![]() |
|
3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Chemicznie (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=25) +--- Dział: Euforyki i empatogeny (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon (/showthread.php?tid=68) |
RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - Dafidov - 29.08.2025 W jakich latach jadłaś 3mmc? RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - doxyou - 30.08.2025 Droga Soniu, to że serce bije szybko po zażyciu jakiejś substancji stymulującej nie zawsze oznacza, że owa substancja jest dla niej bardziej szkodliwa niż te, po których bije wolniej. Jakiego tętna spodziewałabyś się, kiedy będąc na spacerze w lesie spotkała byś niedzwiedzia? Już sama adrenalina w wyniku takiej sytuacji wypierdala puls do ogromnego poziomu, a wyobraź sobie, że musiałabyś jeszcze biec ile sił w nogach, co dodatkowo przyspieszyło by akcję serca. Tu sprawa rozchodzi się nie do końca o to jak mocno dana substancja winduje tętno/ciśnienie, a o to, która cechuje się większą toksycznością wobec układu krwionośnego - a jeśli chodzi o 4mmc, to plasuje się on w ścisłej topce pod tym względem. Więc myślę, że jeśli na uwadze masz bezpieczeństwo swojego serduszka, to możesz być w dużym błędzie, ale to u Ciebie akurat norma. Nie jesteś też specjalnie znana z zagłębiania się w opracowania naukowe na temat substancji, a wiedzę czerpiesz głównie metodą "bo ktoś tak powiedział", więc niespecjalnie mnie to dziwi. RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - DarkSonia - 30.08.2025 porównuję tylko 3MMC do 4MMC - gdzie piszę cały czas, że 3jka wykazuje większe pole do stymulacji niż Mefedron to co w mniejszych dawkach może wydawać się FAJNE, a nawet podczas dorzucania, może nie być takie fajne, kiedy się przekroczy pewien pułap o którym cały czas piszę. Ja bardzo wrażliwa jestem na tego typu specyfiki, lubię 3MMC ale muszę z dawkami uważać, bardzo łatwo przesadzam stąd dla mnie Mefedron jeślli chodzi o dorzucanie jest idealny i też z tego powodu jest dla mnie numerem jeden. Doświadczyłam tego i na 3MMC i na 3CMC, akurat o tym "doświadczeniu" to sobie możesz nawet poczytać w recenzji, kiedy wleciał nowy sort chlora do jednego z naszych vendorów i trochę przedobrzyłam. Zapodana dawka w okolicach prawie 500mg w czasie około godziny - nie należała do najprzyjemniejszych w życiu... lecz dla wielu osób jak widać - taka pizda to jest właśnie to czego oczekują - być może 3MMC spełni ich oczekiwania, kiedy lubiąc mefa "oczekujesz czegoś więcej"... niż kanapowej fazy... Dawki jednorazowe a zwłaszcza dorzutki - no moim zdaniem powinny być kontrolowane zwł u osób które nie mają za wiele doświadczenia z tymi używkami. Osoby, dla których pikające mocniej serce to coś normalnego raczej 3jkę potraktują nawet LEPIEJ w ocenie niż MEF... bo po prostu mocniej Cię wystrzeli, zwł. przez wspomniany efekt stymulacji, który trójka jakby nie patrzeć ma większy. Proszę nie wchodź ze mną w polemikę podsumowującą na zasadzie -1 ( nie nie mówię tu o lajkach ) ... bo Ci to nie wyjdzie, zwł że jak byś raczył zauważyć piszę o swoich doświaczeniach z tą substancją, dorzucając kilka groszy z samej jej budowy, a badań których jest od groma w necie tylko to potwierdzają, a ich przytaczania uwierz mi nie chcesz, a mi tez niespecjalnie chce się pływać w tym bo tez i po co i dla kogo ... wydaje mi się, że to co piszę jest raczej proste w odbiorze i nie ma tu nic skomplikowanego, aby użytkownik który lubi 3MMC czy też planuje dopiero 1 raz w życiu zażyć sobie tę substancję nie domyślił się co chcę tu przekazać. Jeśli masz inne doświadczenia z tą substancją - no to super. Ja mogę dodać nawet, że WYDAJE MI SIĘ że osoby które na codzień lecą z 3CMC raczej uznają 3MMC za słabeusza, zwł przez to jak ta substancja buduje euforię, a buduje ją zupełnie inaczej, właśnie chociażby ze względu na samą budowę cząsteczki, o których co nieco zostało wspomniane w wątku 4CMC vs 4MMC polecam zresztą - poczytać. Ten właśnie aspekt w mojej ocenie - jest nawet lepszy niż przy Mefedronie.. ale to już kwestia gustów. Coś tam chyba jakby chciałeś dla mnie dobrze z tym serduszkiem ... nawet poniekąd miałbyś rację, ale znasz mnie - subiektywne odczucia dla mnie grają pierwsze skrzypce i mentalnie "waląc mewe" czuje się bezpieczniej, niż przy trójce, gdzie na dzień dobry wiem, że jak sobie wezmę więcej niż 2G w noc - będzie po prostu przeyebane pozdruFFka
RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - doxyou - 30.08.2025 A czym to (oprócz natężenia) różni się ta euforia po 3MMC od tej po 3CMC, biorąc pod uwagę, jak to wspomniałaś "budowę cząsteczki"? ![]() Nie jest to przypadkiem tak, że serotonina, to serotonina i 3MMC po prostu uwalnia jej więcej? Ucz mnie mistrzu. Chociaż... Masz rację, nie będę dalej wchodził z Tobą w polemikę, bo myślę, że dzieli nas przynajmniej 30 punktów iq, a na czyją korzyść... Głupiemu nie przetłumaczysz, a mądremu nie musisz. Rzecz jasna, że chciałem dla Ciebie dobrze - nigdy w życiu nie śmiał bym życzyć Ci czegokolwiek złego (bo regulamin forum mi nie pozwala )Zatem oczywiście pozdrawiam i życzę, żebyś nigdy nie przedawkowała tego legendarnego świetnego mefedronu. <3 RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - DarkSonia - 30.08.2025 No widzisz drogi w innym temacieNo ja w "odpisywaniu Tobie" nie mam zamiaru Cię obrażać, a jak czegoś nie rozumiesz w tym co "grzecznie i dość merytorycznie Ci napisałam" to zamiast teoretyzować... może po prostu spróbuj polecieć kilka RAZY na 3MMC Wcześniej zalecam przerwę od WSZYSTKIEGO ... zwł. od CMC ... najlepiej kilka tygodni ( jeśli potrafisz ) ... zrozumiesz. ... a potem wróć i napisz coś sensownego odn. działania tej substancji, bo wydaje mi się że nie wiele miałeś z nią do czynienia? czy się mylę? hm? Wiesz, że w wielu przypadkach jedna czy dwie kreski nie wystarczą, zwł po ciągach z MOCNIEJSZYMI ciekawostkami świata narkotyków? to trzeba poczuć, a im sobie zrobisz dłuższa przerwę od czegokolwiek, poczujesz to po prostu bardziej - tutaj wielkiej filozofii nie ma. Jeśli te rady także uważasz za bzdury, to może po prostu nie odpisuj, bo się nie dogadamy - chociaż wątpię, że byś chciał się dogadać, bo byś musiał w końcu przyznać mi pewne racje do czego raczej nie dojdzie prawda? I widzisz nawet tu nie chodzi o jakąś wojnę, ale o doświadczenie i nie mówię że mam dość spore ale 3MMC i 4MMC uważam za najlepsze ketony . Jeśli ktoś woli targać receptory czymś innym w jego mniemaniu "lepszym" nic do tego nie mam.ale jak widać 3MMC jeszcze stoi dla Ciebie otworem ... bo piszesz tak jakbyś kompletnie nic o tej substancji nie wiedział prócz tego, że "jest podobna do 3CMC". pozdruFFka
RE: 3-MMC - Opinie o produkcie - EmStO - 30.09.2025 Ogólnie przez cała kadencję pierwszy raz z 3mmc 😳 RE: 3-MMC - Opinie o produkcie - TheEnd - 30.09.2025 Ja tylko za legala i można to postawić na równi z apvp z tamtych lat, Pentkiem i hexenem.. chociaż każde ma inne działanie to dla mnie była to najwyższa półka RC. Nie wiem jak teraz to 3MMC ale jakoś nie wierzę w,.że będzie tak samo Mimo że ani 3mmc jadłem tylko jak się u kogoś pojawiło i zawsze tylko raz , a 3cmc raz na rok a 4cmc po prostu nie lubię, nie moja bajka. I do tej pory żadne 3mmc nawet w 30% nie dorównywało temu z czasów legala. RE: 3-MMC - Opinie o produkcie - JureKiler - 30.09.2025 TheEnd oczywiście kurwa ze nie będzie tak samo stary jak ty napierdalasz takie wynalazki że ja w szoku jestem , ogólnie do wyznań i domysłów to najlepiej w oddzielnym temacie jakbyś się wypowiedział bo ja poluje na rzetelne opinie. RE: 3-MMC - Opinie o produkcie - TheEnd - 30.09.2025 Kurwa a jaki wpływ ma np. jakiś psychodelik wzięty raz czy dwa lub feta raz na jakiś czas..lub APVP też brane raz na jakiś czas. Bo Ja od dawna już nie wale ciągów i ilości kosmicznych.... RE: 3-MMC - Metafedron, 3-metylometkatynon - Lukas1985 - 30.09.2025 Jak doprowadzisz ciało do stanu sprzed tych ilus lat to dragi tak będą działać. Dopóki pijesz, ćpasz i się starzejesz to nie ma opcji, że coś zadziała tak jak kiedyś. Bo niby jak ? |