Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: DOPAL.ORG (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Pomysły i sugestie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. (/showthread.php?tid=865)

Strony: 1 2

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Harnas - 18.07.2022

Przecież pisze ci że działa czasem niektórzy proszą o pw danego sklepu czy czegoś bo skąd mają znać pełną nazwę nie każdy zaczynał od tego typu stron PAmietaj! "Nie który mół nie pamięta jak był cielaczkiem" zamiast uczyć każdego co i jak w tych tematach to mam wrażenie że każdego jecie w każdym poscie

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Kajabuza - 19.07.2022

Stąd pomysł o tym, żeby, zamiast "jeść" kogoś/zamiast jedzenia Moderator machnął taką rameczkę czasami kulturalną, żeby nakierować zagubione na forum, nowe osoby, żeby zamiast widzieć, że ich komentarz zniknął bez śladu miały szanse dostać wskazówkę Big Grin

Zresztą Maniek w pierwszym poście pod wątkiem wspomniał, że z Adminem to będzie musiał przemyśleć jak to załatwić jak tak patrzę dzisiejszym punktem widzenia. Smile

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - kot_kreskowy - 19.07.2022

(18.07.2022, 17:08)Maniek napisał(a): Gdybym miał tutaj moderować "twardą ręką" i miał usuwać WSZYSTKIE mało merytoryczne posty i karać za nie, to połowa postów by już dawno poleciała, a druga połowa userów by wylądowała na innym forum. A nie o to w tym wszystkim chodzi...

Poza tym mylisz pojęcie szeroko rozumianego spamu, a posta, który ma niewielką wartość merytoryczną. Jeśli ktoś odpisuje w "wiadomościach" jakieś swoje spostrzeżenie odnośnie newsa i jest to krótki wniosek i mało merytoryczny, to nie jest to wtedy spam. Natomiast wartość taki post ma często bardzo małą, a czasami żadną.

Zgadzam się. Nie o to w tym wszystkim chodzi.

Co nie zmienia faktu, że kolega @"M100" mógłby się nieco bardziej wysilić w pisaniu postów a w SZCZEGÓLNOŚCI  w pisaniu recenzji produktu, który wygrał w konkursie, bo z pisaniem recek konkursowych część  osób jest na bakier, nie tylko on. W regulaminie cotygodniowego konkursu jest jasno napisane, że wygranego prosi się o napisanie recenzji wygranego produktu. 
Poza tym, napisanie owej recki, to po prostu zwykła wdzięczność i przyzwoitość.
Nikt tu nie wymaga pisania opowiadań, tak jak to robi pewien zapchlony kot Podobno kultowa ( ja tak piszę, bo lubię i nic mi nie zrobicie Tongue ) , no ale poświęcenie 10 minut na skromny i szczery opis substancji to chyba nie jest jakaś niewyobrażalna katorga...
Założenia cotygodniowego konkursu na najbardziej aktywnego forumowicza są dla mnie jasne i klarowne. Są to promocja forum oraz przyciągnięcie nowych użytkowników. 
I bardzo dobrze Smile Niech forum się rozwija, bo w naszej branży WIĘCEJ ZNACZY LEPIEJ

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Pazyfea - 23.07.2022

Raul dobra robota Kajabuza gratki za dobry pomysl Big Grin

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Kajabuza - 23.07.2022

Pazyfea dzięki. Mam swe obowiązki, tu muszę czuwać. Zajmij się sobą a może Ci się udać. 🤗

Maniek coś mówił, że nie w Jego gusta trafia kolor itp itp a ja od razu INDYWIDUALIZM ❤️❤️❤️

I wizja, że każdy może sobie swoją własną ramkę "zaprojektować" wedle widziniedźwiedzie Podobno kultowa Wiadomo tak, żeby mieściła się w ramach nie tylko rozsądku xd

Swój pomysł dedykuję każdemu malarzowi płuciennemu. 🤭

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Pazyfea - 23.07.2022

Tak wgl zajebiscie wyglada to wyroznienie postu ktory ma duza ilosc reputacji xD

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - voice.of.voiceless - 23.07.2022

i tak w ogole to przestancie jeden z drugim chołota napierdalac spam co tydzien w dziale wiadomosci, jak sie zbliza jebana niedziela, za kazdym razem, tydzien w tydzien im blizej weekendu tym bardziej wzrasta tendecja klepania bezsensownych postow we wspomnianym wyzej dziale

plucie w morde escobara

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - Kajabuza - 23.07.2022

Pazyfea jako iż muszę się wykazać ze względu na pewne decyzje Góry podpowiadam:

Mogłeś edytować poprzedni post i tam dodać opinię o wyglądzie ramki gdyż ta zaśmiecajka wyżej nie była odpowiedzią na poprzedni post chodźby w małym stopniu. Narazie przyznaje upomnienie jako iż ostatnio zachwalałeś racuszki mojego wykonania.

Wypadało by dać plus razy kilka Raulowi. Yalas, ja już daliśmy!!!

RE: Spamerzy i chińskie metody wychowawcze. - mackbeath - 26.07.2022

I don't think that's possible and it's not in the moderators' power to control it.