![]() |
|
Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Redakcja (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=61) +--- Dział: Pytanie dnia (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=63) +--- Wątek: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 (/showthread.php?tid=6651) |
RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Kapitan - 12.05.2026 Czasami tak RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - DarkSonia - 12.05.2026 tak na cancer fajters,....CI CO ODDAJĄ 100% DZIECIOM POCZEBUJONYM!!!!
RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Konrad Curze - 14.05.2026 DarkSonia Nie mam bladego pojęcia, czy jest to ironizowana wypowiedź czy też po prostu ironia / sarkazm xd. RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - DrakoMalfoy - 15.05.2026 Jak mam coś wolnego i coś mnie ruszy to pomogę zazwyczaj zbiórki na zwierzaki bardziej mnie ruszają ale dzieciaki też RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - DarkSonia - 15.05.2026 (14.05.2026, 01:55)Konrad Curze napisał(a): DarkSonia Uważam Konrad Curze że jesteś osobom bardzo inteligentną ( pomijając ćpanie, no bywa... taki nasz urok ) i chyba wiesz co chciałam przekazać tym wpisem
RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Konrad Curze - 15.05.2026 DarkSonia Serio nwm - takie są uroki komunikacji za pomocą słowa pisanego, że część niuansów zanika. Caps lock, pewne zbieżności z "mam horom curke" mogłyby być odczytane jako ironia wymierzona w działalność charytatywną (w przypadku tej zbiórki oczywisty charity washing a ogólniej zabawę w filantropię motywowaną ulgami podatkowymi), ale równocześnie może być to najzwyczajniejsza wypowiedź, ale bez nuty ironii albo może być ironicznie stylizowana wypowiedź, ale znaczenie ma być literalne (lecz trochę zdystansowane)... Opcji jest trochę a z uwagi na brak takich wskazówek jak ton głosu, mimika, mowa ciała etc. ciężko jest finalnie orzec. RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - DarkSonia - 15.05.2026 ok... mam po prostu swoje zdanie na temat fundacji, zwłaszcza tych "wielko medialnych" i to całe pierdolenie że "wszystko idzie na dzieciaki", kiedy wystarczy spojrzeć na sprawozdzanie finansowe danej fundacji tudzież też którą zaznaczyłam... i mamy czarno na białym ile procent idzie na te... dzieciaki. Pomijam fakt, gdzie faktycznie pieniądze lecą do potrzebujących osób, to w większości przypadków i tak taka fundacja jest traktowana jako fajna wirówka pieniędzy pod zasłoną chorych i pokrzywdzonych. no i tyle. RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Konrad Curze - 15.05.2026 Mądrze prawisz - jeszcze pół biedy jak zasłoną mają być ci chorzy i biedni. Przypomnę tylko, że OpenAI miał być non profitem albo o fundacjach, które w rzeczywistości są grupami lobby'ingowymi (tylko z bonusową ulgą podatkową). RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - DarkSonia - 15.05.2026 Wiesz, z jednej strony jeśli w Zarządzie jest ktoś o dobry sercu... istnieje duże prawdopodobieństwo, że taka fundacja pomoże wielu osobom, zwłaszcza tym których na leczenie po prostu nie stać. Tylko że w większości tego typu "agencji" zasiadają biznesmeni, którzy wiedzą co robią, dla formalności "pomogą kilku ludzikom" porobiom z nimi focie, wrzucą to na WWW z uśmiechniętymi twarzami i mamy psychiczne "jest spoko" ..."oni rzeczywiście pomagają" ..."ta fundacja jest ok" Wiesz nie chce rozliczać cancer fighters i ich ostatniej akcji... bo w sumie no jeszcze nie wiemy jak tam się z tego rozliczą, na razie jest wszystko w toku, a ja nie chcę tu wróżyć z fusów - i bardzo chcę aby przełamali tę bariere "zrobimy ludzi w chuja udając jesusków maryjków ale nowe porshe juz czeka do odbioru" na "w końcu możemy pomóc większej ilości osobom" ... serio 3mam kciuki. RE: Wpłacasz pieniądze na zrzutki/akcje charytatywne? 12/04/2026 - Konrad Curze - 15.05.2026 Tak czy siak jest to dla nich marketing i nawet jeśli co do grosza pójdzie na te dzieci, to im się czas włożony w to zwróci medialnością całej akcji... ale wystarczy tego cynizmu na jeden dzień - dobrze zrobili, może nie załata to 20+ miliardów dziury w budżecie na NFZ, ale zawsze jest to coś. |