Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
Adb butinaca - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Hydepark (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=45)
+--- Dział: Luźne tematy (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=47)
+--- Wątek: Adb butinaca (/showthread.php?tid=1086)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Adb butinaca - Bolek123 - 10.09.2022

Że jeden gram na 10 ml a dwa gramy na 20 ml tym się to różni czy tak

RE: Adb butinaca - Szyderca - 10.09.2022

Nieeee , 1g adb od @"flightrcs"  10g prawoślaz i ml acetonu jakoś 40ml

RE: Adb butinaca - Maniek - 10.09.2022

(10.09.2022, 18:00)horsii napisał(a): Bolek123 a czym się różni 1:10 od 2:20? Podobno kultowa

Ten wątek to jeden wielki kabaret Podobno kultowa

A może być spirytus dodany zamiast acetonu. Czy tylko aceton musi być. Czy co mi polecacie.dobrego

RE: Adb butinaca - Diabełek25K - 10.09.2022

Ja tam zbytnio nie siedzę w temacie ale z tego co ziomek mi opowiadał to aceton,ale niech wypowie się ktoś jeszcze kto w tym siedzi Szyderca widzę ma dużą wiedzę na ten temat

RE: Adb butinaca - Maniek - 10.09.2022

Może być aceton i może być również spirytus... Co kto woli...

Aha ja jakoś  maczanke że spirytusem robiłem i nawet ok bylo. Aceton to chyba jest bardzo mocny.

RE: Adb butinaca - horsii - 10.09.2022

A co ma nośnik - rozpuszczalnik, wspólnego z mocą maczany? Podobno kultowa

RE: Adb butinaca - Demilich - 10.09.2022

kurcze no kabaret, ale nie ma się co śmiać, każdy kiedyś zaczynał. Pytanie czy gość ma 13 lat, czy jest zza granicy i nie rozumie po polsku.
Ja sam mało się nie przećpałem am-2201 a i słyszałem o robieniu maczanki metodą "pryskania" na towar ze zraszacza takiego jak do mycia szyb.

Mamy 1g abd-butinaca
Wrzucamy do słoika. Zalewamy spirytusem lub acetonem.

Musi się wszystko rozpuścić. Lepiej żeby nie pływały grudki bo później może być niespodzianka jak spalimy grudkę.

Wrzucamy majeranek/ tytoń/ miętę/ prawoślaz / podbiał to co chcemy palić. Mieszamy

Czekamy aż spirytus / aceton wyparuje
Mieszamy w słoiku
Suche- dobre do palenia
-------------------
W spirytusie rozpuści się słabo. Trzeba będzie więcej spirytusu, powiedzmy 300 ml. Więc trzeba będzie więcej podkładu (majeranku) wrzucić i wyjdzie słabe. Jeżeli wrzucimy 50 g majeranku wychodzi proporcja 1:50 czyli w 1 gramie majeranku będzie 20 mg adb-butinaca. Gram to np. 10 fifek więc w jednej spalonej fifce mamy 2 mg adb-butinaca. słabe.

W acetonie rozpuści się dobrze. Wystarczy więc 150 ml acetonu (to taki przykład, nie mierzymy co do mililitra tylko wlewamy do słoiczka troszkę, mieszamy i dolewamy aż wszystko się rozpuści). Wrzucamy podkład (majeranek). Skoro mamy mniej płynu, wystarczy 25g majeranku więc w jednym gramie jest 40 mg adb-butinaca = 1 fifka ma 4 mg. mocne.

Podobno można eterem rozpuszczać ale jest ciężko dostępny. Wtedy pewnie rozpuści się w 75 ml eteru i wyjdzie 8mg na fifkę. Bardzo mocne.

RE: Adb butinaca - fiodor - 11.09.2022

Demilich  też widząc takie pytania, stwierdzenia to od razu mam wątpliwości czy odpowiadać, bo nie wiem czy dzieciak, czy bezmozg co zaraz coś odpierdoli...