![]() |
|
Nowości ze świata RC - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Ogólne dyskusje o RC (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Nowości ze świata RC (/showthread.php?tid=2930) |
RE: Nowości ze świata RC - TheEnd - 10.10.2025 A ten metakwalon od julkislab próbował ktoś? I czemu tylko vapo? Tak mam w opisie..dawki też niskie 5mg chyba RE: Nowości ze świata RC - horsii - 16.10.2025 To nie jest metakwalon tylko jego pochodna, i to dość pojebana, z mocą rzedu 20 x czy ile. Nie była opisana nigdzie nigdy w literaturze, to doslownie wymyslone przed chwilą. Chuja o tym wiadomo. Radze uważać. Może być padaczkogenny, kej9 miał jakieś akcje trzęsawki przy jaraniu, jest to charakterystyka wielu pochodnych metakwalonu, było tak z metoksykwalonem i wieloma innym. Paradoksalnie działanie w kierunku benzo/barbi, a wywołuje padaczki zamiast być przeciwdrgawkowym. Ja sie na to napalałem ale po doczytaniu odpusciłem sobie i wam też radzę. RE: Nowości ze świata RC - horsii - 17.10.2025 U chinczykow jest nowy opioid - etodezytramid, inaczej R4837 ![]() ![]() IUPAC: 1-(1-(4-oxo-3,3-diphenylhexyl)piperidin-4-yl)-1,3-dihydro-2H-benzo[d]imidazol-2-one Kurwa jak patrzę na ten wzór tylko to juz mi sie ciepło robi. Wyglada z początku jakby chinczyk powiedzial "Ty dawaj skleimy metadon i bezytramid dla beki haha" ale okazuje sie że to gówno opisał jeszcze sam Paul Janssen wiele lat temu. Wobec tego mamy dokładne liczby pochodzące z jednej publikacji - doi.org/10.1016/0014-2999(77)90025-5) Dla porównania,Ki w przypadku 3-metylofentanylu wynosi 0.16 nm, w przypadku tego gówna wynosi 0.1 nM, wiec mozna powiedzieć że ma jakieś 10-15 x mocy fentanylu. RE: Nowości ze świata RC - sagitta - 17.10.2025 czego te chińskie rączki nie zrobią RE: Nowości ze świata RC - horsii - 17.10.2025 była spirochlorfina (R6890), opracowna jeszcze w latach 70., więc naturalnym wręcz następstwem jest... ![]() Spirobrorfina, "SPB" iupac: 8-(1-(4-bromophenyl)ethyl)-1-phenyl-1,3,8-triazaspiro[4.5]decan-4-one Nie wygląda na to aby byla opisana przez Janssena, jest to prosty chiński analog. Zamiana chloru na brom. Ma niby mieć 4x ec50 fentanylu ale chuj wie jak to w praktyce. Chińskie chemical warfare 2025 kurwa
RE: Nowości ze świata RC - Piotrek8924 - 26.10.2025 Nic co było na rynku to nie była nowość, to tylko zwykłe odpady leków lat 60. Teraz po zakazaniu substancji muszę się nieźle nakombinować żeby wymyślić coś aktywnego. Weszło przecież prawo analogowe. RE: Nowości ze świata RC - TheEnd - 26.10.2025 (16.10.2025, 15:02)horsii napisał(a): To nie jest metakwalon tylko jego pochodna, i to dość pojebana, z mocą rzedu 20 x czy ile. Nie była opisana nigdzie nigdy w literaturze, to doslownie wymyslone przed chwilą. Chuja o tym wiadomo. Radze uważać. Mocne gówno. Skończyłem na SORze. Za nim przyjechała karetka jebalo mnie jak prądem. Taka trzęsawa. Ujebalem się tak w język że cała mordę miałem z krwi. Ciśnienie 200/110 RE: Nowości ze świata RC - horsii - 26.10.2025 Nowości na rynku, to że 90% tego to wynalazki sprzed 50 lat lub ich delikatne modyfikacje to wiemy. Prawo analogowe które weszło w holandii tyczy sie głównie pochodnych 2-PEA - co oni kurwa takiego jeszcze mieli w tej holandii z tej grupy? Poza paroma psychodelicznymi fenylkami, czy amfetaminami paroma typu 4-FMA - tą garstką rzeczy wartych uwagi (a które i tak nigdy nie zadowoliłyby polskich klefiarzy) to mieli same śmieci typu 2-cmc... A tu sie okazuje że fenetyloaminy nie idzie tak o cyk raz dwa zastąpić, i vendorzy w szoku, a klienci płaczą bo nie ma czym sie potyrać. No to widac co teraz wymylają w desperacji - jakieś analogi dimetokainy xd
RE: Nowości ze świata RC - horsii - 29.10.2025 ![]() Na rynku niedawno pojawił się Pip-tapentadol. Jest to analog tapentadolu - z tą różnicą, że tam gdzie tapentadol posiada N,N-dimetyl, tapentadol posiada piperydynę. Prawdopodobnie zwiększa to jego moc, ale na więcej konkretnych raportów i na potwierdzenie tej tezy trzeba poczekać. Trochę to gówno zaczyna wyglądać jak fenampromid.
RE: Nowości ze świata RC - EmStO - 29.10.2025 Kolejny opioid ✝️ |