Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Wątek: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 (/showthread.php?tid=6019)

Strony: 1 2 3 4

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - doxyou - 24.09.2025

Ahhh, a miałem nadzieję na populistyczne gadki typu: 
"ważniejszy jest charakter niż wygląd zewnętrzny"

Na szczęście nie mamy tu lewaków. Podobno kultowa

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - kurvvisko - 24.09.2025

doxyou charakter jest bardzo ważny, jednak coś nas musi do tej drugiej osoby przyciągnąć i jest to jakaś cecha fizyczna, reszta przychodzi dalej.

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - doxyou - 24.09.2025

kurvvisko 
Dokładnie to o czym mówisz miałem na myśli i dlatego też w ten sposób sformułowałem pytanie ("w pierwszej chwili") - bo chciałem zobaczyć czy mamy tu populistów. Podobno kultowa

Dokładnie tak jak mówisz - żeby nawiązać jakąkolwiek interakcję w tym kierunku osoba ta musi jakkolwiek zwrócić czymś na siebie uwagę, cokolwiek by to nie było. Wzork to pierwszy zmysł, którego używamy w takich sytuacjach.

Niektórzy niestety zbyt bardzo chcą dopasowywać się do trwających trendów/poprawności politycznej, fajnopolaków itd.

Na szczęście nie zawiodłem się! Big Grin

Pozdro.

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - DrakoMalfoy - 27.09.2025

Tak jak w piosence lubię duże dupy i płaskie brzuchy Big Grin

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - Konrad Curze - 04.11.2025

Zapewne strój, jak on się prezentuje, co się na niego składa, dobór kolorów, styl w jaki się wpisuje etc. jest to część wyglądu najbardziej widoczna i najbardziej obszerna.

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - EmStO - 04.11.2025

Zachowanie, wygląd i stylowka ✌️

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - DarkSonia - 28.11.2025

Na oczy Big Grin

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - DrakoMalfoy - 28.11.2025

DarkSonia mam nadzieję że lubisz niebieskie Big Grin

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - Konrad Curze - 28.11.2025

Oprócz samego wyglądu, stylówki i innych przymiotów bardziej fizycznych zwracam dużą uwagę na brzmienie głosu, dobór słownictwa, ton, barwę etc. Właściwie tego typu pierwsze wrażenie oparte na ocenie brzmienia głosu i najbardziej widocznych aspektów fizycznych jest stosowane też podczas poznawania mężczyzn.

RE: Na co w pierwszej chwili zwracasz uwagę u płci przeciwnej? 21/09/25 - Olan - 28.11.2025

Czy ktoś trzyma zdrowy dystans, czy jest kulturalna ta osoba i czy miła i prawdziwa, życzliwa i autentyczna.