Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Nowości ze świata RC - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Nowości ze świata RC (/showthread.php?tid=2930)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: Nowości ze świata RC - Lukas1985 - 06.05.2025

(05.05.2025, 07:32)TheEnd napisał(a): Zauważyłem u jedno z Vendorów na innym forum
2-ME-PIHP. Na necie znalazłem kilka recek. I ktoś to porównuje do cracku. Potężne działanie ale bardzo krótkie. 
Skoro takie dobre to kurde co by było gdyby pojawilo się 2-me-pvp lub 2-me-php? O 2-me-mdpv nawet nie wspominam  Big Grin

Podstawnik na drugim miejscu na fenylu wręcz może osłabić działanie pirolidynoketonow. 
Ps. Mniej stron reklamowych czytaj.

RE: Nowości ze świata RC - horsii - 06.05.2025

Mniej stron reklamowych to jedno... a drugie, to nie łapiesz że to porównanie pirolidynokatynonów do cracku, to takie porównanie bardzo ogólne, nawet w chuj, takie bardziej dla "laików" żeby sobie mogli mnie wiecej zwizualizować typa po buchu z alfy na podstawie tego jak kiedys jego kolega palił crack a on oglądał? Tak samo kurwa 3-cmc jest podobne do mefedronu i mdma. Taki to typ porównań.
Charakterystyka jest taka - bierzesz bucha, szybko wchodzi, jeb w łeb, nieogar, sroga pizda do 30min i nara, koniec zabawy. 
TheEnd 
2-me-pihp to nie jest nic wybitnego, w gruncie rzeczy to jest to rozczarowujęce gówno które wrażenie to chyba robi tylko na jakichś ludziach co pół roku temu odkryli RC, to wiadomo ze takiego człowieka co jeszcze nie zdążył sobie rozpierdolic głowy, to wyklepie srogo nawet i taki podstawiay pihp. tak samo jak pół reddita, co wczoraj odkryło zamawianie RC i jakieś 2-mmc rozpierdala im głowę podczas gdy koledzy z osiedla niedowierzają gdy widzą że koleś nie musi brać grama na raz, ani nawet pół, żeby mieć czape Podobno kultowa 
izomery pozycjonalne z metylem na 3 i 4 poz. to rownież nic ciekawego. 
wszystkie pihpy podstawiana na benzenie - niewazne czym, metyl etyl fluor brom chlor metoksy itd. co tam sobie wymyslicie, tonie szkodzi, dopóki to cos innego niz 3,4-metylenodioksy, to efektem bedzie cos gorszego od pihpa, zarówno w kwestii zmniejszonej mocy jak i wiekszych uboków. jak bardzo gorsze to już zależy, ale uogólniając to od "no czuc że to słabsze troche" do "kurwa oddawaj pieniądze chuju jeden".
zaden alfiarz nawet nie taki hardkorowy pojebany tylko taki raz na jakiś czas, w życiu by sie tym nie zadowolił. ja bym tego nie dał w życiiu komus kto miał styczność z pihpem normalnym (albo już w ogóle z chińskimi pihpami sprzed 8 lat) bo bym go tylko zdenerwował Podobno kultowa nie mówie nawet o ludziach co lubia sobie a-pvp zapodać.

Nie wiem co ty czytasz i gdzie, że masz takie informacje o tym jakie to dobre, ale jakby tak faktycznie było, to by wszyscy to wpierdalali po taniości i każdy byłby zadowolony. U chińczyków od ręki od producenta jest 1 kg za 12 000 pln, a jak weźmiesz tego z 20 kg to już w ogóle płacisz jakies smieszne pieniądze. Ciekawe czy po 50 kg to te chinczyki same zaczynaja ci dopłacać aż żebys to zabieral od nich Podobno kultowa  

2-me-PVP o którym pisałeś  - to to juz było i to tyle lat temu, i też nie zawojowalo świata, sytuacja podobna tylko troche mniej chujowe.
w sumie dobrze, że wszystkie b-k lecą pod młot w NL, kurwa sie skoncza jakieś wykręty dziwne z 30 % mocy pihpa - co lepsze b-k (a-pvp, 4-mmc itd) przneniosa sie na tora i tyle bedzie delegalowania, zuplenie jak u nas.

RE: Nowości ze świata RC - horsii - 09.05.2025

Jak już chyba wiemy niemcy to dosć pomysłowe bestie Podobno kultowa Szczególnie co do wymyślania RC które byłyby u nich legalne, co jest bardzo zauważalne w ostatnich latach.

[Obrazek: image.png]

Tak wiec nie powinno nikogo dziwić że u naszych sąsiadów pojawił się nowy RC który jakimś cudem jest u nich legalny - jest to stymulant, 3-FPO.

IUPAC: 5-((3-fluorophenyl)(piperidin-2-yl)methyl)-3-methyl-1,2,4-oxadiazole

Substancja ta nie ma nic wspólnego z 3-FPM (3-FPH) oraz także zdaje się nie mieć hic wspólnego z "4-FPO" które przed laty było dostępne, było ono zwyczajnie jakimś odpadem produkcyjnym który miał być z kolei jakąś pochodną 3/4-FPM (która okazała się zwyczajnym gównem i przeszła bez większego echa).

To 3-FPO jest analogiem metylofenidatu, a dokładnie to 3F-MPH. Niestety o 3F-MPH  nie wiadomo zbyt wiele, jeśli możemy w ogóle powiedzieć że wiadomo cokolwiek. Najprawdopdobniej 3F-MPH byłoby odrobinę słabsze niż 4F-MPH, ale na tym właśnie (najprawdopodobniej trafne) przypuszczenia się kończą, bo zwyczajnie brakuje danych. Ale to nie wszystko, ciekawie robi się dopiero teraz:

3-FPO to 3F-MPH w którym element strukturalny w miejscu beta, czyli ta całość z estrem metylowym, została zamieniona na oksadiazol. Czegoś takiego jeszcze nie było w żadnym stymulancie który pojawił się do tej pory na rynku. Niektórzy widzą tu podobieństwo do A-D2PM czy 2-DPMP. W wypadku metylofenidatu i jego prostych pochodnych, jego łatwo metabolizowalny element z estrem metylowym dość szybko skutuje powstaniem nieaktywnego metabolitu (kwasu rytalinowego), tutaj pierscień oksadiazolowy nie jest do zmetabolizowania przez estrazy dlatego przypuszcza sie że zwiazek ten bedzie mieć znacznie dłuższy czas półtrwania niż metylofenidat czy jego fluorowane pochodne. Może, również podobnie jak np 2-DPMP mieć znaczne opóźnienie w czasie w którym rozpoczyna sie działanie i moze ono nie byc wyczuwalne tak intensywnie i tak szybko jak w przypadku MPH, co poskutkowałoby związkiem który chwile sie rozkręca, ale działa bardzo długo mając czas półtrwania nawet kilkunastu godzin.

Póki co, wiadomo tyle i niewiele więcej. Brak opisow doswiadczen i tym podobnych. Jak z czasem pojawi się na temat tego związku wiecej informacji to je wrzucę.

RE: Nowości ze świata RC - Lukas1985 - 10.05.2025

(06.05.2025, 07:30)horsii napisał(a): 2-me-PVP o którym pisałeś  - to to juz było i to tyle lat temu, i też nie zawojowalo świata, sytuacja podobna tylko troche mniej chujowe.
w sumie dobrze, że wszystkie b-k lecą pod młot w NL, kurwa sie skoncza jakieś wykręty dziwne z 30 % mocy pihpa - co lepsze b-k (a-pvp, 4-mmc itd) przneniosa sie na tora i tyle bedzie delegalowania, zuplenie jak u nas.

Jak przykład Niemiec pokazuje to próby będą. I to zawsze. To jest za duży rynek, żeby go odpuścić ot tak. Ja się cieszę, że od paru lat ten rynek mam w głębokim poważaniu, już nawet nie śledzę tego co się pojawia. Przestałem po tych wszystkich Bu, Ku, Sru. Sama idea RC to gów*o opakowane w ładny papierek. 

Substancje narkotyczne opakowane w jakas iluzje legalności i mniejszej toksyczności. Jedyne co z tej iluzji zostało to relatywnie czysty towar w porównaniu do większości klasyków choć na pewnym etapie dużo łatwiej było o dobrą kokainę niż o dobre cmc - że tak wspomnę re wszystkie kolorowe sorty.
W czasach kiedy ja się w to bawiłem to też postrzeganie tego było inne. Dużo substancji które teraz są postrzegane jako slabiaki niewarte uwagi wtedy były odskocznia od mmc czy alf. Nikt już dziś nie pamięta o fenmetrazynach czy ipph. 
Szkoda. Ale spokojnie, prędzej czy później znów rynek się zmieni.

RE: Nowości ze świata RC - Czeslawo - 10.05.2025

Lukas1985 
Pamiętam doskonale ipph, z 5 lat temu miał min. Pred.
Nie był to mój faworyt, kuzyn tej substancji był mi zawsze bliższy.  Wink

RE: Nowości ze świata RC - horsii - 10.05.2025

U chińczyków pojawiło sie 2-keto-PCP (O-PCP)
[Obrazek: image.png]
iupac: 2-phenyl-2-piperidin-1-ylcyclohexan-1-one

Na razie brak jakichkolwiek informacji.

RE: Nowości ze świata RC - doxyou - 16.05.2025

W sklepach RC pojawił się kolejny analog alfy.
"A-BPVP"
4-bromo-α-pirolidynowalerofenon
C₁₅H₂₀BrNO

Ze swoją wiedzą w zakresie chemii ze wzoru umiem wyczytać tylko tyle, że w strukturze obecny jest brom, którego nigdy wcześniej nie było Podobno kultowa 
Żadnego info na temat tego ciulstwa u żadnego wujka szperacza wyszukiwacza nie ma.
Ale pewnie jak koń się obudzi, to coś znajdzie Podobno kultowa

RE: Nowości ze świata RC - Lukas1985 - 21.05.2025

Alfa źle znosi halogeny. Chloro pvp się nie sprawdziła i broni też się raczej nie sprawdzi. Zresztą bromoapvp już była i nie znalazła klientów.

RE: Nowości ze świata RC - horsii - 22.05.2025

@"M7G9O" to 4 br pvp to gówno zsyntezowane na szybko w nl żeby sprzedać przed blanket banem. Wczesniej nikt nigdzie tego nie robil bo po co, było pelno innych pirolidynoketonow na rynku. Nie znajdziesz za duzo na temat tego, bo po prostu nie ma informacji - zresztą co tu znajdować... bardzo srednia alfa typu 4cl-pvp i tyle.

RE: Nowości ze świata RC - horsii - 25.05.2025

Pojawiają sie jakieś pojebane pochodne mitragyniny inne niż 7-OH i ta druga pseudoindoksyl cośtam.

MGM-9: https://sci-hub.se/10.1016/j.neuropharm.2008.05.003
MGM-16: https://sci-hub.se/10.1124/jpet.113.208108
w stanach to wpierdalaja już oczywiście. ogromne wydarzenie w branży "full naturalnego kratomu" ze stacji benzynowych Podobno kultowa 

https://www.reddit.com/r/mgm15/
https://rituallypure.com/