[Poradnik] Karty SIM - Wersja do druku +- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org) +-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Bezpieczeństwo w sieci (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: [Poradnik] Karty SIM (/showthread.php?tid=1090) |
RE: [Poradnik] Karty SIM - Dilleraaaa - 11.11.2022 Owszem masz rację,dlatego trzeba uważać z takimi ofertami by hajsu w błoto nie wydać.Slyszałem o czymś takim od dobrego ziomka tak ogólnikowo,więcej czytałem na ten temat.Chociaż nie wszystko człowiek jest w stanie zapamiętać.Może ktoś więcej siedzi w tym temacie i chętnie się podzieli więcej info? RE: [Poradnik] Karty SIM - dimiliki - 11.11.2022 w necie handel kartami kwitnie nie ma z tym problemu nigdy nigdzie nie czytałem ani nie słyszałem aby ktoś za zarejestrowanie komuś karty i udostępnienie numeru dostał grzywnę czy wyrok . Jedyne co mogą zrobić to wezwać lub zawinąć na przesłuchanie RE: [Poradnik] Karty SIM - voice.of.voiceless - 11.11.2022 dimiliki te czeskie z allegro to pewniaki? a jak nie, lub nie wiesz, znasz coś/kogoś? RE: [Poradnik] Karty SIM - Amanita - 12.11.2022 Numer zarejestrowany na korporacje, która posiada ogrom numerów jest bezpieczny? Wiadomo, ze konkretny numer jest przypisany osobie ale czy ktoś weryfikuje takie numery? W jakich sytuacjach robi się takie akcje? Czy tylko dlatego, ze składasz zamówienie? Śledzą paczki w paczkomatach? Permanentna inwigilacja.... RE: [Poradnik] Karty SIM - dimiliki - 12.11.2022 @"PUDZILLA" podawanie numuru z założenia nie jest bezpieczne U sanda masz telefony razem z kartami Raczej nikt tego nie weryfikuje dopiero jak dany numer gdzieś im się pokaże np na zeznaniach lub wzruci uwagę u kogoś w danych Numer z innego państwa i tak rejestruje się do sieci na terenie państwa na którym się aktualnie znajduje . RE: [Poradnik] Karty SIM - DwDPzN - 12.11.2022 (11.11.2022, 07:27)Dilleraaaa napisał(a): Polecam zajestrowane karty sim np na USA tak samo jak i kartę z internetem również zarejestrowaną poza Polską bez problemy ludzie oferują takie karty już do kupienia koszt około 200 zł nawet i wychodzi ale moim zdaniem warto raz zainwestować w cos takiego i mieć głowę spokojną A w czym te karty sa bezpieczniejsze od naszych? W niczym i kosztują 10 razy więcej (12.11.2022, 00:34)Lady Giwera napisał(a): Numer zarejestrowany na korporacje, która posiada ogrom numerów jest bezpieczny? Wiadomo, ze konkretny numer jest przypisany osobie ale czy ktoś weryfikuje takie numery? Ja osobiście bym nie używał takiego numeru, ponieważ bez problemu będą do Ciebie dojść i będzie niepotrzebne zamieszanie z pracodawcą - najpewniej się o wszystkim dowie RE: [Poradnik] Karty SIM - S-N - 12.11.2022 Nie kupujcie czeskiej karty , bo wam nie przyjdą smsy ze paczuszka jest do odebrana w sklepie czy paczkomaty RE: [Poradnik] Karty SIM - fiodor - 13.11.2022 Nie znam się, ale skoro nie przychodza nawet smsy z inpostu to po chuj do kupowac, tylko żeby przedzwonić. Byłem niemal pewny, że dochodzą i zastanawiałem czy jej nie brać RE: [Poradnik] Karty SIM - dimiliki - 13.11.2022 normalnie polska karta tylko nie zarejestrowana na siebie i pamiętajcie żeby używać tej karty tylko do zamówienia najlepiej też telefon mieć inny tak aby w razie problemów można było go zutylizować RE: [Poradnik] Karty SIM - Amanita - 13.11.2022 Ja czegoś nie łapie... Gdzie Wy musicie podawać numer telefonu? |