Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
4-MMC - Opinie o produkcie - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Działy partnerskie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: High-Life.market (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=77)
+--- Wątek: 4-MMC - Opinie o produkcie (/showthread.php?tid=4911)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Czeslawo - 23.10.2025

(23.10.2025, 07:30)laro napisał(a): Mi nie trafił mi się gorszy sort, dostałem 4cmc a nie 4mmc, może inaczej spróbuje Ci to opisać, jakie mam przypuszczenia, to tak jak byś wział składniki na schabowego z ziemnikami i mizerią i chciał z tego zrobić sushi, tak samo może być z tym 4mmc, jak zostały składniki wzięte pod 4cmc to nie wyjdzie z niego 4mmc. Nie jest to sprawa sortów.

Słuchaj, twoja opinia jest trochę zastanawiająca, dwa miesiące temu zamawiałeś i testowałeś, ale nic nie napisałeś.

W większości wypadków, gdy człowiek jest wkur*iony, to pod wpływem emocji pisze na forum lub do sklepu, 
aby wyładować emocje i ewentualnie coś sobie wyjaśnić.

Ty czekasz 2–3 miesiące i piszesz definitywnie, że to nie Mefedron, a według Ciebie 4-CMC… 
stwierdzasz to po spływie i po działaniu.

Ok, no jest to jakaś argumentacja, ale… patrząc na całość z zaangażowaniem Ciebie tutaj, to tworzy, to trochę mgłę z pogranicza braku wiarygodności /wiarygodności.

Czy pomyłka się może zdarzyć – TAK, czy zrobiłeś coś w celu wyjaśnienia ? Mniemam, że NIE.

Choć kontakt ze sklepem jest tylko w nocy, to jak napiszesz "co i jak”, to uzyskasz zapewne satysfakcjonującą odpowiedź pod warunkiem, 
że z kulturą i bez chęci 'wymuszenia czegoś za coś” skontaktujesz się ze sklepem.

Gość nie jest wyjątkowo rozmowny– nie pisze esejów na stronę A4, ale jest zajebiście konkretny i profesjonalny, więc proponuję rozwiązania standardowe, aby nie tworzyć niepotrzebnego zamieszania.

Nie wiem, jak było, dlatego kontaktuj się z High-LifeMarket 

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - laro - 24.10.2025

Wg. tego co piszesz wychodzi na to, że Vendor jest ostatnim winnym, tego, że zamiast 4mmc przychodzi 4cmc. Ja muszę pisać wyjaśniać, też w odpowiednim czasie, najlepiej pewnie też jakbym miał konto 10 lat i odpowiednio wysoki stopień, wtedy byłbym wiarygodny. Po próbie wyjaśnienia podobnej sytuacji, która miała miejsce ok pół roku temu z Escobarem, która nic nie dała, stwierdziłem, że nie ma to sensu, dlatego nie pisałem, ale dobrze, żeby nie było napiszę do High-LifeMarket. Dodam, że zamawiałem od High-LifeMarket także dwa inne specyfiki, do których nie mam zastrzeżeń, recenzje dodałem do odpowiednich działów, odnośnie Twojego powątpiewania w moją wiarygodność. Odnośnie mojego zaangażowania tutaj, co mają powiedzieć ludzie, którzy zakłądają konto zamawiają i na tym kończy się pisanie na forum, nie każdy ma na to czas, ciekawy jestem jak tam wygląda zgodność tego co zamawiają z tym co dostają.
Odezwałem się do Vendora, dostałem odpowiedź, że późno na jakiekolwiek wyjaśnianie, bo wysyłka była już jakiś czas temu, spoko, jak najbardziej to rozumiem. Co nie zmiania faktu, że dostałem co dostałem. Chyba forum powinno słuzyć dzielenie się doświadczeniami i opiniami. Jak Vendorowi zależy to może zadbał by o to, aby nie było pomyłek przy wysyłce, aby produkt był tym czym ma być, a nie to potem na odbiorcy spoczywa ciężar wyjaśniania i proszenia się, jakaś hujnia, żeby nie nazwać tego inaczej. Może są Vendorzy, którym, nie zdarzają się takie "pomyłki".

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Czeslawo - 24.10.2025

laro 
Tak jak Ci napisałem, nie wiem, jak było, ale wyobraź sobie, że zamawiasz z Glovo/Uber Eats zakupy: 
kefir 1,5% 4000 ml, mleko UHT 1 l 1,5%, oraz ser biały twarogowy 200 g półtłusty.

Kefir Ci smakuje – jest zgodny z zamówieniem. Mleko UHT – jest zgodne z zamówieniem. 
Natomiast po przyjeździe kuriera, zamiast twarogu otrzymujesz ser feta, – gramatura jest zbliżona, ale jest to inny produkt.

Nie składasz reklamacji w tym momencie, a zazwyczaj masz na to tylko kilka godzin. 
Po kilku miesiącach kontaktujesz się z obsługą, mówiąc, że wprawdzie ilościowo i pod względem gramatury się zgadzało, 
ale ser pomylono dwa miesiące temu.

Zapewniam Cię, że 99-100% szans na odzyskanie pieniędzy jest nikła, ponieważ nawet paragon fiskalny może potwierdzać poprawność produktu, a fizycznie otrzymany produkt inny,  jest trudny do udowodnienia po tak długim czasie jak było, wręcz niemożliwe.

Dlatego po błędnym zamówieniu należy złożyć reklamację przez aplikację, dołączając opis problemu, zdjęcie błędnego produktu oraz ewentualny skan paragonu. Czas na reakcję jest ograniczony do kilku godzin.

Wracajac do High-LifeMarket 
W przypadku sklepu masz w regulaminie zapis: 

9. W przypadku problemów z paczką lub dostawą, rozpatrujemy reklamacje indywidualnie.

W przypadku pytań dotyczących procesu zamówienia, reklamacji lub innych kwestii prosimy o kontakt pod adresem kontakt-highlife@proton.me
. Wiadomość musi zostać zaszyfrowana za pośrednictwem privnote.com lub temp.pm. Wiadomości e-mail niezaszyfrowane lub zawierające załączniki zostaną usunięte bez czytania.

Każda ze stron musi zapewnić spełnienie warunku umowy/dostawy/odbioru, na którą się zgodnie umawia przed zakupem.

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Forsik1910 - 24.10.2025

Zalecam czytac forum i patrzec na daty postow  i potem zakupic.

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - laro - 25.10.2025

A potem choćby była to środa przed południem, testować bo czas na reklamację to tylko kilka godzin  Smile
W sumie nie ma żartów, trzeba cały proces solidnie zaplanować.

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Klefedron12345 - 25.10.2025

Obecny sort lepszy od tego co niedawno pokazywała Dark Sonia. Łatwo kruszące sie sople Smile

Edit:
Oczywiście biały, miejscami lekko przezroczysty.

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - JureKiler - 25.10.2025

@up też dostałem sople tylko że mini a nie takie jak u pablita nawet spoko to było

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Fidel - 25.10.2025

(24.10.2025, 15:03)Czeslawo napisał(a): laro 
Tak jak Ci napisałem, nie wiem, jak było, ale wyobraź sobie, że zamawiasz z Glovo/Uber Eats zakupy: 
kefir 1,5% 4000 ml, mleko UHT 1 l 1,5%, oraz ser biały twarogowy 200 g półtłusty.

Kefir Ci smakuje – jest zgodny z zamówieniem. Mleko UHT – jest zgodne z zamówieniem. 
Natomiast po przyjeździe kuriera, zamiast twarogu otrzymujesz ser feta, – gramatura jest zbliżona, ale jest to inny produkt.

Nie składasz reklamacji w tym momencie, a zazwyczaj masz na to tylko kilka godzin. 
Po kilku miesiącach kontaktujesz się z obsługą, mówiąc, że wprawdzie ilościowo i pod względem gramatury się zgadzało, 
ale ser pomylono dwa miesiące temu.

Zapewniam Cię, że 99-100% szans na odzyskanie pieniędzy jest nikła, ponieważ nawet paragon fiskalny może potwierdzać poprawność produktu, a fizycznie otrzymany produkt inny,  jest trudny do udowodnienia po tak długim czasie jak było, wręcz niemożliwe.

Dlatego po błędnym zamówieniu należy złożyć reklamację przez aplikację, dołączając opis problemu, zdjęcie błędnego produktu oraz ewentualny skan paragonu. Czas na reakcję jest ograniczony do kilku godzin.

Wracajac do High-LifeMarket 
W przypadku sklepu masz w regulaminie zapis: 

9. W przypadku problemów z paczką lub dostawą, rozpatrujemy reklamacje indywidualnie.

W przypadku pytań dotyczących procesu zamówienia, reklamacji lub innych kwestii prosimy o kontakt pod adresem kontakt-highlife@proton.me
. Wiadomość musi zostać zaszyfrowana za pośrednictwem privnote.com lub temp.pm. Wiadomości e-mail niezaszyfrowane lub zawierające załączniki zostaną usunięte bez czytania.

Każda ze stron musi zapewnić spełnienie warunku umowy/dostawy/odbioru, na którą się zgodnie umawia przed zakupem.

Należy się zaktualizować E-mail w tym regulaminie, wystarczy dodać jedna opcje, pozdrawiam Wink

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - Forsik1910 - 08.11.2025

jak mefedron teraz tu ? porównania do cebulki jakies ?

RE: 4-MMC - Opinie o produkcie - DarkSonia - 17.11.2025

[Obrazek: 4m.jpg]

Recenzja 4MMC [ nowy rzut ]

wygląd:
Zbita gruda kryształów o różnych kształtach, dość drobne.
Ogólnie towar wygląda na pierwszy rzut oka bardzo dobrze. Czysto.
Przewaga mlecznych, ale znajdzie się też wiele przeźroczystych i kilka szarawych.
Nie dopatrzyłam się nic żółtego albo czegokolwiek co by podążało w tę barwę.

Zapach:
w skali 1-10 intensywność określiłam bym na 3 ... może lekko 4
gdzie dla przykładu 3CMC pachnie w w tej skali na mocne 9.
Pachnie chemicznie, bliżej nie określoną nutą zapachową.
Nie jest to zapach "typowego mefa" >czyt. takiego co "kiedyś".

Smak: 
Bardzo gorzki, cierpki. 
Delikatnie piecze.
w skali 1-10 ... daję 3 ... serio delikatnie - to pieczenie nawet mi się podoba.
gdzie dla porównania 3CMC ... to mocne 8.
4CMC (subiektywnie) zdecydowanie najmocniej piecze z sortów od vendora tu daję 10.

Porównuję to wszystko bo wiem, że każdy ma inne upodobania lub miał do czynienia z jakimikolwiek z wymienionych odczynników od vendora. Jakiś tam obraz to daje.

Testy:
Przebiegły dość pozytywnie. Bez dziwnych akcji czy reakcji organizmu.

Dawki w okolicach 200mg rozpoczynały działanie po ok 5 min.
Trzymały sporo... nawet do 1:30 godz z czego peak główny to okolice 30min ... a potem bardzo delikatnie schodzi.

typowe działanie to:
- rozluźnienie
- wewn. spokój
- lepszy odbiór muzyki
- empatia

dorzucałam 5x i 5x każda dorzutka była spoko, działała i dawała zakładany stan.
Wiadomo, żadna nie powtórzyła 1 lajna ale nie mam powodów do narzekań. Działanie naprawdę b.spoko.

Ten rzut w porównaniu do poprzedniego ( tego żółtawego ) to niebo a ziemia.
Przepaść jest zarówno w samym odbiorze wizualnym, jak i samym działaniu.

Produkt uważam za bardzo udany, który z pewnością zadowoli niejednego fana mefedronu.
Jakbym się miała do czegoś przyczepić to produkt mógłby się nieco lepiej kruszyć
- nie jest to kamień jak 3CMC ale trochę zabawy z tym jest.

Moja ocena końcowa mocne 9/10.

pozdruFFka. Heart