Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 (/showthread.php?tid=5884)

Strony: 1 2 3

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - DarkSonia - 02.08.2025

kurvvisko czyLI.... POUŻYWASZ sobie fona do najbl9iższego zejścia baterii --- też spoko  Heart

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - Czeslawo - 02.08.2025

Lifeisbrutal 
Suchy prowiant - zapas na kilka dni, wode, gotówkę, rzeczy na przebranie, telefon powerbank, mapę (klasyczną ! ) listę kontaktów (na kartce + długopis ! )...a i "lewe dokumenty " i gnata ! Wink

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - S-N - 02.08.2025

Mefedron

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - DarkSonia - 03.08.2025

i zgon za 2 dni... bo ciem ruski odjebiom  Heart

[NIE POWTARZAC W DOMU] - Fidel - 03.08.2025

5 butli z gazem [Obrazek: OIP.TYrgl5Fjj7WMfCOwKpVgCgAAAA] zeby odstraszyc przeciwnika [ten typ testowany w piecyku-ma moc],
           ✨✨✨do tego zapalniki ręczne i mniejsze butle - w celu odpalenia-wybuchnięcia tej większej:

Cytat:[Obrazek: 8019959_8019960_8019961_8019962_8019963_...-Group.jpg] / [Obrazek: 100g-Mini-Gas-Bottle-Outdoor-Camping-Gas...nister.jpg]  + [Obrazek: 6971490126508_Fire_Maple_FMS_121_Stove_info_1.jpg]-mega cichy, stabilny bo stoi na podlozu, wolniej gotuje ale jebnie jak z 2 funtowej armaty

oczywiście na ten palnik kładziemy bule alpena 400ml, mniejsze do odpalania większych.
warto polożyc blisko tą co nagrzewa, to powinny jebnąć dwie ale trzeba mieć wprawe i puszka-puszce nie równa

widły dwuzębne do gnoju ([Obrazek: 58b1481e9a606086a1c1f9e7addfb718.jpg]) [kij - 50-70cm dostosowany]+w zestawie również nóż na przedłużeniu, - może być na drugiej stronie kija tego od wideł, +10

areozol neurodepresyjny Sevofluran lub Isofluran czyli typowa narkoza, szybki off:

Cytat:    wezyk silikonowy [1 cm średnicy] rozciągasz go od wlotu,  wsadzić w dziurke lub przez okno/pod drzwi [NIŻEJ TIP]-- do tego rozdzielacz (trójnik- jeden wylot na wprost i dwa lekko na boki bo nie wiemy aby rozpylić całe pomieszczenie w miare rowno
‼️‼️⚠️Sam gaz to nie spray w puszce, tylko ciecz, którą trzeba odparować precyzyjnie.

i ważne -mała pompka USB 5V z powerbanka przepchnie chmure na kilka metrów o wiele szybciej

• TIP: cicha wkrętareczka*+owijamy czymś* z wiertłem ok. 50-80cm gdyby nie było otworu + do drewna - w drzwiach szybciej ale musimy poznać rozkład -na małych obrotach!!!!!! przy końcu powoli aby nie odpadł tynk i obudził ofiary

+ latarke czołowa z podwójną optyką (np. Nitecore. [Obrazek: i-nitecore-czolowa-hc65-1000-lumenow.jpg]oraz+ hybryda latarki punktowej i floodlighta - zamocowanej do wideł dwuzębnych [lżejsze niż 4-5 zębne]

[b]❌☠️☠️☠️Opcje dezercja: - ratunek swojej dupy[/b]
200mg-60tab. ketrel - po 35min 2 paczki opio najmocniejszego ''jak juz nie bedzie wyjscia zeby do niewoli nie trafić,''

To taki początek ale skoro do plecaka to jedzenie i myślę, że koniec miejsca.Plecak nie może być ciężarem tylko praktycznym.
Dla mnie to i tak słabe opcje ale lepsze to niż nic.
Szkoda, że pytanie to nie jest - jak zabezpieczyć swój dom i działkę to wtedy bym mogl sie rozpisac Wink

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - Fidel - 03.08.2025

Mój post jest całkowicie na serio i bym to zabrał, a: 

(27.07.2025, 19:42)Rweqerew333 napisał(a): Gdybym miał tu i teraz się zawinąć:
  • Laptop z zasilaczem 
  • Ładowarka do telefonu
  • Kilka par bielizny
  • Jakieś ubrania
  • Woda
  • Jedzenie

Ulica starter-pack
Laptop i telefon Big Grin 

(27.07.2025, 20:20)Szatan69 napisał(a): Wale szczura wale gruchę idę się wykąpać i zabieram telefon i kasę i zostaje mi jeszcze 10 minut
Telefonem nagrywasz i rzucasz hajsem w przeciwnika mówiąc tańcz kurwo - on zanim ogarnie co sie odjebalo to cie nie ma-praktyczne.

(02.08.2025, 13:10)kurvvisko napisał(a): Tylko i wyłącznie sluchawki z telefonem
Włącz na nim Piosenka Dyktatora Hit*r-feat. Goebbels w pętli Podobno kultowa jedyne co bym zrobił z tym

(02.08.2025, 23:29)S-N napisał(a): Mefedron
Schizy by Cie zabiły szybciej niż wróg przekroczył by granice Podobno kultowa wyobraź sobie 3 wojna a Ty po mefie Tongue 

Dla mnie to nieprzydatne fanty całkowicie Telefon<Latarka, Ładowarka<PowerBank i w celach przeżycia Big Grin  bo nie wiem jak telefon może pomóc czy tam laptop ale to Wasze plecaki a moje zdanie Big Grin pozdro

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - DarkSonia - 03.08.2025

Fidel l ty normalnie z bombą w plecaku chodzić będziesz  Big Grin

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - Fidel - 03.08.2025

DarkSonia jak masz kuchenkę gazową w domu to śpisz obok bomby w takim razie Podobno kultowa 
Moje zastosowania uważam za skuteczne dopóki nie zacznę ich testować, jak wleci post w którym napisałem o iskrowniku i spaleniu drogi ewakuacyjnej oraz budynku jak już będę kawałek od niego na zapalnik.
To jest ciekawa opcja.

Póki co wojny nie ma pomiędzy krajami ale ja mam wojnę z szopami, powoli przejmują nasze województwo, pełno o tym artykułów, te u mnie to już przesadzają bo raz złapałem jednego jak jadł sobie z kotem karme w kuchnii, mam tylko przedsionek - korytarz, drzwi były otwarte, poszedłem do sklepu wracam i patrzę co to za kot taki dziwny (zdarzał się jakiś obcy i taka sytuacja - ale kot).

A 4 dni temu lis dosłownie nos już wsadzał w szpare żeby mnie nie było to też pewnie by wlazł sobie, może nie na łóżko i w kime ale obczaić teren po kawałku to napewno.
Więc iskrownik oraz butle będę testował na próbie spalenia szopa albo przynajmniej przypalenia, jak pod ciśnieniem wyleci benzyna z rurki a przy iskrowniku w tym czasie ulotni się gaz, gaz bedzie już palić w tym czasie szop zostanie oblany benzyną i kawałek jego trasy - w 2 strony po kilkanaście CM aby płonęło - benzyna tak szybko zajmuje, że jak by jechał na hulajnodze elektrycznej kukirin g2 pro i był oblany beną - przejechał przez palący się pasek to i tak się zajmie.

Muszę jeszcze przemyśleć ten plan żeby szopa nie spłonęła zamiast szopa a ten obok będzie stał i się śmiał jak zawsze [Obrazek: raccoon-the-little-on-camera-is-screamin....jpg!bw700]
To są bardzo mądre zwierzaki, do klatki to on już nawet nie podchodzi, przechodzi obok i prosto do śmietnika i se myśli co za człowiek żałosny myśli że się nabiore.
Ja nie wiem, stawiałem to nigdy go nie było, nigdy, raz prawie widziałem akcje ale było to w zasadzie jak już uciekał a żarcia pusto na zatrzasku.

Pewnie mają jakieś collabo i jeden trzyma drzwiczki żeby się nie zatrzasnęły a drugi mięso mu podaje i idą, a na koniec zatrzaskują klatke i się śmieją Podobno kultowa niech kmini jak....
Jedyne co to 2 koty złapałem i to na raz...

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - JureKiler - 03.08.2025

Woda konserwy radio podstawowe leki,  a i kota na plecy zapomniałbym <3 i tak myśle że ludzie z miasta Maksymalnie poradziliby sobie 2 tygodnie. To co jest w sklepach maksymalnie znikłoby do 2 tygodni i co później?

RE: Dostajesz plecak i 15 minut – musisz się spakować i wyjechać. Co bierzesz? 27/07/25 - Meeow69 - 03.08.2025

Czarne 30 cm Dildo