![]() |
Amanita Muscaria, czyli muchomor czerwony - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Amanita Muscaria, czyli muchomor czerwony (/showthread.php?tid=3803) |
RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - C84S - 13.01.2024 @"Twilight Sparkle" mam już tylko na użytek własny. Ten towar rozchodzi się błyskawicznie ![]() RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - ładneoczka - 22.01.2024 Polecacie jakąś konkretną stronkę gdzie mogłabym zakupić? 🍄 W lesie niestety już nie znajdę o tej porze RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Twilight Sparkle - 08.02.2024 Na fb ludzie na grupkach się ogłaszają a preparaty takie lecznicze a nie do ćpania normalnie kupisz w internecie. RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Ferdzio Kiepski - 09.02.2024 ładneoczka widziałem ostatnio na cebulce. chyba wczoraj RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - kot_kreskowy - 09.02.2024 (22.01.2024, 11:33)ładneoczka napisał(a): Polecacie jakąś konkretną stronkę gdzie mogłabym zakupić? 🍄 Na popularnym portalu aukcyjnym poszukaj RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - wwojtuss - 10.02.2024 poszukaj na grupkach pokroju amanita muscaria polska, pelno ludzi sprzedaje nalewki z suszonych kapeluszy, ze swiezych lub nawet same suszone kapelusze RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Ferdzio Kiepski - 10.02.2024 Oj ludzie, ja to tej amanitki mam w kurwę i jeszcze, bo po dragach cały czas po lasach chodzę. To jest cudowny grzyb, do tego stosuję różne zielarskie sztuczki, których nauczyła mnie Śp. Babcia. Dawno nie chorowałem pozdro ![]() OFC mikrodawki cały czas stosowane RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Twilight Sparkle - 10.02.2024 Ferdzio Kiepski chciałbyś odpowiedzieć więcej o tych zielarskich sztuczkach? Błagam podziel się wiedzą. No i jakbyś mógł jeszcze opowiedzieć jak zbierasz i suszysz to też byłoby cudownie. RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Ferdzio Kiepski - 10.02.2024 @"Twilight Sparkle" zbieram ładnie: stanannie ciach nóżkie ![]() Coś więcej o zielarskich sztuczkach... A co dokładnie chciałabyś wiedzieć? Powiem tyle, co kiedyś pewien mąrdy człowiek: "lekarstwo na raka rośnie w rowach" Mniszek lekarski jest jedną, oprócz amanity ze stałych roślin/grzybów, które włączone mam do diety w życiu codziennym, spożywam też herbatki z wrotyczu, oprócz tego(mniej zielarskie) - pyłek pszczeli wraz z woskiem(nadaje się także jako baza pod FakeHask: testowane ![]() No i oczywiście nie może zabraknąć mojego ulubionego czosnku niedźwiedziego, który w okresie jego występowania zbieram całymi dniami: wiele pysznych i zdrowych potraw można z jego pomocą przyrządzić. Szczególnie lubię go dodawać do rosołku niedzielnego. A grzybki suszę jak to w dzisiejszych czasach przystało. Pokrojone, obrane grzybki suszę w suszarce elektrycznej. Cały proces na najmniejszym poziomie, niepospiesznie RE: Amanita Muscaria czyli muchomor czerwony - Twilight Sparkle - 10.02.2024 Ferdzio Kiepski Ferdziu a zostawiasz blaszki czy wycinasz? Spotkałam się z praktyką suszenia samych tych czerwonych skórek z kapeluszy. Też tak robisz? |