Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC
CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Wersja do druku

+- Dopal.org - Forum Dyskusyjne o Używkach i RC (https://dopal.org)
+-- Dział: Na temat używek (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Zdrowie i detoks (https://dopal.org/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? (/showthread.php?tid=1434)

Strony: 1 2 3 4

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Ser Pleśniowy - 15.01.2024

Jeśli chcą pomocy to czemu nie

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - kodow - 15.01.2024

Sami się muszą uratować, można jedynie stworzyć im droge do tego, bez zbytniego poświęcania samego siebie Smile bo szanse są nikłe

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Lifeisbrutal - 15.01.2024

kodow Jak ktoś jest wjebany po uszy w dragi to może mu być ciężko wyjść z tego samemu. Wiadomo nie ma rzeczy niemożliwych, ale wiesz jak jest.

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - kodow - 15.01.2024

Wiem jak jest, dlatego mówie stworzyć możliwość, ale nic na siłe, żadnego przekonywania i wychodzenia z inicjatywą. Najlepiej to przyśpieszyć wgl. rozwój jego uzależnienia tzw. akceleracja - bo 3cmc można wpierdalalać i lata bo organizm się przystosuje i będzie znośnie, ale daj ćpunowi mdphp i alfe od ducha to nie powstrzyma się, z braku innych rzeczy będzie wpierdalać to co ma a potem dopiero poczuje skutki uzależnienia przy zwale Big Grin 
Przynajmniej na mnie to podziałało w ten sposób, co prawda mdphp musiałem vapewać i z grzybami pomieszać ale zapadło w pamięć... xD 
Ludzie się nie zmieniają jeśli totalnie nie muszą, gdy ich sytacja nie jest już naprawde nie do zniesienia - więc nie ma co poprawiać ich sytacji a nawet lepiej ją pogorszyć, o ile jest się świadomym że wyjścia wtedy są dwa. Albo zacznie się leczyć, albo jebnie sobie w łeb Smile

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Paktowski - 24.03.2024

Znałem "wraka", który ćpał metamfetaminę na potęgę. Nie pomogło nic, był bardzo chory, nieraz wizyty na OIOMie, a później powroty do melanżu na piko 😥
Jeśli ktoś sam nie chce pomocy, nie próbuj mu jej dawać. Będzie to strata czasu. Jeśli tego chce i się zaprze to całkiem inna sytuacja, wtedy warto, a nawet trzeba pomóc takiemu delikwentowi 💪

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Diabeuu666 - 16.04.2024

Prawda jest taka.
Optymistyczna wersja mówi, że max 10% ludzi uzależnionych wychodzi z tęgie.
Ta prawdziwa wersja mówi że tylko 4% daje radę.

To choroba śmiertelna, weźcie do pod uwagę. Szczególnie osoby które wala od niedawna. Bo to naprawdę nie zabawa....

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - kej9 - 16.04.2024

warto pomoc jesli ktos tego potrzebuje. to jest serio widac gdy ktos jest pojebany i tak lubi, lub gdy sobie po prostu nie radzi. jesli ktos nie chce nic zmieniac to co mozesz zrobic? czy go zamkna, czy pojdzie na odwyk to wyskoczy i bedzie jeden chuj. gadanie nic nie da

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - Lifeisbrutal - 17.04.2024

No warto pomagać. Ale też nie mówić wszystko otwarcie bo może kogoś to bardzo zranić takie jest moje zdanie. Osoby którym z góry podetnie się skrzydła raczej są niechętnie do zmian.

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - EmStO - 17.04.2024

Niektórym trzeba pomóc się otrząsnąć.
Dużo osób słyszałem jak mówiło, że więzienie im życie uratowało i to jest prawda .
Ale trzeba chcieć i się wsiąść za siebie .

Ps.
Ale czasami takie powiedzenie komuś coś w prost daje dużo do myślenia. Bo Ty czegoś nie widzisz ale ktoś to dostrzega i Ci powie .

Znam to z własnego doświadczenia

RE: CZY WRAKI ĆPUŃSKIE WARTO RATOWAĆ? - ZmiataZplanszy - 17.04.2024

Niektórych trzeba nakierować na dobrą drogę , ale to już od tej osoby wszystko zależy czy będzie na dnie czy na powierzchni