrzmiało - i że ten user powinien mieć takie same prawa jak inny to nie. + też dostawać nie powinien masz doskonale rację, przecież ilość + to pewna kwestia zaufania  i to dość dużego - ja nic nie wiedząc o RC sugerowałbym się userem z 120 pkt reputacji niż tym z -5, tylko zauważ, że ja tu bardziej chciałem się dowiedzieć o sobie a powiedz mi gdzie ja miałem to napisać jak wszystko mam poblokowane a adres admina dopiero 1 raz na oczy widzę.
Mogłeś również tego nie akceptować i byśmy na PW to skonsultowali bo ja nie chciałem zadziałać w ten sposób gdyż to działanie było jednym z dwóch, to albo PERM dla niego a jednak zachowałeś się wporządku, jak zawsze zresztą w stosunku do mnie nie raz szedłeś mi na rękę i uwierz, że to nie miało celu taki jaki Ty opisałeś.